Ramazan Şahin ve Fatih Çakıroğlu elendi

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Şahin ve Fatih Çakıroğlu elendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2010 15:52

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nın son gününde mindere çıkan Serbest Güreş Milli Takımı sporcuları Ramazan Şahin, Fatih Çakıroğlu ve Batuhan Demirçin ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci tur müsabakalarını kaybettiler.

Milli Takım'ın 66 kilodaki Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcusu Ramazan Şahin, midesindeki rahatsızlık nedeniyle yaklaşık 2 yıl minderden uzak kaldıktan sonra, ilk ciddi sınavına çıktığı şampiyonada, son derece kötü bir kura çekerek Ukraynalı, İranlı, Rus ve Özbek şampiyonların yer aldığı gruba düştü. İlk turu maç yapmadan geçen Ramazan Şahin, ikinci turda Ukraynalı Andriy Stadnik ile karşılaştı. 2008 Pekin Olimpiyatları'nın finalinde mağlup ettiği rakibi karşısında antrenman ve kondisyon eksikliğini fazlasıyla hisseden Şahin, son derece zevkli ve çekişmeli geçen müsabakada, güçlü rakibi karşısında ilk periyotu 6-3, ikinci periyotu da 5-0 kaybetti ve minderden 2-0 mağlup ayrıldı.

Andriy Stadnik'in üçüncü turda dünya şampiyonu İranlı Taghavi Kermani'ye yenilmesiyle Ramazan Şahin de şampiyonadan elendi.
120 kiloda mücadele eden Fatih Çakıroğlu da ilk turu maç yapmadan geçti. İkinci turda Belarus Alexei Shemarov ile karşılaşan Çakıroğlu, puansız kapanan her iki devrenin sonunda kurayı kaybedince, rakibine birer puan verdi. Müsabakayı 2-0 kaybeden Fatih Çakıroğlu, Belarus güreşçinin de üçüncü turda Özbek Artur Taymazov'a yenilmesiyle tribüne çıktı.

Milli Takım'ın 74 kilodaki genç sporcusu Batuhan Demirçin ise ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra, ikinci turda Macar Gabor Hatos karşısında beklenen güreşini yapamadı ve 2-0 (0-3/2-4) mağlup oldu.

Batuhan Demirçin, Macar güreşçinin finale yükselmesi durumunda repesajda mücadele etme hakkını kazanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!