FDP, yeni nükleer santrala karşı

Güncelleme Tarihi:

FDP, yeni nükleer santrala karşı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2024 10:01

Almanya’da koalisyon hükümetinin küçük kanadı FDP, yeniden nükleer enerjiye dönülmesine karşı çıktı. FDP’nin Berlin’de düzenlenen kurultayının son gününde Saksonya, Saksonya-Anhalt ve Thüringen teşkilatlarının yeni nükleer santrallar yapılarak nükleer enerjiye dönülmesini içeren önergesi kabul edilmedi.

Haberin Devamı

“YURT dışından nükleer enerji satın almak yerine kendi enerjimizi kendi santrallarımızda üretelim” içerikli önerge, 600’e yakın delegenin çok büyük bir bölümünün oylarıyla reddedildi. Hükümet ortağı Yeşiller’in Angela Merkel döneminde öngörülen şekilde Almanya’da faaliyetteki son 3 nükleer santralın 31 Aralık 2022 tarihinde kapatılması ısrarına karşı çıkan ve enerji sıkıntısı yaşanmaması için üretimin 2025 yılına kadar sürdürülmesini isteyen FDP, yeni bir nükleer santralın üretime geçebilmesi için en az 20 yıla gereksinim duyulacağına dikkati çekerek, onun yerine yenilenebilir enerjiye ağırlık verilmesini karara bağladı.

FARKLI DEVLET ANLAYIŞI
FDP Genel Sekreteri Bijan Djir-Sarai, hedeflerinin Almanya’yı her alanda ileri taşımak olduğunu vurguladı. “Bu bir muhalefet parti kurultayı değildi ama hükümet partisi kurultayı da değildi” diyen Djir-Sarai, devlet anlayışı konusunda diğer ortaklarla farklı düşündüklerini itiraf etti. FDP’li politikacı, “Bizim için vergi mükelleflerinin ödediği paralar rastgele dağıtılacak bir şey değildir. İşte bu alanda ortaklarla aynı görüşte değiliz. O nedenle de devlet anlayışımız farklı” dedi. Ancak bu sözlerinin ortaklığa karşı oldukları anlamına gelmediğini özellikle vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!