50 cesur girişim sahneye çıkacak

Güncelleme Tarihi:

50 cesur girişim sahneye çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2023 07:00

Teknolojik ürün ve hizmetlerini ticarileştirmeyi hedefleyen girişimcilere büyüme yolculuklarında 360 derece destek sunan kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’in, girişimleri yerel ve global girişimcilik ekositemiyle buluşturduğu Big Bang Startup Challenge’ta TOP 50 girişim belirlendi.

Haberin Devamı

13-14 Aralık 2023 tarihlerinde ‘The Braves’ temasının ön planda olduğu Cesurların Sahnesi Big Bang’de yılın en iyi 50 girişimi, 8 farklı sektörel dikeyde bir araya geliyor.

DEĞERLEMELERİ 1.5 MİLYAR DOLAR

Girişimlere bir önceki yıl 341 milyon TL’yi aşkın ödül, yatırım ve nakit desteği duyurulan Big Bang’in ilk gününde TOP 50 girişim sektörel dikeylere bölünerek sunum yapacak; ikinci gün ise girişimlerin ödül ve yatırımları duyurulacak. Girişimcilik ekosistemine ev sahipliği yapan Big Bang’de katılımcılar, network’ünü genişletmenin yanı sıra fuaye alanında kurulacak olan girişim stantları ve deneyim alanlarıyla birçok teknolojik yenilik ile tanışma fırsatı bulacak.

Her yıl ortalama 500 startup’ı destekleyip Türkiye ekonomisi için milyonlarca dolarlık katma değer yaratan İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi, 10 yılı aşkın süredir 4 bin 200’den fazla teknoloji girişimini destekleyerek 1.400’ünün şirketleşmesine katkı sağladı. Girişimlerin 10 bin kişiye istihdam yaratmalarına ve 150 milyon dolar yatırım almalarına destek olan İTÜ Çekirdek’in bünyesinde yer alan girişimlerin yarattığı toplam değerleme ise 1.5 milyar dolara ulaştı. 12 yıldır İTÜ Çekirdek desteğiyle teknolojilerini geliştiren yüzlerce girişim, Big Bang sahnesinde aldıkları ödül ve yatırımlarla ivmelenerek global başarı hikayelerine ulaştı. Bu girişimler arasında 40’dan fazla ülkeye distribütörlük ağı kuran, Silikon Vadisi’nden yatırım alan, sektörlerin değişmesine sebep olan ve geleceğin unicorn adayı girişimler bulunuyor. Big Bang 2023’te de çok konuşulacak girişimlerin doğması bekleniyor.

 

BAKMADAN GEÇME!