Akıta coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Akita Inu ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

Akıta coin nedir Hangi borsalardan alınır Akita Inu ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 20:09

Akita coinin geleceği, genellikle Doge Coin’e benzetildiği için yatırımcıların yeni odak noktalarından biri haline geldi. Bu coinin ikinci bir Doge altCoin olacağı düşünülüyor ve Akita Inu geçtiğimiz günlerde çeşitli borsalarda listelendikten sonra rekor bir yükselişe geçerek yatırımcısının yüzünü güldürmeyi başaran coinler arasında yer aldı. AKITA coin nedir? Hangi borsalardan alınır merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Japon köpek figürlü coin haberleri piyasada dikkat çekerken yeni bir gelişme yaşandı.

AKITA Coin Nedir?

AKITA INU, 0 merkezi olmayan ve mem tabanlı bir topluluk deneyi olarak bilinir. Aynı zamanda simgelerin 1/2'sinin Vitalik Buterin'e gönderildiğini ve kalan yarısının da Uniswap havuzuna kilitlenerek anahtarların yakıldığını ifade eder.

Akita Inu ise, ismini bir Japon köpek cinsinden aldı. Bu coin, kısa bir süre içinde %700'lik bir fiyat artışı göstererek piyasada kendinden söz ettirmeyi de başardı.

Akita inu, aslında Shiba Inu ile aynıdır. Ama Elon Musk ve farklı belirteçler ile Dogecoin'den ilham alarak oluşturuldu. AKITA, aslında merkezi olmayan ve topluluk odaklı çalışan bir deneydir. Burada kurucu ve takım jetonu yoktur. Bu grubun amacı ise, topluluk içinde kullanılan becerileri ATIKA geliştirme konusundaki uygun rollere tahsis ederek ATIKA'nın geleceği için alınacak olan yeni kararlar üzerinde toplu bir şekilde kararlaştırır. Kripto paralar gibi, memler de internette doğarak ana akıma doğru yolculuk yaptı. Kripto para biriminin benimsenmesini sağlamak, tüccarlar tarafından madeni paralarda ve belirli varlıklarda yükseliş ya da düşüş sinyalleri vermek ve tokenlerin değerini artırmak için de kullanılırlar.

Haberin Devamı

Akıta Hangi Borsalardan Alınır?

Akita Coin, ilham noktası ise, doğrudan Doge Coin olarak bilinen bu coinle iilgili yatırımcıların aklını meşgul eden bir diğer önemli konu ise, Akita Coinin hangi Borsalardan alınabileceğidir. Bu coinin %50’lik kısmını Uniswap üzerinden kilitlediğini söyleyen Akita Coin üreticileri, aynı zamanda anahtarının da erişime kapatıldığını belirtti. Bunun yapılmasındaki asıl amaç ise, her kesimden yatırımcının eşit bazı haklara sahip olabilmesini sağlamaktır.

Akita Coinin alım ve ya satımı ile ilgili geliştiricilere dair, çok özel bir kesim yatırımcı profili oluşturulmaması için herkes, bu şartlar içinde, yabancı piyasalardan alım işlemini de araştırmaya başladı. Alım işlemi için UniSwap, Poloniex, MXC ve HotBit gibi birkaç yabancı farklı kripto para piyasasından Akita coin satın alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Akita Inu Ne Zaman Çıktı?

Akita Coin, piyasada yer alan verilere göre ilk olarak 2 Şubat 2021 tarihinde piyasaya sürüldü. Piyasaya çıkması ile birlikte kripto para dünyasının yakın takibe aldığı AKITA Coin, köpek sezonu ile birlikte giderek popülerleşti. Herkes için şeffaf ve eşit koşulları sağlama sloganı ile ortaya çıktı.

Akita İnu Ne İş Yapar?

Akita Inu Coin projesinin asıl amacı, AKITA Coin ile ilgilenen her yatırımcıya aynı faydayı sunabilmek ve deneysel bir süreci ortaya koymaktır. Bu nedenle de AKITA Coin, borsalarda listelenmeden hemen önce herhangi bir geliştirici ismi de ortaya atılmamıştır. Ana geliştiriciler ile birlikte sürece katkı sağlayan kişiler ya da AKITA Coin satın alan kişiler, her zaman aynı avantajlardan yararlanır. Projedeki asıl amaç ise, oy esası sayesinde coin’i geliştirmek ve herkesin hayal ettiği kar sağlama amacına ilerleyen zamanlarda ulaşabilmektir. Yani AKITA Coin ile birlikte umutları olan pek çok yatırımcıyı da Elon Musk’ında desteklemiş olduğu köpek akımlı kirpto para projesi ismi altında birleştiriyor. Akita Inu fiyatı 24 saat içinde % -5.67 oranında azaldı. Bu nedenle de volatiliteden etkilenen anlık fiyatları takip etmeden kesinlikle alım-satım emri yapılmaması gerekir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!