23 milyona ‘Akıllı Köy’ kuruyor

Güncelleme Tarihi:

23 milyona ‘Akıllı Köy’ kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 19:42

VODAFONE, Aydın’a 23 milyon liralık yatırımla ‘Akıllı Köy’ kuruyor.

Haberin Devamı

Proje ile sürdürülebilir verimlilik artışının sağlanması ve köyden kente göçün azaltılması hedefleniyor. Proje kapsamında Aydın'ın Koçarlı İlçesine bağlı Kasaplar Köyü, modern sera uygulamalarından toprak analiz laboratuvarına, modern meyvecilik alanından hayvancılık çözümlerine kadar uçtan uca dijital teknolojilerle donatılacak. Vodafone Türkiye ile Tarımsal Bilişim ve İletişim Teknolojileri (TABİT) iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Akıllı Köy’ projesi toplamda 10 yıl sürecek.

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, Türkiye'nin uçtan uca dijital dönüşüm ile kalkınmasını desteklemek üzere yatırımlarına aynı hız ve kararlılıkla devam ettiklerini belirterek, "Şimdi Türkiye'nin dijital kalkınma seferberliğine köylerle devam ediyoruz. 'Vodafone Akıllı Köy'e stratejik ortak olarak destek veriyoruz. Bu desteğimiz, ülkemizin dijital dönüşümünü tetikleyeceği gibi, Vodafone'un Türkiye'deki 10. yılına damga vuracak projelerden biri olacak. Proje, geleneksel tarım yöntemlerini ileri teknolojinin olanaklarıyla birleştiren yeni nesil bir kırsal yaşam modeli sunacak. Bu projeyle, 2 yıl sonra hane başına yılda yaklaşık 40 bin lira gelir artışı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

YERİNDE TESPİT

TABİT Kurucu Ortağı Tülin Akın, yıllardır köyleri dolaşarak çiftçinin yaşadığı sorunları yerinde tespit ettiklerini anlattı. Akın, sözlerini şöyle tamamladı: "Proje sayesinde çiftçiler yeni üretim tekniklerinin kullanıldığı alanlarda inceleme yapabilecek ve planlanan teknikleri ve teknolojileri birebir uygulayabilecek. Proje geleceğimiz için çok önemli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!