Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a Mourinho teklifi! 'Adaylığa mecbur kaldım! 3 yıl için geliyorum...'

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2024 14:40

Fenerbahçe'ye başkan adayı olarak Ali Koç'un karşısına çıkan Aziz Yıldırım, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Jose Mourinho ile görüşmesiyle ilgili konuşan Yıldırım, mevcut başkan Ali Koç'a Portekizli teknik adamla ilgili teklif sundu. Aziz Yıldırım ayrıca aday olma sebebi, Türk futbolu, Galatasaray, transferlerle ilgili de dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmadığı takdirde ise 8-9 Haziran'da yapılacak Olağan Seçimli Genel Kurul için başkan adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım'ın açıklamaları şu şekilde

6 yıl önce biz giderken 'Aziz Yıldırım gitti, Türk futbolu kurtuldu' dediler. Şimdi de 'Aziz Yıldırım gelsin kurtarsın' diyorlar. Böyle bir memleket. Kimseyle kavga etmeyeceğiz ama benimle kavga ederlerse, o zaman ederim. Derdim Fenerbahçe'nin şampiyon olması. Dört sene Fenerbahçe şampiyon olamadı, nedenini biliyorum. Mahkemeler... Ben ve dava arkadaşlarım her gün mahkemeye gittik. Mahkemeler uğraştık ve Fenerbahçe'ye zarar verdik. Bunu biliyoruz. Sonra kombine almayın, forma almayın, maça gitmeyin gibi şeyler denildi. Hep beraber Fenerbahçe'yi şampiyonluktan ettik, hep beraber. Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Biz istemezsek ülkede hiçbir şey olmaz. Nasıl olmaz? Biz içimizde birlik olursak. Beraber olmazsak hiçbir şey olmaz. Fenerbahçe, Türkiye'nin Kuva-yi Milliyesidir.

Haberin Devamı

"BAŞKANLIĞA HİÇ NİYETİM YOKTU"

Neden aday olduk? Hiç niyetim yoktu, keyfim de yerinde, işler de yerinde çok şükür para da kazanıyorum. Ama Fenerbahçe'de bazı sıkıntılar var, onu gördüm. Arkadaşlarıma 'Biriniz aday olun, yürüyelim' dedim. 'Sen varken olmayız' dediler. 20 sene başkanlık yaptım, zor günlerde 6 şampiyonluk yaşadık. Para konuşmadık. Fenerbahçe'nin hiçbir zaman para sorunu olmaz. Ben niye halka açtım bu kulübü? Yapardım binlerce kişiyi üye, ölene kadar başkan olurdum. '1 Milyon Üye' kampanyası başlattım hapisteyken.

"BUGÜN 12 MİLYAR TL BORÇ VAR"

1 Milyar 950 Bin TL borç bıraktım. Yarısı döviz karşılığıydı. O borç için bankalarla anlaştılar TL olarak 4 Milyar borç var. Diğer borçlarla 12 Milyar TL borç var! 630 milyon euro borç vardı, gösterdi. Ülker ile birlikte stadın yanına konutlar yapacaktık ve satacaktık. Her şeyin anlaşması yapıldı. Fenerbahçe 70 milyon euro, Ülker 70 Milyon euro, Emlak Konut %20 pay alacaktı. Arsa gitti ama Murat Ülker kağıt üzerinde tutuyor. O borç yok şu an. 51 milyon euro borç yok ama 630 milyon euronun içinde gösterdik o zaman. Bizim bıraktığımız borç 400 milyon euroydu, bunu açıkladım. 50 milyon euroya oyuncu sattınız, devlete gittim ve kanun çıkarttım vergi iadesi aldık. Onu da çıkarınız 300 milyon euro! Bana da eski yönetimden kalan borç vardı, kaldı 200 milyon euro! Daha da konuşsa alacakları çıkacak diyorlar, evet öyle. 

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırımdan Ali Koça Mourinho teklifi Adaylığa mecbur kaldım 3 yıl için geliyorum...

"BEN FENERBAHÇELİYİM, ANLAMIYORLAR BUNLAR"

Bazı tekliflerim olacak birazdan, ne olacak? Hep beraber göreceğiz. Ben Fenerbahçeliyim. Siz de Fenerbahçelisiniz... Anlamıyorlar, anlamıyorlar bunlar.

