Afyonkarahisar’da feci kaza! Otobüs kamyonetle çarpıştı: 1 can kaybı, 16 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2024 09:14

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yolcu otobüsü ile kamyonet çarpıştı. Otobüs kazasında yaralanan 17 yolcudan Şükrü Akdaş. hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Kaza, Afyonkarahisar - Antalya kara yolu Sandıklı ilçesi Başağaç köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.Ö. idaresindeki 35 BEU 676 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsünün ismi henüz bilinmeyen sulama borusu yüklü 03 RH 257 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre 3'ü ağır 17 kişi yaralandı. Olay sonrası çevredekilerin haber vermesi ile bölgeye çok sayıda 112 Acil servis ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen sağlık ekipleri ambulanslarla yaralıları hastanelere kaldırdı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Şükrü Akdaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kazayla ilgili jandarma tarafından inceleme başlatıldı.

Afyonkarahisar’da feci kaza Otobüs kamyonetle çarpıştı: 1 can kaybı, 16 yaralı

Haberin Devamı

Sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası yaralılar Sandıklı Devlet Hastanesi ve Afyonkarahisar’daki çeşitli hastanelere götürülerek tedaviye alındı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Afyonkarahisar’da feci kaza Otobüs kamyonetle çarpıştı: 1 can kaybı, 16 yaralı

VALİ YİĞİTBAŞI, HASTALARI ZİYARET ETTİ

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, kaza sonrası Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralıları ziyaret etti. Vali Yiğitbaşı, yaralıların sağlık durumları hakkında Başhekim Op. Dr. Mehmet Duran'dan ve tedaviyi yürüten doktorlardan bilgi aldı. Vali Yiğitbaşı, tedavi gören yaralılara ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Afyonkarahisar’da feci kaza Otobüs kamyonetle çarpıştı: 1 can kaybı, 16 yaralı

'MAALESEF 1 CAN KAYBIMIZ VAR'

Kazayla ilgili gazetecilere açıklama yapan Vali Yiğitbaşı, "Bugün, sabah 06.00 sularında, Sandıklı ilçesi Başağaç köyü mevkisinde bir trafik kazası gerçekleşti. Bir otobüs firması ile bir kamyon çarpışması sonucunda. Şu an biz de Devlet hastanemizde hastalarımızı ziyaret ettik. Maalesef 1 can kaybımız var. Sandıklı Devlet Hastanesi'nde bulunan tedavileri tamamlanan 4 hastamız taburcu edilmiş durumda. Burada yine Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversite Hastanemize nakli gerçekleşen 4 yaralımız var. Onların da ikisini inşallah birazdan ziyaret edeceğiz. Taburcu edilmeyi bekliyorlar. Diğer ikisi de gözlem amaçlı tedavileri devam edecek.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar’da feci kaza Otobüs kamyonetle çarpıştı: 1 can kaybı, 16 yaralı

Devlet hastanemizde 5'i taburcu edilmiş 8 hastamız var. 1'i göğüs cerrahisinde onun durumu ağır gibiydi ama arkadaşlardan aldığım bilgiye göre şu anda daha stabil durumda. Allah'a şükür, yeni bir can kaybımız olmayacak gibi görünüyor, umuyoruz, doktorlarımızdan aldığımız bilgiye göre. Tabii acı bir trafik kazası meydana geldi. Kamyon sürücümüzün tali yoldan ana yola kontrolsüz çıkışı ile ilgili bir durum söz konusu gibi görünüyor. Soruşturma şu an devam ediyor. Tüm hemşehrilerimize, tüm yolcularımıza geçmiş olsun diliyorum, tekrar hayatını kaybeden otobüsümüzün ikinci şoförünün ailesine de, sevenlerine de başsağlığı diliyorum. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor" dedi.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar’da feci kaza Otobüs kamyonetle çarpıştı: 1 can kaybı, 16 yaralı

Bir basın mensubunun 'Gözaltı var mı' şeklindeki sorusuna cevap veren Vali Yiğitbaşı, "Onunla ilgili inşallah detaylı açıklamaları daha sonra size verelim. Ama tabii burada hatası olan şoförümüz, alkollü gibi bir bilgimiz var elimizde, kamyon şoförümüzle ilgili. Onunla da ilgili mutlaka adli işlemler devam ediyor" diye konuştu. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!