20’nci mağazayı Diyarbakır’da açtı, ‘pahalı ürün’ rekoru kırdı

Güncelleme Tarihi:

20’nci mağazayı Diyarbakır’da açtı, ‘pahalı ürün’ rekoru kırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2011 22:12

Electro World Genel Müdürü Bahadır Özbek, Türkiye’de 11 ilde 21’nci mağazaya ulaştıklarını ve 20’inci mağazalarını Diyarbakır’da açtıklarını söyledi. Özbek, “Büyüme hedefimizi revize ettik, yıl sonunda 34 yerine 40 mağazaya ulaşacağız. Mağazamızın olacağı 22 ilde pazar liderliğini hedefliyoruz” dedi. Electro World’ler içinde ‘pahalı ürün’ rekorunu Diyarbakır ele geçirdi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’deki 20’nci mağazasını Diyarbakır’da açan teknoloji perakende zinciri Electro World, yılsonuna kadar mağazasının olacağı 22 ilde pazar liderliği hedefi koydu. Electro World Türkiye Genel Müdürü Bahadır Özbek, Diyarbakır’daki 1000 metrekarelik mağazanın Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki ilk yabancı markalı teknoloji marketi olduğunu söyledi. Özbek, “Bölgenin en büyük mağazasını da açmış olduk. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Güneydoğu Anadolu’da da büyüyeceğiz. Zincirin arkasında Dixons var. Bize her yer Londra” dedi.

Her ilde lider olacak
Türkiye pazarında 3.5 yıldır faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Özbek, mali yıllarının nisan ayında bittiğini ve geçen yılı 11 ilde 21 mağazayla geride bıraktıklarını dile getirdi. Özbek, yıl sonunda 22 ilde olma hedefi koyduklarını da vurgulayarak, “Şanlıurfa, Batman, Yalova, Edirne mağaza açacağımız iller arasında. Büyüme hedefimizi revize ederek, bu yıl koyduğumuz 34 mağaza hedefini 40’a çıkardık. Bunların 6 tanesi 3 ay içinde açılır. İzmir’e de gitmek istiyoruz. İstanbul dışındaki illerin hepsinde de 2011 yılı sonunda pazar lideri olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Pazarın üzerinde büyüdü
Bahadır Özbek, mayıs ayında satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 65 arttığına da değinerek, şöyle konuştu: “Pazar yüzde 24 büyürken biz yüzde 51 büyüdük. Satış metrekaremizi artırıp, çılgın fiyat kampanyamız da başarılı oldu. Türkiye’de lider olmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bugünden sonra çeşitte, fiyatta, hizmette ve kampanyada daha agresif bir Electro World olacak. Bu yıldan itibaren karlı da olmaya başladık. Yatırım süreci bitti. Franchise talebinde bulunan girişimci sayısı 500’e ulaştı.”

Diyarbakır en pahalıyı istedi
Electro World’ün franchise yöntemiyle açılan Diyarbakır’daki mağazasının yatırımcıları Genpa’nın Kurucusu Zeynel Abidin Erdem’in yeğeni Abdullah Erdem ve Diyarbakırlı inşaatçı aileden gelen Önder Yiğit oldu. Abdullah Erdem, mağazanın 16 Haziran’da açıldığını belirterek, şunları söyledi: “İlk günden çok ilgi gördük. Bütün Electro World mağazaları arasında en pahalı üç ürün burada satıldı. Televizyonlar için ‘daha büyüğü ve pahalısı yok mu’ diye soruyorlar. Electro World’ü, Mardin ve Batman’da da franchise olarak açacağız.”

Haberin Devamı

Mağaza sayısı konsolide olmalı

TÜRKİYE pazarından çıkan Best Buy’ın operasyonlarını satın almak için kendilerinin de görüştüğünü belirten Bahadır Özbek, sektördeki konsolidasyonla ilgili de, “Herkes kendi işine gücüne bakmalı. Biz kalıcı, sürekli liderlik için buradayız. Sektörde konsolidasyon olmalı ama bu markada değil mağaza sayısında olmalı bu” değerlendirmesini yaptı.

Taksit sayısının düşmesi tüketiciye maliyeti artırır

KREDİ kartlarında taksit sayısının düşürülmesiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Bahadır Özbek, “Taksit sayısının düşmesi tüketiciye maliyeti artırır. Pahalı ürünlerde insanlar sekiz taksit yaptırıp üstünü tüketici kredisi olarak tamamlamak zorunda kalacak. Bankaya faiz verme durumu olacak” dedi. Özbek, döviz kurlarıyla ilgili de, “Doların iniş ve çıkışı her zaman talebi olumsuz etkiler. Çünkü satın alma davranışını gözden geçiriyor, daha düşer mi ya da daha çıkar mı diye bekliyor” yorumunu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!