Bilgisayar oyunu olimpiyatlarında 8 Türk

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayar oyunu olimpiyatlarında 8 Türk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2006 00:00

World Cyber Games, tüm dünyayı dijital eğlence kültürü çatısı altında toplayan, dev bir uluslararası organizasyon, dünyanın en iyi oyuncularının yarıştığı bir bilgisayar oyunları olimpiyatı. İlk kez 2000’de Güney Kore’de düzenlendi, şimdi her yıl farklı bir ülkede yapılıyor.

Altı yıldır Güney Koreli bilişim firması Samsung’un sponsorluğunda düzenleniyor. WCG’de, dünyanın her yerinden gelen bilgisayar oyunu şampiyonları kıyasıya rekabete tutuşuyor.

FİNALLER 18 EKİM’DE İTALYA’DA

Bu yıl 70 ülkedeki elemelerin ulusal şampiyonları, Counter Strike 1.6, Warcraft, Need For Speed, Starcraft, Down Of War olmak üzere dört kişisel bilgisayar oyunu ve Dead Or Alive 4 ile Project Gotham Racing 3 isimli iki konsol oyununda yarışacak. Çoğunluğu henüz 10’lu yaşlarda. Warcraft’ta, Counter Strike’ta, Down of War’da stratejileriyle, FIFA 2006’da futbol becerileri, Need For Speed’de, Gotham Racing’de hızlarıyla, dünyanın en iyisi olmak için rekabet edecekler.

Bu yıl 18-22 Ekim tarihlerinde İtalya’nın Monza kentinde düzenlenecek WCG dünya turnuvasına Türkiye’den sekiz oyuncu katılıyor. Şimdiye dek 2004’te alınan en iyi takım kaptanı ve en iyi hakem ödülleri dışında pek bir başarımız yok. Ama bu yılki Türk oyun canavarları oldukça iddialı.

ELEMELERE 4 BİN 300TÜRK OYUNCU KATILDI

World Cyber Games’in İtalya’daki uluslararası finali için, ağustos ayından beri Türkiye elemeleri sürüyordu. Katılımcı diğer ülkelerdeki gibi, Türkiye’de de çeşitli alışveriş merkezlerinde, organizasyonun üyesi internet kafelerde ve internet üzerinden elemeler yapıldı. Elemelere 4 bin 300 Türk oyuncu katıldı. Sekiz kişi, uzmanı oldukları dört ayrı bilgisayar oyununda yarışarak finallere gitme hakkı kazandı. Şampiyonlar İstanbul’dan çıktı.

Counter Strike’ta Türkiye birincisi Emir Keser, Erman Eray, Umut Bulut, Ertuğ Okçuoğlu, Timuçin Argıllı’dan oluşan takım yarışacak. WarCraft 3’te Kerem Pulat, FIFA 2006’da Okan Deniz, Need For Speed’de Onur Aladağ, ülkemizi bu yıl ilk kez sıralamada üst sıralara taşımak için mücadele edecek. Finallerde toplamı tam iki buçuk milyon dolar değerinde olan ödüller dağıtılacak.

Emir Keser (24)

Altı yıldır oynuyorum

Özel bir üniversitede turizm okudum. Takım arkadaşlarımla çok önceden tanışıyoruz. Üç yıldır turnuvalara birlikte katılıyoruz. Tüm turnuvaları da takip ediyoruz. Counter Strike’ı altı yıldır profesyonel amaçlı oynuyorum. WCG’de bu oyunda henüz bir başarımız yok. En ileri giden; FIFA’da yarışan Türk oyuncular. Ama bu sene Counter Strike’ta da iddialıyız. Favori olarak bizi gösteriyorlar.

Counter Strike Takımı

Timuçin Argıllı (19)

Kampa giriyoruz

Sakarya Üniversitesi’nde öğrenciyim. Okuldan vakit kaldıkça oyun oynuyorum. Ama turnuva zamanı kampa giriyoruz, günde altı saat oynuyoruz. Dört yıldır oynuyorum ve ailem de beni her zaman destekledi. Onlar bu sektörün ciddiyetinin farkında. Counter Strike monoton bir oyun değil. Beyin ve el koordinasyonunu geliştiriyor. Tek başına hareket etmek yeterli olmuyor. Takım ruhuyla hareket etmek gerekiyor. Bazen takım içi anlaşmazlıklardan tartışmalar çıkıyor. Oyunu heyecanlı yapan bu özellikleri zaten. Bu yıl Counter Strike’taki şanssızlığımızı yenip, gruptan çıkacağımızı düşünüyorum. Gerisi de gelecek.

