Ramazanda uygunsuz gıda satanlara ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

Ramazanda uygunsuz gıda satanlara ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2023 07:00

Tarım ve Orman Bakanlığı, ramazan ayında üretim, toplu tüketim ve satış yerlerine başta ramazan kumanyaları ve iftariyelikler olmak üzere gıda denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler ramazanın başladığı günden bu yana ülke genelinde 184 bin 711 gıda denetimi yaptı.

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Vatandaşımızın sağlığıyla oynayanlara göz açtırmıyoruz, açtırmayacağız” dedi.

NUMUNELER ALINDI

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün 81 il ve ilçelerinde yürüttüğü denetimlerde 7 bin 570 denetim memuru görev aldı. Gıdalardan alınan numuneler laboratuvarlara gönderildi. Türkiye genelinde toplam 184 bin 711 denetim yapıldı. Denetimler sonucunda bin 158 adet idari para cezası uygulandı, dört işyeri içinse savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Bu cezalar ağırlıklı olarak bozulmuş, son tüketim tarihi geçmiş ürünler, kayıt yaptırmadan faaliyette bulunan işletmeler, hijyen kurallarına aykırılık ve Türk Gıda Kodeksi’ne uygunsuzluktan dolayı uygulandı.

Vatandaşların kaliteli, sağlıklı, güvenilir gıda ile beslenmesi için yoğun çaba gösterdiklerini dile getiren Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Hiç şüphesiz en iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Tüketicilerimiz bu sürece ne kadar dahil olursa sonuç almak daha kolaylaşıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!