"GALATASARAY'I YENECEĞİZ VE YENİ SÜREÇ BAŞLAYACAK"

Futbol takımını üzülerek takip ettim. Kulübe uzaktan bakmanın avantajını elde ettim. Yaptığımız hataları gözlemledim. Düşünce yapımızı değiştirmek, değişerek gelişmek bir erdemdir. Mevcut kulüp başkanının ve yönetimin çalışmalarına engel olmamak, olayı saha dışına taşımamak adına muhalefet yapmadım. Konuştuğumda da birlik ve beraberliğe dikkat çektim. Özellikle bu sezon seçimin saha içini etkilemesi adına Ocak 2024'ten bu yana sükunet çağrısı yaptım. Camiayı futbol takımının arkasında olmaya davet ettim. Bu hafta Galatasaray derbisini kazanacağız ve yeni süreç başlayacak. 2018 şampiyonluğumuz seçim sürecine kurban edildi, ben bunu yapmadım. Hiçbir seçim, şampiyonluktan önemli değildir. İnşallah bundan sonra seçim uğruna hiçbir kupalar, madalyalar feda edilmez. Bugün karşınızda şampiyonluk avantajının rakibimizde olması üzüntüsüyle bulunuyoruz. 

Haberin Devamı

"BİZİ KİM ŞAMPİYON YAPMAK İSTEMİYOR?"

Mevcut başkan 'Ben başkan olduğum sürece Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar' dedi. Bu ne demek? Ali Koç başkan olduğu sürece Fenerbahçe şampiyon olamayacak demek. Bizi kim şampiyon yapmak istemiyor? İktidar mı, devlet mi, hakemler mi, TFF başkanı mı? Eğer bunların hepsi birbirine bağlıysa alttan yukarı gitmeyeceğiz, yukarıdan söyleyeceğiz. Açık olacağız. Fenerbahçe camiası büyüktür, bu büyüklüğün altında herkes ezilir. Birlik beraberlik olursa. Olmazsa onlar bizi ezer.

"BEN KİMSENİN ADAMI DEĞİLİM"

Twitter'da yazıyorsunuz, ben Twitter'ı okumuyorum. Benim trollüm de yok. Ben kimsenin adamı değilim. Ben Fenerbahçe'nin adamıyım. Ben hiçbir partiyi tutmam. Girsem bu zamana kadar girerdim partiye. 'Hükümet destekli' diyorlar. Yok öyle bir şey. Ben Atatürkçüyüm. Ben laik, cumhuriyet insanıyım. Ben bir laf üzerine geliyorum: 'Ben varken bizi şampiyon yapmayacaklar.' lafı üzerine geliyorum. Çocuklar ağlıyor, öyle diyorlardı... Biz nasıl şampiyon olacağız o zaman?

Haberin Devamı

"ÇOCUKLAR KAZANANIN YANINDA OLMAK İSTİYOR! ONLARI KURTARMALIYIZ"

Çocukları kurtarmalıyız! Benim kızım geliyor, maç oynanıyor... Fenerbahçe 0, karşı takım 1. Maçı sordu, "1-0 galibiz" dedim. Sonra baktı 'Neden yalan söylüyorsun?' dedi. Çocuklar kazananın yanında olmak istiyor. Onların aşkı için şampiyon olmamız lazım. Ali Bey de seçilebilir ancak yanlışlardan ders almalıyız. Fenerbahçe'nin borcundan fazla alacağı var! Bunu mahkemede çözemezsin, masada çözeceksin! Büyük alacağımız var, bunu inşallah çözeceğiz.

"3 SENE İÇİN GELİYORUM! FAZLASI OLMAZ"

72 yaşındayım, 3 sene için geleceğim! Daha fazlasını yapamam! 'Yap' deseniz bile yapamam.

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırımdan Ali Koça Mourinho teklifi Adaylığa mecbur kaldım 3 yıl için geliyorum...

Haberin Devamı

"MOURINHO İLE YÜZ YÜZE 2 SAAT GÖRÜŞTÜK"

Jose Mourinho ile iki saat konuştuk. Konuşmaları sürdürmek için arkadaşları menajerleri ile devam edecek. Biz ne para, ne transfer konuştuk. Konyaspor maçını izlediğini söyledi. Bir aday telefonla konuşmuş. Mevcut başkan menajer göndermiş.

"15 MİLYON EURO VERİLİR Mİ?' DİYORLAR SANA NE!"

