Kadının Gücü Konferansı

Güncelleme Tarihi:

Kadının Gücü Konferansı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 08:57

Kadınların toplumsal yaşamdaki güçlü seslerini duyurmak ve ilham veren hikayelerini daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla yola çıkan “Kadının Gücü Konferansı” düzenlendi. Hurriyet.com.tr, Raffles İstanbul’da gün boyu süren etkinlikten canlı yayınlarla konuşmaları aktardı.

16.07 - Toplu fotoğraf çekimi gerçekleşti...

Kadının Gücü Konferansı

16.05 - Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Gazeteci, Yazar Dr. Fatoş Karahasan, 7 maddeden oluşan Kadın Gücü Konferansı Manifestosu'nu okudu.

Kadının Gücü Konferansı

16.03 - Neslican Tay: Evet var insanlar ona da şaşırıyor. Onun da mı tek bacağı var diyorlar. Hayır onun iki bacağı var.. Daha fazla insana ulaşmak istiyorum. İnsanlara kendinize soyut engeller koymayın demek istiyorum. Bir kadın olarak bu kaybımı kabullenmek daha kolay oldu. Bir erkeğin bunu kabullenmesi daha zor olur. Onlar kendilerini daha güçlü olduğunu düşünüyor. Benim için neyin önemli olduğunu aslında bacağımı kaybettiğimde anladım.

16.02 - Ayşe Arman: İnsanlar sevgilinin olmasına şaşırıyordur. 

16.00 - Neslican Tay: Bu herkesin başına gelebilir. Ben kendime acımıyorum ve kimsenin bana acımasını istemiyorum. Engeller beyindedir bedende değil.

15.59 - Ayşe Arman: Bu gücü nereden buluyorsun?

15.57 - Neslican Tay: Bu kanser gibi değildi. Parçamı kaybedince tabii ki kolay kabullenemedim. Ben bacaktan ibaret değilim. Ben daha fazlasıyım. Bacağım kesildikten 3 hafta sonra alışveriş merkezine gittim. Kısa şort giydim, en kalabalık yere gittim. İnsanlar bana acıyarak bakmadı. Ben dimdik durdum ve insanlar şok olarak bakıyordu bana.

Kadının Gücü Konferansı

15.56 - Ayşe Arman: Bacağının kesileceğini öğrenince ne hissettin?

15.55 - Neslican Tay: Başlarda kızdım ama kızmak hiçbir şeyi düzeltmiyor. 2 kanser atlattım ve şu an karşınızdayım. Doğum günümden bir gün önce kanser olduğumu öğrendim. Kanseri hiç önemsemedim. İçselleştirmedim.

15.54 - Hürriyet Yazarı Ayşe Arman: Hiç mi kızmadın?

15.53 - Neslican Tay: Kendimi böyle kabul ettim. Bazı şeyleri değiştiremeyiz. Kanser oldum bir bacağımı kaybettim. Ama ben bir bacaktan ibaret değilim ki...

Kadının Gücü Konferansı

15.52 - Neslican Tay,  Hürriyet Yazarı Ayşe Arman'ın sorularını yanıtladı.

15.50 - Dove'un reklam filmi izletildi.

15.48 - Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat:  Bu özgüven eğitimi işinde Dove ile aynı.

15.47 - Dove'un özgüven eğitimi verdiği Giresun'daki öğrencilerin çektiği video izletildi.

15.44 - Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat:  Özgüveni düşük olan bir kişi kendindeki boşluğu kapatma peşine düşüyor. Bunlara ulaşamazsa da bağımlılıklar başlıyor. Biz de bunu nasıl çözeriz diye düşününce Dove ile birlikte Türkiye'yi gezmeye başladık.  Biz bu proje ile farkındalık kazandırmaya çalışıyoruz. Çocuklara bu özelliği kazandırabilir miyiz? Çocukların özgüveni artıyor, kendisini başkasıyla kıyaslamıyor. En önemlisi bir başkası onu aşağılandığında etkisi kadar kötü hissetmiyor. Bizim için en önemlisi bu.

