Turizmin duayen ismi, Sisus Marina Otel ile yeniden Çeşme’de

Güncelleme Tarihi:

Turizmin duayen ismi, Sisus Marina Otel ile yeniden Çeşme’de
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2024 17:25

Çeşme Altın Yunus Otel’de başladığı turizm kariyerinde elde ettiği başarılarla zirvedeki isimler arasına giren Sami Türkay, 21 yıl sonra Sisus Marina Otel projesi ile yeniden Çeşme’de.

Haberin Devamı

 

 

Bir ay önce açılan Sisus Otel şimdiden puanını 7.2’den 9.7’ye çıkarıp, 1200 otel arasında 14. sıraya yerleşti

 

ÜLKEMİZDE ‘turizm’ denilince ilk akla gelen isimler arasında yer alan Sami Türkay, ekibiyle birlikte Dalyanköy’de bulunan Sisus Marina Otel’in işletmeciliğini üstlendi. Nisan ayında misafir kabul etmeye başlayan otel, yenilikçi projeleri, renkli aktiviteleriyle Çeşme’de sezona damgasını vurmaya hazırlanıyor. Turizme Çeşme Altınyunus Otel’de başlayan Sami Türkay, 23 yıllık hizmetinde son olarak Yaşar Holding Turizm Grup Koordinatörlüğü’ne yükseldi. Turizm Grubunun bünyesinde 6 otel, Seyahat Acentesi, Uçak Şirketi, Catering Firması, Park Restoran zinciri bulunduran gruptan 2003 yılında Öger Hamburg’a transfer olup, Çeşme’den ayrıldı. Ancak onun meslek hayatında Çeşme Altın Yunus, Yaşar Holding ve Selçuk Yaşar çok özel bir yere sahip. Selçuk Yaşar’ın ekibinde olduğunu hatırlatan Türkay, “Selçuk Yaşar terbiyesi ile yetiştim. Bugünlere gelmemde onun yeri ayrı. Kaya Grup Başkanı Burhanettin Kaya da meslek hayatımda kıymetli yere sahip insanların başında geliyor, kendisine saygım sonsuz” dedi.

Haberin Devamı

Turizmin duayen ismi, Sisus Marina Otel ile yeniden Çeşme’de

Turizmin duayen ismi, Sisus Marina Otel ile yeniden Çeşme’de

Turizmin duayen ismi, Sisus Marina Otel ile yeniden Çeşme’de

 

TECRÜBELİ TURİZMCİ

12 Otele sahip Öger Hamburg’un ardından Kaya Grup’un 14 otelini 16 yıl boyunca yöneten Türkay, Türkiz Grup bünyesinde bulunan yurt içi ve yurt dışında 8 otel ve işletme ile de turizme hizmet verdi.

44 yıllık turizm tecrübesiyle, kendisi gibi tecrübeli turizmci eşi Nurcan Ateş Türkay ile kendi otellerini açtılar. Eskişehir’deki Türkay Konağı & Restoran butik otel olarak Nurcan Türkay’ın yönetiminde hizmet vermeye devam ediyor. Kızı Gülbin Türkay Yılmaz’ın yönetiminde 9 yıl boyunca işletmiş oldukları Alaçatı’daki butik oteli ise Sisus Otel projesi gündeme gelince bıraktılar. Kıbrıs’ta bölgenin en büyük turizm projelerinden olan 4 büyük turizm kompleksine danışmanlık yaptı. Kempinski Projesini Alaçatı’ya getirilmesinin mimarı olup, ilk sözleşmesini imzalatandır.

Haberin Devamı

Turizmin duayen ismi, Sisus Marina Otel ile yeniden Çeşme’de

Turizmin duayen ismi, Sisus Marina Otel ile yeniden Çeşme’de

Turizmin duayen ismi, Sisus Marina Otel ile yeniden Çeşme’de

 

