Yasin Suresi 58. Ayet Türkçe Diyanet Meali ve Anlamı, Arapça Okunuşu - Yasin 58 Fazileti ile Tefsiri nedir

Güncelleme Tarihi:

Yasin Suresi 58. Ayet Türkçe Diyanet Meali ve Anlamı, Arapça Okunuşu - Yasin 58 Fazileti ile Tefsiri nedir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2023 14:33

Yasin Suresi'nin fazileti ve önemi hakkında pek çok hadis mevcut olup aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'in kalbi olarak nitelendirilmiştir. Bu içeriğimizde Yasin Suresi 58. ayet hakkında bilgiler yer almaktadır. Ayetin Türkçe Arapça okunuşu, Diyanet Türkçe Meali ile Anlamı ile birlikte Diyanet tarafından hazırlanan tefsiri de yer almaktadır.

Haberin Devamı

Yasin Suresi Kur'an-ı Kerim'in kalbi olarak nitelendirilir. Faziletleri ve önemi hakkında pek çok hadis mevcuttur. Peygamber efendimiz okunmasını nasihat etmişler ve tembihlemişlerdir. Genel olarak günümüzde kabir ziyaretlerinde ve önemli gün ve gecelerde okunmaktadır.

Yasin Suresi 58. Ayet Türkçe Okunuşu

Selâmun kavlen min rabbin rahîm(rahîmin).

Yasin Suresi 58. Ayet Türkçe Anlamı (Diyanet Meali)

Çok merhametli olan Rab'den bir söz olarak (kendilerine) "Selam" (vardır).

Yasin Suresi 58. Ayet Arapça Yazılışı

Yasin Suresi 58. Ayet Türkçe Diyanet Meali ve Anlamı, Arapça Okunuşu - Yasin 58 Fazileti ile Tefsiri nedir

Yasin Suresi 58. Ayet Tefsiri (Diyanet)

58. âyetle ilgili değişik izahlar bulunmakla beraber, burada önemli olan husus, cennet nimetleri hakkında yapılan tasvirlerden sonra, Allah’ın hoşnutluğunu kazanmış olma müjdesinin, belirtilen maddî nimetlerin hepsinden daha değerli olduğuna vurgu yapılmış olmasıdır. Meâlde esas alınan mânaya göre yapılan yorumlarda yüce Allah’ın selâm sözünün melekler vasıtasıyla veya vasıtasız olarak cennet ehline ulaştırılacağı belirtilir (Zemahşerî, III, 290). Farklı bir gramer tahliliyle buradaki selâm kelimesi 57. âyete de bağlanabilmekte ve bu kelimenin başka sözlük anlamlarına göre “istedikleri her şey saftır, şâibesizdir”, “istedikleri her şey verilecektir, teminat altındadır” veya “onlar için esenlik vardır” gibi mânalar verilebilmektedir (Râzî, XXVI, 94-95; Şevkânî, IV, 431; Cenâb-ı Allah’ın cennet ehlini selâmlaması, onlara ne istediklerini sorması ve onların da kendisinin hoşnutluğunu dilediklerini belirtmeleriyle ilgili bazı rivayetler için bk. Taberî, XXIII, 21-22; Elmalılı, VI, 4036-4037; cennet ve nimetleri hakkında bilgi ve değerlendirme için bk. Bakara 2/25; Zuhruf 43/68-73).

Haberin Devamı

Yasin Suresi 58. Ayet ne için okunur?

Yasin Suresi'nin kalbi olarak nitelendirilen bu ayet kötülüklerden korunmak, ruhun imanla teslimiyeti ve hatim sevabı için kişiler tarafından sıklıkla okunmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!