Kadının Gücü Konferansı

15.39 - Güzellik algısıyla ilgili kısa bir film izletildi.

15.30 - Dove Marka Müdürü Nazlı Malatyalı: İdeal güzellik algısı yoktur. Güzellik algısı kişiden kişiye göre değişir. Dove 200 kadın üzerinde araştırma yaptı, güzellik nedir diye... Çıkan sonuç neredeyse aynı diyebilirim. Sarışın olmak, düz saçlı olmak, uzun boylu olmak. ama ben Dove olarak diyorum ki siz olduğunuz gibi güzelsiniz ve öyle olmalısınız.10 dış görünüşünden memnun olmayan kızdan 7'si dışarı çıkmıyor. 3 kızdan 1'i güzel olma baskısıyla karşı karşıya olduğunu söylüyor. Türkiye'deki genç kızlarımızın özgüvenini yükseltmek için eğitimler veriyoruz. Şu an 50 bin kızımıza ulaştık. 

15.28 - Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat ve Dove Marka Müdürü Nazlı Malatyalı, Hürriyet Yazarı Melis Alphan moderatörlüğünde açıklamalarda bulundu. Konu "Özgüven Projesi"

15.25 - Hürriyet Yazarı Cengiz Semercioğlu: Mİgros'un iyi niyet elçileri girip beğendiği her şey için, yorum yaptığı her şeyde puan topluyor ve bu puanlarla alışveriş yapıyor.

15.18 - Migros Marka İletişim ve CRM Direktörü Kına Demirel: Yıllar içinde şunu fark ettik, kadınlarımız hayatın içinde olmak istiyor. Bunun üzerine düşündük. 2 yılda 30 bin kadın siteye girmeye başladı.

15.17 - Migros Marka İletişim ve CRM Direktörü Kına Demirel, Hürriyet Yazarı Cengiz Semercioğlu moderatörlüğünde açıklamalarda bulundu. Konu "Migros Kadın Elçileri"

15. 15 - Klinik Psikolog Emre Konuk: uygun eş seçeceksiniz sonra da o adamı yöneteceksiniz.

15.10 - Hürriyet Yazarı Ayşe Arman: Gitmeden kadınlara bir tavsiye verin hocam...

15.00 - Klinik Psikolog Emre Konuk: Tabii ki bunu anlamak için uzman olmaya gerek yok. Bakınca görüyorsunuz. Sağlam aile için kadının iş gücüne sahip olması gerekiyor.

Kadının Gücü Konferansı

14.59 - Hürriyet Yazarı Ayşe Arman: Yani bütün bir aileyi kadınlar idare ediyor diyebilir miyiz?

14.57- Klinik Psikolog Emre Konuk: Kadın bir çok şeyi aynı anda götürmek zorunda. En iyi doktoru o bulacak, çocuğun dersleri iyi olacak, en iyi psikolog da o olacak. Ama bunlardan biri olmazsa fatura yine ona kesilecek. 

14.55 - Klinik Psikolog Emre Konuk, Hürriyet Yazarı Ayşe Arman moderatörlüğünde açıklamalarda bulundu. 

14.51 -Egon Zehnder Ülke Başkanı Murat Yeşildere: Bu bir kadın problemi değil. Bu Türkiye'de arz konusu değil talep konusu. Bu noktada iş hayatının aydınlanması önemli...

14.47 - Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Kadının Güçlendirilmesi Çalışmaları Projeler Yöneticisi Sevda Alkan: Türkiye toplumsal cinsiyet uçurumu sırasından 131. sırada yer alıyor. Yönetim kurulunda hiç kadın olmayan şirket sayısı 168. Bu rakamlarla kamuoyunda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.