SİSUS YENİDEN DOĞDU

Sİsus Otel 2015 yılında turizmin yanında çok sayıda sektörde faaliyet gösteren Ceren Grup tarafından satın alındı ve 2024 yazıyla birlikte Sami Türkay profesyonel hayatının jübilesini bu proje ile yapma kararı aldı ve Sisus Marina Otel projesi ile Çeşme’ye döndü. Sisus’a o kadar önem veriyor ki Sisus’a tam konsantre olabilmek ve örnek bir tesis haline getirebilmek için Alaçatı’daki işletmesini devretti, danışmanlık projelerini dondurdu. 1980 yılından beri Dalyanköy’de yaşayan Türkay, inşa edildiği günden bu yana Sisus’u takip etmiş. Kalbimde her zaman ayrı bir yeri var dediği Sisus Otel yepyeni Sisus Marina konseptiyle Sami Türkay’ın 41’nci oteli. Bu Türkiye’de bir rekor ve literatüre de girdi. 1992 yılında büyük ve bilge iş adamı Mehmet Acar ve oğulları İbrahim, Hilmi ve Cüneyt Acar tarafından kurulan Ceren Şirketler Grubu İzmir ve Ege başta olmak üzere tüm yurtta faaliyet gösteriyor. Ceren Şirketler Grubu, 1200 kişilik personeliyle plastik ürünlerden hırdavata, bahçe mobilyalarından züccaciyeye 20 bin kalem ürün satışa sunuyor. Zincir marketlere de ürün tedarik eden Ceren Grubun, inşaat, enerji ve turizm yatırımları mevcut.

Haberin Devamı

Bünyesinde Forbest, Leva Market, Cerem Elektronik, Leva Garden, Leva House, Evmoni, Tokaevi, Meva Professional, Ceren Plastik gibi markalarla hizmet veren Grup, Avrupa, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler’e ihracat gerçekleştiriyor. Ceren Grup profesyonel kadrolarıyla İzmir ve Ege’nin önde gelen ve örnek gösterilen kurumsal firmalarından biridir.

Turizmin duayen ismi, Sisus Marina Otel ile yeniden Çeşme’de

Turizmin duayen ismi, Sisus Marina Otel ile yeniden Çeşme’de

TEK EKSİK RUHTU

İbrahim Acar’ın destek ve öngörüsüyle ortak bir işletme modeli oluşturduklarını belirten Sami Türkay, “İbrahim bey ile 1 yıl önce altyapı ile ilgili planlamayı yaptık. Kendisinin bize sağlamış olduğu güven ve rahat çalışma ortamı ile 1 Ocak’ta Otel girişinden, teknik alt yapıya, odalardan bahçe düzenlemesine aktivitelerden tanıtıma kadar kendi modelimizi kurmaya başladık. Aslında bu otelde her şey vardı. Tek eksik ruhtu. Biz bu ruhu kazandırmanın mücadelesini verdik. Büyük oranda yaptık. Her birinin kendi başına güçlü yanları olan ekibimizle idealize ettiğimiz oteli ortaya çıkarma çabamız devam ediyor.

Haberin Devamı

2024 yılını yeniden yapılanma süreci olarak değerlendiriyoruz, asıl faaliyetlerimiz 2025 yılından itibaren bölgenin değil ülkenin lider ve özel tesisi olma yolunda olacaktır. Ceren Grup’un yatırımcılığında Sisus Marina’nın dışında yepyeni sürpriz projeler üzerinde çalışıyoruz. Kadim dostum 20 yıllık yol arkadaşım işletmecilik sektörünün önde gelen isimlerinden Aykut Gündüz, Kaya Grubu’nun 12 yıl boyunca Kurumsal İletişim Yöneticiliğini yapan eşim Nurcan Ateş Türkay ve 10 yılın üzerinde Swiss Otel ve bir o kadar kendi otel işletme tecrübesi olan kızım Gülbin Türkay Yılmaz ve ekiplerimiz harıl harıl çalışıyor. Bunun yanında alt yapımızı büyük tecrübe ve 44 yıllık arkadaşım Hasan Cargal ve teknik ekibi, ağabeyim ve 30 yıldır birlikte yol yürüdüğümüz mimarımız Mehmet Özbaş ile oluşturduk. Satın almadan, Denetim ekibine, oradan Spa işletmeciliğine kadar 20 yılın üstünde benimle birlikte olan ekibim ve aramıza gruptan yeni katılan mali ekibin başında Hakan Şeker ile Nisan ayında otelimizi işletmeye açtık. Bayramda ilk misafirlerimizi ağırladık. Bölgede çok durgun geçtiğini bildiğimiz mayıs ayını eğitim ve yeniden yapılanma süreci olarak geçirdikten sonra Haziran 2024 ayından itibaren sahneye çıkacağız. Sadece 1 ayda puanımızı 7.2’den 9.7’ye yükselttik. Böylece 1200 otel arasında 14. sıraya çıktık. İlk 14 otel 20 yıldır faaliyette olan tesisler. Yenilikler yapmaya devam ettiğimizi düşünürsek daha başarılı bir grafik çizeceğimiz muhakkak” diye konuştu.

