Ayakkabıcılar umudunu AYMOD fuarına bağladı

Güncelleme Tarihi:

Ayakkabıcılar umudunu AYMOD fuarına bağladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2001 00:00


Haberin Devamı

Kriz sonrasında kapasite kullanımı yüzde 30'lara düşen ayakkabı sektörü umudunu 25'inci Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı'na (AYMOD) bağladı. 5-8 Temmuz tarihleri arasında Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan fuara toplam 204 firma katılacak. Leathergoods İstanbul Çanta, Saraciye, Kemer Fuarı ve AYMOD fuarı da aynı çatı altında düzenlenerek ayakkabı, çanta, kemer ve saraciye firmalarının krizde ortak hareket etmesi sağlanacak. Leathergoods İstanbul Çanta, Saraciye, Kemer Fuarı ve AYMOD fuarları geçen yılda birlikte düzenlenmişti.

RDF Fuarcılık'ın katkıları ile gerçekleştirilen AYMOD Fuarı'na, kriz nedeniyle 81 firma katılmazken buna karşın fuara 32 yeni firma katılacak. Autoshow ve Uluslararası İstanbul Moda Fuarları kriz nedeniyle ertelenirken, sektörün sıkıntılarına rağmen açılacak olan AYMOD fuarı, katılımcı sayısının azalması nedeni ile 2 bin 350 metrekare küçüldü.

Türkiye Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Selahattin Akaydın, ithal hammadde kullanması nedeniyle dışa bağımlı olan ayakkabı sanayiinin krizle birlikte yaşama imkanının olmadığını ve sektörün ayakta kalma mücadelesi verdiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!