Milli mücadelenin ruhu 105 yaşında! 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşku ile kutlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2024 09:27

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta coşku ile kutlandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, temsilci gençler ve sporcularla Anıtkabir’i ziyaret etti. Samsun’da ise Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından Tütün İskelesi'nde geçilerek tören düzenlendi. Burada Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a gelişini temsilen Türk bayrağı, deniz subayları tarafından kara subaylarına teslim edildi.

Haberin Devamı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla vatandaşlar Anıtkabir'i ziyaret etti.

ANAMUR'DA FIRKATEYN İLGİ GÖRDÜ
ANAMURDA FIRKATEYN İLGİ GÖRDÜ

Mersin'in Anamur ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı. İskeleye yanaşan Deniz Kuvvetleri'ne bağlı TCG Yıldız PCG 348 numaralı savaş gemisi, vatandaşların ziyaretine açıldı.

MERSİN'DE 19 MAYIS COŞKUSU
MERSİNDE 19 MAYIS COŞKUSU

 

Mersin’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı.

Törende halk oyunları ekibi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü lisanslı sporcuları tarafından artistik cimnastik ve karate gösterileri sunuldu. Gençlerin gösterileri, kutlamaya katılanlardan alkış aldı.


ÇANAKKALE'DE BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
ÇANAKKALEDE BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

 

Cumhuriyet Meydanı, İnönü Caddesi, Ziveriye Sokak ve Kayserili Ahmet Paşa Caddesi üzerinden Çağlar Kaynak basketbol sahasına kadar bayrak yürüyüşü gerçekleştirildi.

En önde büyük Türk bayrağı ile Atatürk portresinin taşındığı yürüyüşe katılanlar, ellerindeki Türk bayrakları ile 19 Mayıs'ın 105'inci yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Gençlik Festivali kapsamından kordon boyunda oluşturulan alanlarda etkinlikler gün boyu sürecek.

BALIKESİR'DE 19 MAYIS KUTLAMALARI
BALIKESİRDE 19 MAYIS KUTLAMALARI

 

BALIKESİR'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kortej yürüyüşüyle başlarken, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gençlik ve İl Spor Müdürlüğü'nün Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Kurtdereli Spor Salonu'nda şiir dinletisi ve halk oyunları gösterisi yapıldı.

HATAY’IN SPORCU GENÇLERİ CNN TÜRK’TE
HATAY’IN SPORCU GENÇLERİ CNN TÜRK’TE

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. Yılı Hatay’da da birçok etkinlikle kutlandı. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk’te Hatay’daki etkinlerde genç sporcuların görüşlerini paylaştı. Öztürk, ‘Depremin en çok yıkıma ve ölüme yol açtığı şehir burası. Hatay Merkez Spor Salonu’ndayız.’ dedi. Boks sporcusu Sıla bayramdan dolayı yaşadığı mutluluğu aktarırken, ‘Uluslararası birçok derecelerim var. Burada bulunmaktan çok mutluyum. Biz burada ayakta durabilmek için her şeyi yapıyoruz. Bayramı kutladığımız için gurur duyuyoruz.’ ifadelerini kullandı.


MSB’DEN 19 MAYIS PAYLAŞIMI

Milli Savunma Bakanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla videolu mesaj yayımladı. Mesajda, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerine yer vererek, “‘Gençler! Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç kuşakların anlayış ve enerjisine bağlanmıştır’ diyen Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimiz başta olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca videoda Gençlik Marşı yer aldı.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI ANITKABİR’DE
GENÇLİK VE SPOR BAKANI ANITKABİR’DE

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 81 il ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan bir erkek ve bir kadın olmak üzere temsilci olarak seçilen toplam 166 temsilci gençle Anıtkabir’i ziyaret etti.

Bakan Bak ve beraberindeki heyet Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi. Bak’ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.


Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Bakan Bak, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, deftere şunları kaydetti:
“Aziz Atatürk, Türk gençliğine armağan ettiğiniz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle gençlerimizle beraber manevi huzurunuzdayız.

Milli Mücadele’nin meşalesini yakmanızın üzerinden tam 105 yıl geçti. Tarihin akışını değiştiren o meşale, bugün Türk milletinin ve gençliğinin ruhunda aynı heyecan, umut ve inançla yanıyor.
Gençlerimiz, kendilerine emanet edilen canımızdan aziz bu vatanı aydınlık yarınlara taşımak için tüm gücüyle çalışırken; biz de onları, her gün gelişen, güçlü imkânlarla destekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında da aşkla yılmadan çalışarak ülkemizi ve bayrağımızı her alanda yüceltmeye devam edeceğiz.

Eğitimde, bilimde, sanatta, sporda dünyaya iz bırakan, yol açan, öncülük eden gençlerimizle omuz omuza vererek; emanetinize sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız.

Dün olduğu gibi bugün de Türkiye’nin en büyük gücü, gençliği; gençliğin en büyük gücü ve ilham kaynağı ise köklerinden gelen inanç ve kararlılıktır.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle zatıâlinizi ve milletin istiklâli, istikbali yolunda canla başla mücadele etmiş tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun.”


Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Milli mücadelenin meşalesini yakmanızın üzerinden 105 yıl geçti. Gençlerimiz kendilerine emanet edilen bu vatanı aydınlık yarınlara taşımak için var gücüyle çalışırken biz de onları güçlü imkanlarla destekliyoruz.

Eğitimde, bilimde, sanatta, sporda dünyaya iz bırakan, öncülük eden gençlerimizle omuz omuza vererek emanetinize sadakatle sahip çıkacağız. Gençlerin en büyük ilham kaynağı köklerinden gelen güçtür. Tüm kahramanları rahmetle anıyorum, ruhunuz şad olsun.' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın açıklaması şöyle:

Milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğü için harekete geçtiği gün olan 19 Mayıs 1919 tarihi, milli birlik ve beraberliğimizin gücünü tüm dünyaya gösterdiğimiz en önemli simgelerden biridir.

Tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız bu güce inanan, kahraman, cesur ve vatanı için canını hiçe sayarak mücadele etmeyi vazife bilen aziz milletimiz, dün olduğu gibi bugün ve yarın da ay yıldızlı al bayrağımızı yeni zirvelere taşımaya hep devam edecektir.

105 yıl önce olduğu gibi bugün de aynı ruh, aynı heyecan ve aynı kararlılıkla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan
liderliğinde çalışmaya, üretmeye ve güçlü yarınları inşa etmeye devam ediyoruz.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize armağan edilen bu anlamlı gün vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan tüm kahraman şehit ve gazilerimizi saygı, şükran, rahmet ve minnetle yad ediyorum.

105’inci yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun...

'TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIMIZA İNANIYORUM'
TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIMIZA İNANIYORUM

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin vatan sevgisi ve milli birlik şuuruyla yetişmesi, yarınlarımız için en büyük güvencemizdir. Bu anlamlı günde, gençlerimize olan güvenimizi bir kez daha vurguluyor, onların azim ve kararlılığıyla Türkiye Yüzyılı hedeflerimize daha da hızlı ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj paylaştı. Bakan Yerlikaya, '19 Mayıs yüce bir milletin kendine vurulmak istenen zinciri söküp attığı, “Ya istiklal ya ölüm!” sözünün tüm Anadolu’da yankılandığı gündü. 19 Mayıs’ın 105. yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyorum.' dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 19 MAYIS MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "19 Mayıs ruhu, bu milletin en büyük varlığı, en büyük sermayesidir. Zorluklara karşı durmanın, azimle, inançla, kararlılıkla hep beraber mücadele etmenin anlamı bu ruhta gizlidir." dedi.

 

KAPADOKYA'DA BALONLAR TÜRK BAYRAKLARIYLA HAVALANDI
KAPADOKYADA BALONLAR TÜRK BAYRAKLARIYLA HAVALANDI

 

Nevşehir'in Kapadokya bölgesinde bu sabah havalanan sıcak hava balonlarının sepetlerine, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Türk bayrakları asıldı. Balonlar, yerli ve yabancı turistler bindikten sonra havalandı. Kapadokya semalarında, balonlar ile yaklaşık 1,5 saat Türk bayrağı dalgalandırıldı. Yüzlerce turist, sıcak hava balonlarının oluşturduğu manzarada fotoğraf çekildi.

Balon pilotu Hakan Kaya, "Yaklaşık 13 yıldır uçuyorum. Her özel günde olduğu gibi 19 Mayıs'ta da bayraklarımızı asacağız. Atatürk'e, gençliğe bu bayramı hediye ettiği için teşekkür ediyoruz. Uçuş esnasında 4 bin kişi uçacak. Her zamanki gibi heyecanlıyız" dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 105'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Atatürk Anıtı'nda çelenk sunumunun ardından Kurtuluş Yolu'nda Bandırma Vapuru'nu simgeleyen ve o dönem 'Tütün İskelesi' olarak bilinen yerde inşa edilen alanda, tören düzenlendi.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da karaya çıkışını sembolize eden Türk bayrağı, 1 deniz subayı, 2 deniz eri ve 2 piyade askeri tarafından taşınıp, karaya çıkarıldı.

'MİLLİ MÜCADELE'NİN İLK ADIMI SAMSUN'UMUZDA ATILMIŞTIR'

Törende konuşan Samsun Valisi Tavlı, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla kutlamanın onur, gurur ve heyecanını bugün hep birlikte bir kez daha yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, aziz Türk milletinin makus talihini değiştiren Bandırma Vapuru'yla 16 Mayıs 1919 Cuma günü İstanbul'dan yola çıktıktan sonra 19 Mayıs 1919 Pazartesi günü sabah saatlerinde karaya çıkarak Milli Mücadele'nin ilk adımını Samsun'umuzda atmıştır.


Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı'mızı zaferle taçlandıran tüm kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum. Bağımsızlığımız uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun" dedi.


BAKMADAN GEÇME!