Kadının Gücü Konferansı

14.45 - Egon Zehnder Ülke Başkanı Murat Yeşildere ve Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Kadının Güçlendirilmesi Çalışmaları Projeler Yöneticisi Sevda Alkan, Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Gazeteci, Yazar Dr. Fatoş Karahasan moderatörlüğünde açıklamalarda bulundu. Konu "Zirvedeki Kadın Sayısını Artırmak"

14.31 - TEB KOBI Bankaciligi Kidemli GMY ve Genel Mudur Vekili Turgut Boz: Türkiye'de 34 bin kişinin anketi yapıldı. 2014-2016 arasında kadın girişimcilerin sayısı yüzde 6'dan yüzde 10'a yükselmiş durumda. Bu yeterli değil ama yükseliş var. Girişimci olmak istiyor musunuz sorusuna kadınların yüzde 28'i evet diyor. Ama kaçı iş kuruyor diye baktığımızda yüzde 3'te kalıyor.

14.30 - Hürriyet Yazarı Gila Benmayor: Kadınların önündeki engeller nedir?

14.29 - TEB KOBI Bankaciligi Kidemli GMY ve Genel Mudur Vekili Turgut Boz: Biz 4 senedir kadın bankacılığı yapıyoruz.

14.27 - TEB 'Elalem Ne Der?' videosu kısa filmi izlendi...

Kadının Gücü Konferansı

14.25 - TEB KOBI Bankaciligi Kidemli GMY ve Genel Mudur Vekili Turgut Boz, Hürriyet Yazarı Gila Benmayor moderetörlüğünde açıklamalarda bulundu. Konu "Elalem Ne der?"

14.05 - Yazar, Yönetmen, Oyuncu Yılmaz Erdoğan: Biz kadın oyuncularımızı hep acil serviste koşarken izleriz. Ben neden böyle yapmadım. Gerçi benim gibi yapan çok insan var ama. Benim hayatımın güçlü kadınlarına annemden başlayabilirim. Beni imal ederek başladı tabii.. İlk ben mesleğe girdiğimde babam bu konudan çok hoşlanmadı. İnşaat mühendisliğini bırakıp oyunculuğa başladım. Orada annem açtı önümü, o yüzden bir numara annem... Sonra babaannem... Onunla uzun zaman birlikte yaşadık. Bu yüzden hayatımın en güçlü kadını o. Babaannemle beraber hırsızlık yaptık. Ankara'da çok soğuk bir kıştı. En son sehpayı yaktık. Sonra yan tarafta bulunan inşaattaki tahtalar dikkatini çekti. Dedim şaka mı yapıyorsun. Dedi ki üşüyorum. Hayatımdaki en güçlü kadınlardan biri de ilkokul öğretmenim Türkan... Ben 11 yaşındayken bana, sen bir gün çok iyi bir yazar olacaksın dedi. Bir gün beni kendimden büyüklerin olduğu bir sınıfa çağırdı. Adını tahtaya yaz dedi. Yazdım... Sonra herkese dedi ki, bu isme iyi bakın... Bu ismi daha çok göreceksiniz. Güç de, bir torunu ısıtmak için elinden geleni yapmak değil midir? cesaret değil midir? Oyunculuk anlamında en güçlü kadın ise Demet Akbağ bacımdır. Demet Akbağ bizim BKM'nin kuruluşunda lokomotif görevi görmeseydi, bu iş buraya gelmezdi. Şu an BKM'de çalışan kadın sayısı erkek sayısından fazla. BKM'nin çektiği 10 filmden 5'inin yönetmeni kadın. Kadınlar bana göre dünyanın en mağdur kalabalık grubu. BKM mutfak 2. kuşak yolda şu an Ramazan'da televizyonda da olacaklar. Hayatı aşırı ciddiye alma hastalığına tutulmadan birbirimizi sevmeyi öğrenebiliriz.

14.00 - Yazar, Yönetmen, Oyuncu Yılmaz Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Kadının Gücü Konferansı

13.00 - 14.00 -  Konferansa 1 saatlik ara verildi. 