Ertuğ Okçuoğlu (20)

Başarımız çok oynamaktan

Kadir Has Üniversitesi’nde dış ticaret okuyorum. Oyun ekipmanları satan bir şirketim var. Beş yıldır Counter Strike oynuyorum. Zaten evde yapacak başka bir şey yok. İlk başladığımda altı-yedi saat oynuyordum. Okula gitmiyordum. Şimdi böyle başarılı olmamızın sebebini, bu kadar fazla oynamama bağlıyorum. Şimdi takım halinde antrenman yapıyoruz. Basketbol, futbol gibi taktiklerimiz var. Böyle hazırlanıyoruz turnuvalara. Göründüğü gibi kolay değil. Bizden en az grup ikinciliği bekliyorum.

Erman Eray (18)

İki gün eve uğramıyorum

Beş senedir bu oyunu oynuyorum. Oyun oynarken eve geç kalınca, evdekiler kızıyor. Bazen oyun sebebiyle iki gün eve gitmediğim oluyor. Artık haftada bir kere oynuyorum. Diğer takımlardan daha yetenekli olduğumuzu düşünüyorum.

AİLELER KIZIYOR ONLAR ALDIRMIYOR

Okan Deniz (17) / FIFA 2006
/images/100/0x0/55ea2fd7f018fbb8f8705643


Liseyi geçen yıl bitirdim. Bir sene boyunca profesyonel olarak FIFA’yla ilgilendim ve bu sene de ÖSS için kolları sıvadım. Annemle yaşıyorum ve sabah-akşam bilgisayar başında olduğum için endişeleniyordu. Sık oyun oynamama karşıydı. Ama böyle bir sonuç alınca, bu düşüncesinin hatalı olduğunu anladı. Günde 15 saat oyun oynadığım oluyor. Her gün en az beş saat başında oluyorum. Turnuva öncesi son bir hafta kampa girdim. Uyuduğumu bile hatırlamıyorum. Küçüklüğümden beri futbola ilgimden dolayı FIFA serisini çok keyifle oynuyorum. Türkiye elemeleri beklediğimden daha kolay geçti. Tam hatırlayamıyorum ama 10 kişiyi yendim sanırım. Uluslararası turnuvada kendime çok güveniyorum ve ilk 16 arasına girmek istiyorum.

Kerem Pulat (21) / WarCraft 3

Üniversite öğrencisiyim, radyo televizyon bölümünde okuyorum. Oyun dışında, müzik, futbol ve sinemayla da ilgileniyorum. Eskiden ailem oyunlara çok vakit ayırdığım için kızıyordu. Ama katıldığım turnuvalardan o kadar ödülü ve kupayı kazanıp, yurtdışına gitme şansı da yakalayınca beni desteklemeye başladılar. Warcraft’ı derin strateji öğeleri, yapısı ve hikayesi, sunduğu fantastik dünya sebebiyle çok seviyorum. İtalya’da çok zor bir grupta yarışacağım. Hedefim en az ikincilik.

Onur Aladağ (18) / Need For Speed

Sürekli bilgisayarın başındayım ama ara sıra oyun oynuyorum. Daha çok 3DMax programıyla yani üç boyutlu animasyonla ilgileniyorum. Turnuvaya Need For Speed’le katılıyorum ama Battlefield 2’yi çok seviyorum aslında. Çünkü online oynanabiliyor. WCG elemeleri çok heyecanlıydı. Evde oynamaktan çok farklıydı. Zorlanmadan dokuz kişiyi eledim. Yarışmadan çok iyi bir sonuç bekliyorum. Birkaç yabancı ülke birincisiyle kendimi karşılaştırdım, onlar da çok iyiler, aynı seviyedeyiz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!