 

 

Haberin Devamı

EKSİĞİ KAPATACAĞIZ

Sami Türkay ve profesyonel ekibinin otelde sezonla birlikte sunacağı hizmetler şunlar:

Konsept odalar. Toplam 82 oda, superior marina, superior family corner ve süit marina konseptleriyle hazırlandı. 15 suitin dekorasyonu yenilendi. Bu süitlerden birinin ilk misafiri Mahzun Kırmızıgül olacak. Onu diğer popüler sanatçılar ve iş insanları izleyecek. Sürprizleri bekleyiniz.

Sunlight ana restoranın yanında moonlight a la carte restoran, pool bar ve lobby bar hizmet veriyor. Restoranlar ve barlar için çok zengin özel menüler hazırlandı. Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her tercihe uygun seçenekler var. Gelecek yıl restoran işletmelerinde bu alanın tanınmış mutfakları ile çalışma hedefindeler. Projeler arasında modern meyhane de var.

Özellikle bu yılı barımızda “Kokteyller” yılı ilan ettik, sayısız ve bize özel kokteyllerimiz ile fark yaratacağız.

 

KONSERLER DE OLACAK

Dinamik, enerjik, hareketli, eğlenen otel hedefine uygun olarak sezon boyunca hafta içi her gün canlı müzik, hafta sonları orkestra performansları yer olacak. Ayda bir eğlenceli sahnesi olan bir ünlü sahne alacak. Yine ayda bir jazz, blues konserleri planlanıyor. Otelin konumu müzik organizasyonlarına imkân sağlıyor. Çevre sakinlerini rahatsız etmeden eğlence alanı yaratabiliyorlar. DJ Volkan Uça’nın müzik danışmanlığında yürütülecek. SPA’ya yeni bir anlam katıyorlar. SPA etkinlikleri tamamen otel bahçesine taşınıyor. Yoga, pilates, step, aerobik, havuz, masaj uygulamalarını içeren Sisus Health Club oluşturarak üyeliklerle sezon boyunca SPA’dan yararlanma fırsatı veriyorlar. Özellikle masaj konusunda iddialı bir ekibimiz var. Yoga için tanınmış bir stüdyo ile hizmet verilecek. Animasyon çalışmaları eğlence dünyasının ünlü ismi Besim Kazado’ya emanet. Klasik animasyon etkinliklerinden farklı, daha yaratıcı, rahatlatıcı aktiviteler vaat ediliyor.

3 DAKİKADA PLAJ İMKANI

Aya Yorgi’de Sisus Beach Club deniz imkânı sunuyor. Özel shuttle ile otelden 3 dakikada plaja ulaşılabiliyor. Konaklamada yeni bir sistem hayata geçiriliyor. Uzun süreli konaklama paketleri sunuluyor. 1 aylıktan, sezonluğa uzanan özel teklifler hazırlandı. VIP shuttle uygulaması ile misafirleri havaalanından alıp, geri bırakabilecekler. Özel tekne ile Çeşme’nin koylarını keşfetme imkânı sunuluyor. Wind sörf ve dalgıç okulları ile yaptıkları anlaşmalar misafirlerine bu sporları öğrenme fırsatı sunuyorlar.

 

 

Sisus’un dekorasyonu

Mehmet Özbaş’a emanet

İZMİR’İN tanınmış ve başarılı mimarlarından Mehmet Özbaş, 55 yıllık mesleki tecrübesini Sisus’un dekorasyonuna yansıtıyor. 2 ay gibi kısa bir sürede 15 suit odayı yenileyen Özbaş, odalara sakin, ferah ve dingin bir hava katmayı başarmış. Suit odaların yanı sıra Lobby, havuz çevresinin ve pool barın düzenlemesi de Mehmet Özbaş’a ait. Odaların ve sosyal alanların tabloları ise Özbaş’ın ressam yeğeni Ece Cebeci’nin eserleri.

 

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Sisus Marina Otel 1 aydır misafir ağırlıyor olsa da yenilik çalışmaları devam ediyor. Sami Türkay, sürekli eğlencenin olduğu, canlı, hareketli bir otel ve ortam amaçladıklarını açıkladı, “Yeme içmeden, müziğe, SPA’ya, aktivitelere, konserlere kadar planlama yapıyoruz. Sadece konaklayanlara değil, İzmir ve Çeşme’de yaşayanlara da hizmet veren bir tesis ortaya çıkartmak ve eğlenceli bir tatil beklentisi olanlar için ilk tercih haline gelmek istiyoruz. Hedef kitlemiz iş sahibi, yönetici genç insanlar ya da kendini genç hissedenler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!