12.48 -  GAİA & GİNO Kurucusu ve Başkanı, Nude Glass Kreatif Direktörü Gaye Çevikel: Her şey güllük gülistanlık olmadı. 3 kere dibe vurduk. Ama inancınız varsa o dipten çıkıyorsunuz.

12.40 - Yeşil Vadi Organik Tarım Çiftliği Kurucusu Nazan Kurtan: Organik Tarım yapıyorum. Toprakla uğraşıyorum. Kızımla gelinimi okutup, ikisi de üniversite mezunu oldu. Ama oğlumu okutamadım. Çocukluktan beri toprakla bilimsel olarak uğraşmak istiyordum. Babam kız çocukları okumaz dedi, annem fakiriz okuyamazsın derdi. Annem deftere yazdıklarımı siler, defteri ütülerdi, ben yeniden kullanırdım. 15 yaşımda evlendim. Bir şeyler yapmak istiyordum. Eşimden başka destekçim yoktu. 10 yıl önce köyde açılan kurslara gitmeye başladım. Çatalca Kaymakamı bana destek oldu. Sertifika aldım. Organik tarım yapmak için. Şu an 300 dönümde organik tarım yapıyorum. 20 tane kadın çalışanım var. Kaymakam Bey bana çilek fidesi hediye etti, ben o fideden çilek tarlası yaptım. Sağ olsun Vuslat Hanım sayesinde mikro krediyle tanıştım. Oradan mikro kredi aldım. Eksiklerimi giderdim. Köyde kadın olmak, yalnız çiftçi olmak çok zor. Şu anda da köyde muhtarlığa adaylığımı koydum. Genç kadınları topluyorum. Çünkü yaşlılar beni anlamıyor.

Kadının Gücü Konferansı

12.35 -  Gözüküçük Makine Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Gözüküçük: Dünya Kadınlar Günü hepimize kutlu olsun. Bu gün sadece ticari amaçlı olmasın istiyoruz. Kız çocuklarımız eğitim alsın, sorunlarımız iş hayatında olsun. Dünyanın güçlü kadınların sesini duymasını istiyoruz. Bize verilen haklara sonuna kadar sahip olmasını İstiyoruz. Kadınlara rol model olmak benim en büyük amacım. Emekli olduktan sonra eşim vefat etti. Onun işini devam ettirmek istedim. Ancak bu işi düzgün yapmak için eğitim almam gerekiyordu. Yeniden üniversiteye başladım. Şu anda ürünlerimizin yüzde 80'ini Avrupa'ya ihraç ediyoruz.

Kadının Gücü Konferansı

12.30 - GAİA & GİNO Kurucusu ve Başkanı, Nude Glass Kreatif Direktörü Gaye Çevikel: Lüks ev ve köpek aksesuarları tasarım markasını 2004’te kurdum. Gaia & Gino, Time dergisi tarafından 2005 ve 2008 yıllarında en iyi lüks markalar arasında listelendi. Red Dot, IDEA, Designe Plus gibi prestijli 11 tasarım ödülü aldı. Wallpaper dergisi ve Courvoisier’in düzenlediği The Essence of the 21. Century’nin adayları arasına girdim. 

Kadının Gücü Konferansı

12.23-  Nebyan Doğal Kurucu Ortağı Nazlı Uyanık Yıldız: Kardeşimle İstanbul'daki kariyerlerimizi bırakıp Karadeniz yaylalarında kooperatifçiliğe başladık. Nebyan Doğal markasıyla doğal et satmaya başladık. Nebyan Doğal'la 2015'te İstanbul Riva'da bir işleme tesisi kurarken, zamanla karkas etin yanında sucuk, kavurma gibi ürünler de satmaya başladık.