Şimdi diyorlar 'Mourinho'ya 12 alıyor, ekibiyle beraber 15 milyon euro. 15 Milyon euro verilir mi?' Ya sana ne kardeşim? Jose Mourinho şartlarda anlaşırsak gelecek. Ama rahat bırakmıyorsunuz, burayı takip ediyor. Suudi Arabistan'a gitmiyor, rahat olun! Bahreyn'e iki konferansa gidecek, 2 milyon $! Anlayın yani değerli basın, olumlu olun.

ALİ KOÇ'A MOURINHO TEKLİFİ!

Bu yönetime teklifim: Beraberce Mourinho işine imzayı atalım. Şekip Mosturoğlu'ndan rica edeceğim. Jose Mourinho ile görüşen arkadaşlarla, mevcut yönetimde yürüten arkadaşlarla birlikte gitsinler. Kim seçilirse, Mourinho ile devam etsin. Biz kaybedersek de, Mourinho'nun parasının yarısını ödemeyi taahhüt ediyorum.

Jose Mourinho gelirse, istediği birkaç oyuncuyu alırız. Transferde cömert falan bir durum yok! İçeriyi bir göreyim, ona göre bakarım.

"OBRADOVIC'LE GÖRÜŞMEDİM"

Zeljko Obradovic ile 5 aydır hiç konuşmadım! Antrenör gayet iyi, iyi olan şey bozulmaz! Kötü olursa, bakılır

"ŞAMPİYON OLMAYA GELİYORUZ! BANKA BORCUNU KAPACAĞIZ"

Fenerbahçe'nin üzerinde ölü bir toprak var. 4 sene bizden, 6 sene de üstüne 10 senedir bir ölü toprak var. Bunu, imece usulüyle hep beraber kaldıracağız. Banka borcunu muhakkak kapatacağız. Tüm borcu kapacağım demiyorum. Borç kapatmaya değil şampiyon olmaya geliyoruz. 

Zengin adam dışarıda kalsın para versin. İçeride olursa çalışmaz. Murat Ülker'e aday ol, beni de listene yaz dedim. Ferit Şahenk'e de aynısını dedim. İşleri güçleri var. Borçtan kurtulmak gerekiyorsa, gerekirse basketbol salonu satılır! Bilmiyorum, onlara bakılır! Biz şampiyonluğa , çocukları mutlu etmeye geliyoruz.

"GALATASARAY O ZAMAN HİKAYEYDİ"

Galatasaray'ın saha dışında çok güçlü olduğunu nerede söyledim? Atıyorsunuz... Benim olduğum dönemde Galatasaray hikayeydi. Biz FETÖ ile mücadele ettik. Onlarla mücadele etmekten, başka şey ile mücadele edemedik. En son Ankara'ya gittim ve 'Hapis yatmaya razıyım, karar verin' dedim. Verdiler.

Didi, Galatasaray maçları bayramımız diyordu... Biz de Galatasaray maçlarında soyunma odasına iner, bizim için bayram havasında olduğunu söylerdim. İnşallah bu hafta sonu da bayram havası gibi geçer... Ben varken Galatasaray'ın Kadıköy'de galibiyeti yoktu.

AÇIKLAMALARDAKİ GERGİNLİĞİ BİTİREBİLİR MİSİNİZ?

Benden sonra her şey çok değişti, benim zamanımda bu televizyonlarda konuşamıyorlardı.

Borcu düzeltmişler, ne kadar düzeltmişler? Hodri meydan açıklasınlar. Ramos'u alın, Dzeko'yu alın dedik. Biz Anelka, Ortega'yı getirdik. Gidiyorsunuz, ilk 1-2 sene çok kötü transferler yapıyorsunuz. Çok para harcadılar. Kongrelere huzursuzluk olmasın diye gelmedim. Divan toplantısına denizden geldim, mafya liderleri gibi (gülerek). Bir tanesi 'Hoş geldin' demedi.

"NEREDEYSE KÜME DÜŞÜYORDUK"

Benim zamanında 6 defa şampiyon olduk. 3 defa son maçta kaybettik. Hiç küme düşme tehlikesi yaşamadık ama onu biliyoruz. Burada az daha küme gidiyorduk.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ FALAN YOK, LİG ŞAMPİYONLUĞU İÇİN GELİYORUM"

Hedef Türkiye'de şampiyonluk. Abartmayın ya! Şampiyonlar Ligi falan yok kardeşim. Önce Türkiye'de şampiyon olacağız, sonra bakarız. Ne Şampiyonlar Ligi ya? Milleti kandırmaya, hayal satmaya gerek yok. 10 senedir şampiyon olamıyoruz, önce şampiyonluk!

