‘Bankacılığa katkımızdan gururluyuz’

Güncelleme Tarihi:

‘Bankacılığa katkımızdan gururluyuz’
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2023 07:00

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, bankanın Olağan Genel Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, “2023 Cumhuriyetimizin 100’üncü, Akbank’ın 75’inci yılı. Türk ekonomisine ve bankacılık sektörüne yaptığımız katkılardan gurur duyuyoruz” dedi. Dinçer, bankanın 2022 özkaynak kârlılığının yüzde 54.7 olduğunu, aktif büyüklüğünün ise 1 trilyon 147 milyar TL’ye ulaştığı belirtti.

Haberin Devamı

Akbank’ta gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul sonrası şirkete ilişkin 2022 yıl sonu verileri paylaşıldı. 2022 yıl sonu itibarıyla bankanın aktif büyüklüğü 1 trilyon 147 milyar TL oldu. Aktif kârlılığı ise yüzde 6.2 olarak açıklandı. Bankanın özkaynakları 153.6 milyar TL, özkaynak kârlılığı ise yüzde 54.7 olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl sonu verilerine göre Akbank’ın şube sayısı 711’e ulaştı.

Yıllık aktif müşteri sayısı artışı 2.3 milyon; aktif müşterisi sayısı ise 10.8 milyon olurken; çalışan sayısı ise 12 binin üzerine çıktı. Şirketten yapılan açıklamada, sermaye yeterlilik oranı ise yüzde 23.2 olarak paylaşıldı.

BANKACILIK SEKTÖRÜNE KATKI

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Olağan Genel Kurul sonrasında bir konuşma yaptı. 2023 Cumhuriyetimizin 100’üncü Akbank’ın 75’inci yılı. Türk ekonomisine ve bankacılık sektörüne yaptığımız katkılardan gurur duyuyoruz. Akbank başarılarını ve büyümesini sürdürmek için gereken temele sahip. Çok az şirketin erişmeyi başardığı bu önemli dönüm noktasının, bu kadar anlamlı bir yıla denk gelmesinden dolayı büyük bir heyecan duyuyoruz. Bu özel yıl vesilesiyle bankamızın bugünlere gelmesinde emeği geçmiş tüm Akbanklılara şükranlarımı sunar, ebediyete intikal eden değerli büyüklerimizi sevgi, saygı ve rahmetle anmak isterim. Bunun yanı sıra, bize her zaman güvenen ve geleceğe hazırlayan hissedarlarımıza, çalışanlarımıza, müşterilerimize ve tüm diğer paydaşlarımıza çok teşekkür ederim” dedi.

Haberin Devamı

‘Bankacılığa katkımızdan gururluyuz’
Suzan Sabancı Dinçer

‘BİLGİ VE TECRÜBE KURULDA BULUŞUYOR’

BU yıl Suzan Sabancı Dinçer’in ev sahipliğinde Türkiye’de bir araya gelecek olan Akbank Uluslararası Danışma Kurulu (IAB), Dinçer’in “Büyümek için gereken temel” diye nitelendirdiği bir ekipten oluşuyor. Sabancı Dinçer, 2009’da küresel ve yerel gelimeleri değerlendirmek, bunların Akbank için stratejik çıkarımlarını tartışmak için kurulan IAB’ın, bankanın en iyi hizmeti sunma taahhüdünün bir kanıtı olduğunu belirtti. “Akbank’ın en büyük güçlerinden biri de Uluslararası Danışma Kurulu” diyen Dinçer, şöyle devam etti: “Kurul, son derece deneyimli üyeleriyle bankamızın güçlü performansına önemli katkılarda bulunuyor, dünyanın farklı yerlerinden zengin bir bilgi ve tecrübeyi Akbank’ta buluşturuyor. Akbank’ı daha da güçlendirmek için birlikte çalışmaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.”

 

 

BAKMADAN GEÇME!