Kadının Gücü Konferansı

12.18 - Nebyan Doğal Kurucu Ortağı Nazlı Uyanık Yıldız, Yeşil Vadi Organik Tarım Çiftliği Kurucusu Nazan Kurtan, Gözüküçük Makine Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Gözüküçük ve GAİA & GİNO Kurucusu ve Başkanı, Nude Glass Kreatif Direktörü Gaye Çevikel, Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Gazeteci, Yazar Dr. Fatoş Karahasan moderatörlüğünde açıklamalarda bulundu. 

12.14 - TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan: Bugün 15 milyon kadınımız hiç bilgisayar kullanmamış durumda. 12 milyon kadınımız da hiç internete girmemiş.

12.12 - TeknoSA Pazarlama ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Bahçıvanoğlu: Eğitimde hiçbir ön koşul yok, sadece teknolojiyi öğrenmek istesin yeter. Eğitimlerin çıkış noktası aslında bilgisayar. Temek bilgisayar eğitimi veriyoruz. Gelen yoğun talep üzerine sosyal medya üzerinde de eğitim vermeye başladık. Biz eğitimlerimizde girişimci kadınları da görüyoruz.

Kadının Gücü Konferansı

12.10 - TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan: Kadınlarda en çok değişen özgüven oluyor. Bunu kadın erkek olarak ayırmamak lazım aslında. Yeni bir şey keşfettiğimizde özgüven önemli. Kadınlarımız o bilgiyi doğru kullanarak çevrelerini değiştiriyor. Çocuklarının geleceğinde kullanıyorlar.

12.07 - TeknoSA Pazarlama ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Bahçıvanoğlu: 2007 yılında kadın için teknoloji eğitimine başladık. 16 bin üzerinde kadına eğitim verdik. Bu eğitimleri genç gönüllüler veriyor. Şimdiye kadar 65 ilde bu eğitimi verdik. Anadolu'da, Adana ve Mersin'de rekor katılım oldu. En küçük katılımcımız 10 yaşındaydı. Mersin'de annesiyle birlikte katılıyordu, ödevlerini internetten daha rahat yapmak için. En büyük katılımcımız da 80 yaşındaki Müzeyyen teyzeydi. Kadınların eğitime katılmasının sebepleri kimseye muhtaç olmadan küçük işlerini de kendileri yapabilmeyi istemeleri...

12.04 - Kadın için teknoloji isimli kısa bir video gösterimi yapıldı... TeknoSA'nın kadınlara verdiği teknoloji eğitimine katılan kadınlar açıklamalarda bulundu... 

12.03 - TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan: Kadın ve erkek kullanıcı arasında teknoloji anlamında bir fark yok. Belki biraz daha erkek işi gibi görünmesinin sebebiyle erkek müşterimiz daha fazla...

12.02 - Elif Ergu: Kadınlar teknolojiyi en çok nerede kullanıyor?

12.00 - TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan: Biz TeknoSA olarak teknolojinin erkek işi olmadığını göstermeye çalışıyoruz. Şu anda müşterilerimizin yüzde 25'i kadın. Şunu görüyoruz; eve ne alınacak olursa olsun her şey kadına soruluyor. 

11.58 - Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan ve Teknosa Pazarlama ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Bahçıvanoğlu, Hürriyet Yazarı Elif Ergu moderatörlüğünde açıklamalarda bulundu. Konu "Kadın için Teknoloji

