Bilgili, katma değeri yüksek ürüne yöneldi

Güncelleme Tarihi:

Bilgili, katma değeri yüksek ürüne yöneldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2003 01:55

Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili'nin ortağı olduğu Arsan Tekstil ve Arsan Dokuma 2004'e yüksek katma değer oluşturan ürünlerle girme hazırlığı yapıyor.

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' listesine giren ve Serdar Bilgili'nin de yönetim kurulu üyesi ve ortağı olduğu Arsan Tekstil üretimde katma değeri yüksek ürünlere yönelmeye başladı. Bu amaçla İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören Arsan Tekstil, biri tamamen yeni, diğeri de kapasite artırım yatırımı olmak üzere iki yeni yatırım yaptı.

Arsan Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Alişan Arıkan, örgü boya tesisinde yaklaşık 1.5 milyon Euro'luk yatırım ile kapasite artımı gerçekleştirdiklerini, ayrıca yine yaklaşık 1.5 milyon Euro harcama ile yeni iplik boya tesisi kurduklarını açıkladı.

Arıkan, halka açık olmayan Arsan Dokuma'da da yatırımlar yapıldığını, aynı şekilde katma değer yükseltici yatırımların tercih edildiğini belirtti. Arıkan, Arsan Dokuma'nın gömleklik kumaş üretimine başladığını belirterek, ‘‘Bu iki yeni yatırım ile üretimde katma değeri düşük ürün yüzdesi azaltılırken, katma değeri yüksek ürün payı artırıldı. Yatırımlarımızın bilançomuz üzerindeki etkileri de 2004'ten itibaren görülmeye başlanacak’’ dedi.

Diğer taraftan Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili, İSO'nun 500 büyük sanayi şirketi listesine giren şirketi Arsan Tekstil'in ödülünü ve beratını aldı. Bilgili'nin ortakları arasında yer aldığı Arsan Dokuma, İSO'un oluşturduğu ikinci 500 büyük şirket arasında yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!