Bal coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Balancer ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

Bal coin nedir Hangi borsalardan alınır Balancer ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 20:42

Bal coin, kripto para borsasında ethereum ağında işlem gören ve otomatik olarak da kendi kendini denetleyen piyasa yapıcı bir görev üstlenir. Aynı zamanda likidite sağlayıcı bir işlevi gören Erc-20 tokendir. BAL coin nedir? Hangi borsalardan alınır merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Son zamanlarda kripto paralarda çeşitlilik daha çok arttı. Bunlardan birisi de Balancer’dır. Balancer coin ise, 2020 yılının Mart ayında ve Ethereum blok zincirinde geliştirilerek piyasaya sürülen otomatik bir piyasa yapıcıdır. ALICE ise anlık olarak yükselip düşüyor.

BAL Coin Nedir?

Bal coin, Ethereum blok zinciri üzerinde çalışan bir yazılım olarak da bilinen Balancer, Mike McDonald ve Fernando Martinelli tarafından yaratıldı. Bu sayede de 2018 yılında geliştirildi. Balancer, otomatik bir portföy yöneticisi, fiyat sensörü olan bir likidite sağlayıcısı olan Vitalik Buterin tarafından tanımlanır. Popüler Uniswap dapp tarafından uygunluğu kanıtlanan sabit ürün formülünün de bir genellemesi olarak bilinen değişmez bir yüzeye be N-boyutlu dayanır. 2020 yılında Bronz sürümü piyasaya sürüldükten hemen sonra işlem hacmi bakımından Ethereum’da bulunan en iyi 15 DEX platformundan birisi haline de gelmiştir.

Haberin Devamı

Bal Coin Hangi Borsalardan Alınır?

Kripto para yatırımı yapmak isteyen kişiler Balancer (BAL) nasıl alınır merak ediyor. Baş Coin yemin edebilmek için ya madencilik yapılır ya da bu işlemler için özel olarak oluşturulmuş bir kripto para borsası kullanmak gerekir.

Ülkemizde Türk Lirası ile Balancer (BAL) satın almak oldukça kolay ve pratiktir. Herhangi bir teknik bilgiye ve resmi evrağa gerek duymadan kolaylıkla Balancer (BAL) da satın alabilirsiniz.

Balancer Ne Zaman Çıktı?

Balencer (BAL) coin, Ethereum blok zinciri için geliştirilen ve 2020 yılının Mart ayında piyasaya sürülen otomatik bir piyasa yapıcıdır. 2020 yılında Bronz sürümü piyasaya sürüldükten sonra işlem hacmi bakımından Ethereum’da yer alan en iyi 15 DEX platformundan birisi haline geldi.

DEX’in açılımı olan “Decentralized Exchange” ve merkezi olmayan borsaları gösterir. Kripto para işlemlerinin güvenli bir şekilde taraflar arasında gerçekleşmesini sağlar. Tüm merkeziyetsiz borsalarda devlet, banka ya da finans kurumu gibi para transferinin güvenliğini denetleyen ve sağlayan üçüncü bir taraf yoktur. Aynı zamanda bunun yerine dağıtık defter teknolojisi (DLT) ya da blockchain ya da kullanılır.

Haberin Devamı

Balencer Ne İş Yapar?

(DeFi) Merkezi olmayan finans protokolü olarak da bilinen Balancer, hizmet sağlamak için kripto varlıklarının kombinasyonunu kullanır. Bir borsa gibi bir finansal aracı bulunmadan alım satımı mümkün hale gelir. Tokeni “BAL” olarak bilinen Balancer aynı zamanda da bir likidite havuzu protokolü olarak bilinir. Balancer, kullanıcıların portföylerinde bulunan kripto para birimlerine göre bir çeşit fon yarattıkları bir tür endeks fonu olarak da düşünülebilir. Bu fonlar ise, Balancer havuzları olarak da bilinir. Aynı zamanda bir havuza likidite sağlamak isteyen herhangi bir kullanıcı ise, bunu sadece bir varlık yatırarak da yapabilir. Bir Balancer havuzuna likidite sağlayan kullanıcılar daha sonra fonlarının kullanımı için ağa ödenen bir çeşit alım satım ücretinin bir kısmını kazanırlar. Bu sayede BAL ile ödüllendirilirler.

Haberin Devamı

Balancer ise, ERC-20 varlıklarının ve Ethereum alım satım işlemleri için işlem yapılan merkezi borsalara erişilebilir, açık bir alternatif sağlamak için tasarlanan bir DeFi protokolü olarak bilinir. Balancer, kullanıcılarının Ethereum tabanlı boşta kalan varlıklarından da bir çeşit gelir elde etmelerine yardımcı olur. Kullanıcılar, portföylerinin hepsini Balancer’ın kendini yeniden dengeleyen LP'lerine yatırabilir ve diğer kullanıcılar ise, portföylerine karşı işlem gerçekleştirdikçe de gelir elde edebilirler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!