11.41 - Stanford Üniversitesi'nden Dr. Gözde Durmuş: Ben kız çocuğu olması beklenen bir çocuktum. Ben hayata biraz daha şanslı başladığımı düşünüyorum. Annem ve teyzemlerin bana verdiği vizyon sayesinde ben bugün karşınızda bu konuşmayı yapabiliyorum. Benim çocukluğumda kendi sağlık sorunlarımı düşünerek hayal ettiğim projelerimi anlatacağım. Üniversiteye hazırlanırken puanım iyiydi ve herkes bana hata yaptığımı işsiz kalacağımı söyledi. Ben insanlara yardım edeceğimi düşündüğüm için bilimi tercih ettim. Hocama gidip Amerika'da okumak istiyorum dedim. Çok kötü bir okul olsa da söyleseniz beni alsalar demiştim. Sonra hocam bana sen iyi bir öğrencisin, önce kendine güven, demişti. Senin için iyi okullardan başlayalım dedi. Ardından ben Harward'ta başladım. Herkesin bana iki senede yapamazsın dediği masterı yaptım. Türkiye'de cinsiyetimden dolayı ayrımcılık hiç görmedim. Belki şaşıracaksınız ama ben cinsiyetçilik olarak ayrımcılığı Amerika'da gördüm. Oradaki hocam doktora yapmak çok zor bir ağabeyin ya da baban varsa sana anlatsınlar demişti. Ben de bilim yapmanın ne kadar zor olduğunu bildiğimi, bir abiye ya da kocaya ihtiyacım olmadığını söyledim. Şu an araştırmalarımı kanserin kanda erken teşhisi üzerine kuruyorum. Benim geliştirdiğim fikri Amerika'da anlattığımda tutmaz bu fikir demişlerdi. Ben cinsiyet eşitliğine inanıyorum. Bir kız öğrenci alıyprsam ekbime bir de erkek öğrenci alıyorum ki birlikte çalışmayı genç yaşta öğrensinler diye. Ben Türkiye'dek gençliğin gücüne çok inanıyorum. Türkiye'ye sık sık gelip liselerde öğrencilerle konferans yapıyoruz. Benim de hayatımda yapamazsın dendiğinde ben onu yapalirsin olarak algılıyorum. Eğer istersek, hayal edersek birlikte çok güzel şeyler yapabileceğimize inanıyorum.

Kadının Gücü Konferansı

11.40 - Stanford Üniversitesi'nden Dr. Gözde Durmuş Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Gazeteci, Yazar Dr. Fatoş Karahasan moderatörlüğünde açıklamalarda bulundu. Konu "Bilim İnsanı Bilim ve Teknolojide Kadın"

11.10 - 11.40 - Konferansa yarım saatlik ara verildi. 

11.07 - Girişimci Kadınlar Teknoloji Gücü Koordinatörü Duygu Aktaş: Kadınlarımız, Anadolu'nun her yerindeki kadınlara ulaşıyor. Bu da benim çok hoşuma gidiyor. Benim bu yıl ki hedefim 5 bin kadını programa dahil etmek. Biz devletle işbirliği içinde olarak, üretmeye ve kendini güçlü hissetmek isteyen kadınlara programımızda yer var. Gelsinler ellerinden tutacağım.  Kadınlar adım atarken çekiniyor. Teknoloji erkek işi ben yapamam diyor. Kooperatiflerimizde de kadınlar ilk önce e-ticaretten korkuyor. Ama başladıktan sonra erkeklerden daha başarılı oluyorlar.

11.05 - Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin: Buraya az önce küçük bir çocuk geldi. Bu benim çok hoşuma gitti. Yıllarca erkeklerin toplantılarında olmayan bir şey bu. Ne güzel bir can geliyor toplantıya. Güç kazanması sadece dünyada siyasette değil. Evde de güç kazanmalı. 

Kadının Gücü Konferansı

11.00 - Girişimci Kadınlar Teknoloji Gücü Koordinatörü Duygu Aktaş: Kadına bu zamana kadar, ticarette sen elinin hamuruyla erkek işine karşıma diye erkeklerin dikta ettiği fikrin karşısındayız. Ürün satışı yaptıktan sonra, kadın gücünü hissediyor. Kadınların sadece bir parça desteğe ihtiyacı var, bu gücü hissetmek için. Biz de bunu yapıyoruz. Erkek egemen bir dünya... Kadınlar ön plana çıktığı zaman, sen biraz geri dur diyorlar. Kadınlar çok detaycı. Bu yüzden bu bizim daha iyi gerçekleştirdiğimiz bir konu. 

