Üsküdar Belediyesi'nin en özel transferi

Güncelleme Tarihi:

Üsküdar Belediyesinin en özel transferi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2012 01:31

Romanya’nın Oltchim takımından gizlice kaçıp, Üsküdar Belediyespor’a gelen milli hentbolcu, ülkemize dönerken serveti reddetti.

Haberin Devamı

O Avrupa’nın çok özel hentbolcusu Yeliz Özel... Her sezon Avrupa’nın ilk üçünde. Anita Görbic (Macaristan), Christina Neagu (Romanya) ile Avrupa hentbolunün gözbebeği...

Kariyeri ilkler ve rekorlarla dolu Yeliz Özel, 600 bin TL kazandığı Romanya’nın CS Oltchim RM takımından yuvası Üsküdar Belediyespor’a 200 bin TL karşılığında transfer oldu.

Taraftarları kapısında yattı

Romanya’da insanların kendisini çok sevdiğini ifade eden Yeliz, “Ayrılacağım, dediğimde kapımda yatan insanlar oldu. Kaçmaktan başka bir çarem yoktu. Gece yarısı, tek çantamı arabamın bağajına koydum, sabah antrenmana gidiyor süsü vererek gaza basdığım gibi Bulgaristan’a geçtim. Oradan da ülkeme geldim” dedi.

1 milyon TL’yi reddetti

Milli hentbolcu, Makedonya’nın Kometal takımında oynarken, Macarlardan gelen “1 milyon TL verelim, vatandaşımız ol” teklifini düşünmeden reddetti. Yeliz’in kapısını Slovenya, Danimarka, Norveç ve Almanya da çaldı ve vatandaşlık tekliflerinde de buldu.
“Başta Makedonya olmak üzere oynadığım her kulüpte VIP hayatı yaşadım” diyen Yeliz’den gittiği restoran, cafe ve eğlence yerlerinde, hesap alınmadı. Hızlı araba kullanmayı seven Yeliz’in plakasını polisler ezberlemişti. Bilmeyip, durduranlar ise özür dileyip Yeliz’e “Güle güle” diyordu.

Haberin Devamı

35:Yeliz, Milli Piyango forması ile Romanya’da Baiala Mare ile yapılan IHF Kupası maçında hakemlere çok sinirlendiği bir pozisyonda kendi kalesi önünde 40 metrelik sahada 35 metreden attığı gol dünya hentbol literatürüne geçti.

90: Kadın hentbolunda attığı sert şutları ile tanınıyor Yeliz.. Şutları mermi gibi gidiyor. Ortalama şut hızının 80-90 kilometre arasında olduğunu söylüyor. Yeliz şutlarının yanı sıra mükemmel bir teknik kapasiteye de sahip bir sporcu.

200:Kalecilerin ve defansların korkulu rüyası olan Yeliz, topu iğne deliğinden geçirme, topu nereye atacağı bilinmeyen özelliklere sahip bir oyuncu. Her sezon 200’ü aşkın gol ile oynayan Yeliz, 350-400 asistliğe de sahip.

7:Yeliz Özel’in her gittiği kulüpte 7 numaralı forma ona tahsis edilir. Ensesinde 7 numaralı dövmesi vardır. Peki bunun öyküsü ne diye sorarsanız... Yeliz Özel’in 7 kardeşin son çocuğu oluşu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!