Bilgisayar hastanesi

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayar hastanesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2002 11:06

Bilgisayar Hastanesi kurumlara ve kişilere yönelik bilgisayar bakımı, ikinci el bilgisayar satışı ve kiralık bilgisayar teknolojileri hizmeti veriyor. Şirket tarafından satılan bilgisayarlar piyasayadaki fiyatların yüzde 15'ine satılıyor.

Ekonomik kriz toplumun hemen her kesimini 'kendi çapında' mali önlemler almaya itti. Krizin şokuyla birlikte firmalar harcama ve yatırımlarında kısıntıya gittiler. Tüketiciler tasarruf yapmak amacıyla ürün ve hizmetlerde nispeten 'daha hesaplı' olanları tercih ettiler.

Bilgisayar teknolojileri krizle birlikte kısılan yatırımların başında geliyor. Birçok şirket yeni teknolojilere para yatırmak yerine ellerindeki altyapıyı kullanmayı tercih ediyor. Yeni ekipman almak yerine var olan makinelere bakım yaptırıyor. Yalnızca kurumlar değil bireyler de aynı yolu izliyor.

Bilgisayar Hastanesi, 1992'den bu yana bilgisayar teknolojilerinde tamir, bakım onarım ve ikinci el alım-satım hizmeti veriyor. Şirket COMPAQ ve EPSON'un yetkili servis merkezi olarak çalışıyor.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Adana, Trabzon ve Antalya'da temsilcilikleri bulunan şirketin kurucusu Ahmet Okyay. Okyay 2001 sonu itibariyle daha önce ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren Can Mardin ve Kerem Cankur ile çalışmaya başladı.

Okyay, bugüne kadar Türkiye'deki en büyük bin şirkete hizmet verdiklerini, halen 100 tanesiyle çalışmaya devam ettiklerini belirtiyor.

Okyay'a göre az sermaye isteyen bakım ve onarım işi birçok kişinin bu işe atılması nedeniyle şirket hareketliliği en fazla olan sektör: ‘‘Sektörde şu anda yaklaşık yedi bin firma var. Her yıl dört bin bilgisayar bakım onarım şirketi açılır. Yıl sonuna kadar bunların üç bin 500'ü kapanır. Birkaç milyon doları olan bu sektöre atılıyor. Ancak sektörde tutunmak kolay değil.‘‘

Toplam 55 kişinin, çalıştığı şirket geçtiğimiz yılı yaklaşık 1.5 milyon dolarlık ciroyla kapatmış.

KİRALIK BİLGİSAYAR

Bilgisayar Hastanesi yalnızca kurumlara değil kişilere de bilgisayar bakım hizmeti veriyor. Buna göre ikinci el bilgisayar almak isteyen bir kişi piyasadaki fiyatların yüzde 15'ini ödeyerek bilgisayar sahibi olabiliyor. İkinci el masaüstü bilgisayarlar 250 dolardan, dizüstü bilgisayarlar ise 600 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Şirket, bilgisayar bakım ve satış faaliyetinin yanı sıra cihaz kiralama hizmeti de veriyor. Kişisel bilgisayarlar, notebook, Inkjet, Matrix, laser yazıcılar monitörler, LCD TFT ekranları, faks ve projeksiyon cihazları kiralanıyor. Okyay bu sistemin özellikle ABD'de çok yaygın olduğunu vurguluyor:

‘‘ABD'de birçok kişi bu tür ürünleri satın almıyor. Kiralayarak bir süre sonra daha iyisini kullanma fırsatı yakalayabiliyor.‘‘

Şirket faaliyetlerinin yüzde 51'ini internet üzerinden yapmayı hedefliyor. İlgi duyanlar şirketin www.bilgisayarhastanesi.com aderesli web sitesine üye olarak ürünlerden indirimli olarak yararlanabiliyorlar.


Satılık garanti

Bilgisayar Hastanesi elinde eski bilgisayarı olan kişilere yönelik garanti uzatma hizmeti veriyor. 'Artı Garanti' adı verilen hizmette kullanıcılar 50 dolardan başlayan ücretler ödeyerek bilgisayarlarının garanti süresini en az bir yıl uzatabiliyorlar. Bu süre içinde bilgisayarlarının her türlü bakımı şirket tarafından gerçekleştiriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!