51 dükkandan 40'ı kapandı

Güncelleme Tarihi:

51 dükkandan 40ı kapandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2001 00:00


Necla BAYRAKTAR
Haberin Devamı

FESHANE MAYASI YİNE TUTMADI

Haliç'teki Feshane Fuar ve Kongre Merkezi, ikinci şansını da kullanamadı. Beklenen ilgiyi görmeyen merkezdeki 51 dükkandan 40'ı kapandı. Esnaf umutsuz. Yönetim ibe ‘‘Artık bizim için önemli olan fuarlar’’ diyor.

1999 yılında Oditoryum A.Ş. tarafından 10 yıllığına Büyükşehir Belediyesi'nden kiralanan Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi yine zor günler yaşıyor. Altı bin metrekare kapalı, 12 bin metrekare açık fuar alanı ve 51 dükkanlık bir çarşısı bulanan Feshane, bundan sonra fuarcılık alanında yoğunlaşacak.

Açıldığı dönem oldukça iddialı bir çıkış yapan Feshane, aradan geçen zaman içinde hedeflerine ulaşamadı. Özellikle merkezin çarşı bölümünde yer alan el sanatları ürünlerinin satıldığı dükkanların durumu hiç de iç açıcı değil. Bir süre önce 51 dükkandan 40'ı kapatıldı. Şu anda 11 dükkanın faaliyet gösterdiği Feshane'nin çarşı bölümünde esnaf çok umutsuz ve birçoğu dükkanını kapatıp gitme hazırlığında.

Esnaf: Yönetim suçlu

Çarşıyı terkedenler ve dükkanlarını kapatma hazırlığında olanlar Feshane'nin başarısızlığının yönetime ait olduğunu, merkezin tanıtımının iyi yapılmadığını, işletme hataları olduğunu söylüyorlar. Esnafın dükkan kapatmaktan başka çaresi kalmadığını belirten kiracılar: ‘‘Burasının hem ziyaretçisi yok, hem de kiralar çok yüksek. Yönetim bize hiçbir şekilde yardımcı olmadı. Burası sadece Ramazan'da iş yapan bir yer. Artık dayanamıyoruz’’ diyor. Feshane'de kiralar dolar üzerinden ve bir dükkanın ortalama aylık gideri yaklaşık bin dolar civarında.

Yönetim: Beğenmeyen gider

Göreve yeni başlayan Feshane İşletme Müdürü Bülent Cendey ise esnaf kadar umutsuz değil. Cendey çarşı bölümünün başarısızlığını esnafa bağlıyor ve şöyle diyor: ‘‘Ben ticaret yapacak olsam geldiğim yeri araştırırım. Burası alışveriş merkezi olarak açılmadı. Geçmiş beni ilgilendirmiyor. Ben işime bakarım, benim işim fuarcılık. Buradaki esnaf şikayet ediyorsa neden çıkmıyor? Beğenmeyen, iş yapamayan gitsin. Üstelik burada kiralar oldukça cüzzi rakamlarda. Yeni bir işletmenin oturması için biraz zamana ihtiyaç var. Fuarcılık yapmak zor iştir. Büyük rakiplerimiz var. Bu kadar yeni bir yerin üzerine neden bu kadar geliniyor? Sorun dükkanlarda, belki de bu dükkanların konsepti yanlış. Bir kolyeyi 25 milyona satarlarsa tabii kimse gelmez. 17 fuar organizasyonu bağladık. Biz burada umduğumuzu bulduk. Esnaf biraz oturup düşünsün.’’

FESHANE'DE AÇILACAK FUARLAR

TARİH FUAR FİRMA

15-18 Mart Software Veta

22-25 Mart Hobi Fuartek

29 Mart-1 Nisan Zemin Marka

4-8 Nisan Evimiz Mıknatıs

12-15 Nisan Eğitim Akademi

19-22 Nisan Arıtım Ener

26-29 Nisan Çocuk Grup Medya

10-13 Mayıs Ofis gereçleri Akademi

16-20 Mayıs Gençlik Mıknatıs

24-27 Mayıs Eğitim Fuartek

31 Mayıs-3 Haziran Apple Expo 2001 Bilkom

7-10 Haziran Tekstil kimyasalları Teknikfuar

20-23 Eylül Beyaz eşya Dağ. kanalı

27-30 Eylül Marka Marka

4-7 Ekim Japon haftası Magister

12-21 Ekim Kitap Akademi

1-4 Kasım Hizmet Fuartek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!