10.57 - Kadın girişimcilerin kısa bir videosu gösterimi yapıldı...

10.52 - Girişimci Kadınlar Teknoloji Gücü Koordinatörü Duygu Aktaş konuşmasında; kadınlara sunmuş olduğumuz e-ticaretteki aktif dinamik katılım hedefliyoruz. 9. ayımız 1873 kadına ulaştık. Biz o kadar karamsar değiliz ama verilen rakamlar benim de moralimi bozdu. Ama yılmıyorum. Kadın kadına, dirsek dirseğe çalışmalar yürütüyoruz. Kadınların hayatlarında küçücük pozitif bir adım bile olsa hayatları değişiyor.

10.51 - Girişimci Kadınlar Teknoloji Gücü Koordinatörü Duygu Aktaş, Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin moderatörlüğünde açıklamalarda bulundu. Konu "Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü"

10.38 - Sia Insight Genel Müdürü Hüseyin Tapınç konuşmasında; genç kadınların eğitim seviyesi çok iç açıcı değil. Gençlerimizin yüzde 44'ü öğrenci. Hem okuyan hem çalışan yüzde 8 en öenmlisi de burası her 3 kadından biri ne okuyor ne de çalışıyor. Gençler için en önemli kurum aile. Genç kadınların en önemli rol modelleri anneleri. Genç erkeklerin ise babaları. Sizin için aile değerlerimi önemli bireysel değerler m önemli diye sorduk. Genç kadınların yüzde 78 aile dedi. Genç kadınların yüzde 46'sı öğretmenlerinden şiddete maruz kaldığını, yüzde 59'u okulda cinsiyet eşitsizliğine maruz kaldığını söylüyor. Kadınların yüzde 33'ü çalışmaya ihtiyacı olmadığını söylüyor. Çalışan kadınların yüzde 69'u çalıştığı iş yerinden memnun. Türkiye'de genç kadınlar Türkiye'de yaşamaktan yüzde 75'i memnun. Kadınların yüzde 95'inin pasaportu yok. Sadece yüzde 1'i tatil için yurtdışına çıkmış. Gençlerimiz gündem takip etmiyor. Eğer ederseler de çoğu sosyal medya ve televizyon haberlerinden takip ediyor. Günde 6 saat telefonda geçiriyor gençler zamanın çoğunu sosyalleşmek için kullanıyor. Bu araştırmaya ilgili, biz Türkiye gençliğini anlamayı hedefemiştik. Ama yarınımızı gördük aslında yarınımız aslında bugünümüz gibi. Her genç 5 kadından birisi gerektiğinden kadına tokat atılabileceğine inanıyor. 

Kadının Gücü Konferansı

10.37 - Sia Insight Genel Müdürü Hüseyin Tapınç konuşuyor. Konu; "Gençler ne düşünüyor. Nasıl bir gelecek kuracaklar"

10.29 - Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver konuşmasına devam ediyor... Kültür Üniversitesi 2011 yılında kadın ve sosyal araştırmalar birimi kurdu. Bu birimde bazı araştırmalar yapılıyor. Toplumsal cinsiyet dersleri açtık. STK’lardan gelip dersler veriyor. Özellikle erkek öğrencilerin gelmesini istiyoruz. Fena değil ama yüzde 75’i kız öğrenci. Bahçelievler belediyesi ile birlikte ortak proje yapıyoruz. Eğitim veriyoruz kadınlara. En büyük problem zihniyet. Toplumsal kalıplaşmış yargılar var. Bu zihniyeti değiştirmek için ana babalar önemli. Ana-baba okulu çok önemli daha çok babaların gelmesi önemli. Ayıp kelimesi soyut bir kavram. Toplumdan gelen bir takım değerler var. Cinsiyet rolleri ile ilgili. Bunun doğru aktarılması önemli. Rol model ya yanlış ya da yok. 