"LİSTE İÇİN KİMSEYLE KONUŞMADIM"

Benim arkadaşlarım da dahil olmak üzere, sicil ve alt denetleme kurulları da dahil olmak üzere kimseyle konuşmadık. Şerefim, namusum üstüne. Cumartesi günü bir düğün var ona gideceğim. Pazar günü İstanbul'a geleceğim. Sonra konuşacağız ve divana sunacağız. Yazılan her şey yalan. Zengin adama ihtiyacım yok, akıllı adama ihtiyacım var.

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırımdan Ali Koça Mourinho teklifi Adaylığa mecbur kaldım 3 yıl için geliyorum...

"KİMSEYE BİLET VERMEYECEĞİM"

Ben kimsenin adamı değilim, taraftar da kimsenin adamı olmayacak. O zaman başımın üstündeler. Başkalarının adamı olurlarsa, karşı karşıya geliriz. Genç Fenerbahçelileri ben kurdum. Sonra sıkıldılar derneği, başka noktaya gittiler. Bana tezahürat yapıyorlardı, yapmamalarını söylüyordum. Orada destek takıma. Kendi adıma tezahüratı kaldırdım. Taraftarla sorunum yok, benle sorunları olursa... O zaman olmaz. Kimseye para, bilet vermeyeceğim. Fenerbahçe'de kafalar değişecek.

SORU: 10 NUMARA İÇİN DYBALA İSMİ GEÇİYOR...

İyi ki sordun... taraftardan ben hiç duymadım. Ne Mourinho'yu soruyorlar ne 10 numarayı. 'Sen ne zaman geliyorsun?' diyorlar. 10 numara da Cemil Turan...

"ALİ KOÇ'LA KÜS DEĞİLİM! FİKİRLERİMİZ AYRI"

Ben Ali Koç'la küs değilim. Fikirlerimiz ayrı. Benim Ali Koç'la sorunum yok, icraatleriyle sorunum var. Siz memnunsanız ben de memnunum, siz değilseniz ben de değilim. Doğru yapılıyorsa desteklenir, kötü yapılıyorsa 'Yanlış yapıyorsun' denir. Beraber yaparsak olur, yoksa olmaz. Küslük, müslük... Küs olalım. Destek versin küs olsun. Ne olacak?

Nihat Özdemir... 12 sene benim yanımda ikinci başkanlık yaptı benim yanımda. Bu kulübe hizmet etti. Tu kaka... Aralarındaki husumet bugünün husumeti değil, 2011 yılından. Bilmediğiniz konular var. Değerdi değer, Fenerbahçe'nin değeriydi. TFF başkanı oldu. Adama salladılar salladılar, o da Fenerbahçe'den istifa etti. Al çiçeği eline, git 'Başkan bize bunu bunu yapıyorlar, bunu çöz.' de. Niye geldin mi diyecekti?

MESUT ÖZİL, AYKUT KOCAMAN VE VOLKAN DEMİREL HABERLERİNE TEPKİ

Yazanlara bakın, 'Mourinho'ya 100 milyon euro.' Vay anam, ne para be... Allah aşkına yapmayın ya, değerli basın. Abartıyorsunuz. Ben niye bu parayı vereyim adama. Ne derdim var? 'Aracı Mesut Özil'. Bir de o mu çıktı? Aykut Kocaman'ı CEO yapıyormuşum, 'Volkan Demirel'in de futbol direktörü olarak rol alacağı belirtildi.' Adam dedi ki 'Ben bunları istemiyorum.' O zaman ne yapacağız?

AZİZ YILDIRIM'IN KISA KISA SON CÜMLELERİ

Kulüpten atılanları, FETÖ'cü olanlar dışında... Hepsini affedelim! Karar sizin.

Takımdan ayrılmak isteyen varsa gider. Yeni teknik adam oyuncu ister, bakarız.

Bana oy vermeyenlere teşekkür ederim, beni hayata döndürdüler ve para kazandım. 20 yıl başkanlığımda devletten ihale almadım. Bu sene iki tane aldım haberiniz olsun.

Ben hayatımda hiç Youtube seyretmedim, vallahi. Allah nasip etmesin.

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırımdan Ali Koça Mourinho teklifi Adaylığa mecbur kaldım 3 yıl için geliyorum...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!