Ramazan tatlıları yerini hafif tatlılara bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Ramazan tatlıları yerini hafif tatlılara bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2011 14:43

Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlıları sıcak havalarla birlikte yerini hafif gıdalara bıraktı.

Haberin Devamı

Seyidoğlu da Yaz helvasından yeni hasat meyve reçellerine kadar zengin tatlı gıdalardan oluşan Ramazan paketini 15 mağazasında satışa sundu.
Tatlı kumanyasında cevizli yaz helvası, fıstıklı helva, yeni hasat meyve reçelleri, fındık kreması, pişmaniye, pekmez, tahin gibi ürünler yer alacak. 

Sıcak havalar hafif gıdalara ilgiyi artırdı

Göksu, sıcak havalar nedeniyle bu ramazanda şarküteri sektörünün ve hafif gıdaların öne çıkacağını belirtiyor. Ramazan’ın aynı zamanda meyve hasat dönemine denk geldiği için Ramazan ayında reçel ve yaz helvası ürünlerinde indirime gittiklerini anlatan Göksu, "Tüm 5 yıldızlı oteller, restoranlar, yemek şirketleri ve toptancılar ramazan ayı için stoklarını hazırlıyor. Tedarikçiler daha çok yaz ayı nedeniyle hafif ürünlere yöneliyor. Bol cevizli ve meyveli yaz helvası, kakaolu fındık kreması, zengin reçel ve marmelat ürünlerimize ciddi talep oldu" ifadelerini kullandı.  

Haberin Devamı

Osmanlı Mutfağını mağazalarımıza taşıyoruz

Mehmet Göksu, mağazalarını Ramazan ruhuna uygun olarak tasarladıklarını ve geleneksel Osmanlı lezzetlerini tüketiciye sunacaklarını dile getirdi. Geçmişteki Ramazanların hep özlendiğini anlatan Göksu, "Osmanlı'daki Ramazan ruhunu yansıtmak için asırlık şerbetleri yeniden üretip mağazalarımızda sunacağız. Bahçe mağazalarımız ve Hadımköy mağazalarımızda İftar ve Sahur menüleri hazırladık. Sürpriz etkinlik ve cazip fiyatlarla tüketiciye nostaljik bir Ramazan yaşatmak istiyoruz" dedi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!