10.27 -  Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, Hürriyet Yazarı Elif Ergu moderatörlüğünde tekrar açıklamalarda bulundu. 

10.24 - Gazete kupürlerinin de yer aldığı kısa bir film salonda gösterildi. 

Kadının Gücü Konferansı

10.22 -  Öncelikle ben Kültür Üniversitesi Başkanı olarak Hürriyet Gazetesine teşekkür etmek istiyorum. Bir annelik serüvenim var. Kız çocuklarını yetiştirme konusunda bir takım serüvenlerim var. Ötekileştirme, cinsiyet ayrımcılığına ait pek çok anekdot yaşadım. Babamla başlamak isterim. 2011 senesinde bir kitap yazdı. Otobiyografisini yazdı. Erkek tarafından görmemiz iyi olur. Yıl 1958, henüz 30 yaşlarında Cihangir Kliniğinde eşim ilk doğumunu yaptı. Bir kızınız oldu, ama bundan sonraki erkek olur dedi. Bir seviniyorsun, hep inşallah bundan sonra erkek olur deniyor. Bu tablodaki 3. kız çocuğuyum ben... Yüksek Öğretimde bir çalışma için Ankara'ya gittim. İş için üst düzey bir kurumla konuşmaya gittim. Tek başına kadın olarak gitmek biraz tereddütle de karşılaştırıyor. Konuşuyorum ama konuşma esnasında bir bariyer var. Belli ki benle değil başka biriyle muhatap olmak istiyor. O bariyeri aşmak için üniversitemizde yapılmış olan bir proje aklıma geldi. O projeyi öğrenince baktım heyecanlandı. Süremiz doldu, Allah'a ısmarladık dedim, Güle güle Bahar Bey dedi...

10.20 - Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, Hürriyet Yazarı Elif Ergu moderatörlüğünde sahnede yerini aldı. Konu, "Eğitim Kadının Gücüdür"

09.55 - Vuslat Doğan Sabancı'nın ardından KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır konuştu. Ağırdır toplumda kadının yeriyle ilgili ilginç veriler paylaştı. Konu "Kendi Akvaryumumuz Dışındaki Kadınlar"

Kadının Gücü Konferansı

09.51 - Vuslat Doğan Sabancı açış konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bugün Hürriyet’in düzenlediği konferansın 2'ncisi. Çok heyecanlı çok keyifli. Çünkü geçen senelerde bu tür konferanslar yaparken aslında hep kendi kendi başımızaydık. Bugün görüyorum ki birçok şirket Hürriyet’le birlikte hatta Hürriyet’in önünde. Bu alanda gönül vermiş, emek vermekte. Kadının gücünün bence iki açıdan iki farklı anlamı ve önemi var."

KONUŞMANIN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Kadının Gücü Konferansı

09.44 - Konferansın açış konuşmasını Hürriyet Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı yaptı.

09.00 - Hürriyet’in Gazetesi’nin ikincisini düzenlediği, “Kadının Gücü Konferansı” Raffles İstanbul’da saat 09.00'da başladı.

Kadının Gücü Konferansı

KONFERANS PROGRAMI

Kadının Gücü Konferansı ortak sorunlar ve çözüm yolları etrafında toplumun farklı kesimlerindeki kadınları bir araya getirerek, kendi hikayelerini yaratma ve güzel bir geleceği şekillendirmede aktif rol alma çağrısı yapmayı hedefliyor.

Kadınların erkeklerle eşit şekilde temsil edilmesini, şiddetin her türlüsünden korunmasını, istihdamda hak ettikleri yeri almasını, ayrımcılığı önleyecek yasaların hayata geçirilmesini ve toplumsal cinsiyet eşitliği için gereken adımların ivedilikle atılmasını sağlamayı hedefleyen konferansta; girişimcilik, sosyal sorumluluk çalışmaları ve fark yaratan kadın hikayeleri ilham veren konuşmacılarıyla aktarılacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!