TISİAD Başkanı Mehmet Salih Çelik, güven tazeledi

Güncelleme Tarihi:

TISİAD Başkanı Mehmet Salih Çelik, güven tazeledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2024 12:52

TISİAD Başkanı Mehmet Salih Çelik, güven tazeledi

Haberin Devamı

MERSİN,(DHA)- TÜRKİYE Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nde (TISİAD) Başkanı Mehmet Salih Çelik, yeniden başkanlığa seçildi.

TISİAD’ın 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Mersin’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. TISİAD üyelerinin yoğun katılımıyla başlayan genel kurulda divan heyetine, Başkan Mehmet Salih Çelik ve ekip arkadaşlarının tek listesi sunuldu. Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın ardından geçilen seçimlerde yönetim ve denetim kurulu faaliyet ve hesap raporlarından güvenoyu alan Başkan Çelik, seçimlerde üyelerin tamamının oyuyla yeniden başkan seçildi. Yeni dönemde 3 yıl süreyle başkanlık yapacak olan Çelik ve arkadaşlarını bu önemli günde Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, TISİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Selahattin Balkan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş, Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Adnan Gündoğdu, Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) Başkanı Mürvet Beydağı, Mersin Ekonomi Platformu (MEP) Başkanı Servet Özkaya, TISİAD yönetim kurulu, yurtdışı ve yurt içi temsilcileri, üyeler ve iş insanları yalnız bırakmadı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Haberin Devamı

Seçimlerden sonra açıklama yapan, tüm konuklara, TISİAD ailesine ve iş dünyasına teşekkür eden ve genel kurulun Türkiye-Irak açısından önemine değinen Başkan Mehmet Salih Çelik, tüm kesimlerle dayanışma halinde örnek bir yönetim anlayışıyla, sağlıklı bir aile yapısıyla hizmet ürettiklerini vurguladı. 2024 yılı içerisinde 20 temsilciliğe ulaşma hedefinde olduklarını vurgulayan Çelik, 81 ilden üye kazanmak adına yoğun bir çalışma süreci yaşayacaklarını kaydetti. TISİAD’ın geleceğe güçlü adımlarla yürümesi için büyük bir mücadele örneği sergilediklerini kaydeden Başkan Çelik, “Temel ilkemiz derneğimizin demokratik bir işleyişle yürümesi oldu. Yönetim kurulumuzun yanı sıra üyelerimizin dernek çalışmalarından haberdar olmaları ve dernek faaliyetlerine aktif bir şekilde dahil olmaları için düzenli üye buluşmaları gerçekleştirdik. Derneğimizin aidiyet duygusunun günden güne güçlendiğini gururla söylemek isterim” dedi.

'TISİAD’DA SAYGIN İSİMLER VAR'

Haberin Devamı

TISİAD’da kurumsallığı öne çıkardıklarını ifade eden Başkan Çelik, “Derneğimize üyelikler artık kişi bazlı değil şirket esaslı olarak kabul ediliyor. Bugün, Mersin başta olmak üzere ülkemizin farklı kentlerinden saygın şirketler TISİAD ailesinin içinde yer alıyor. Üyeler arası ticari faaliyetlere de müthiş önem veriyoruz ve çok önemli cirolar sadece dernek içi ticaretimizle gerçekleşti. Irak ve IKBY’de yaptığımız temaslar, girişimler ve açtığımız temsilciliklerden ayrıca söz edeceğim ama üyelerimizin bu bölgeye yaptığı yatırım ve ticaretin bu iki yılda çok daha iyi bir yere bu adımlarımız sayesinde geldi” diye konuştu.

'MESAJLARI DOĞRU OKUYORUZ'

Haberin Devamı

Çelik, kararlı ve emin adımlarla çalışmaları sürdüreceklerini, Türkiye’nin yarınlarının daha müreffeh olması adına üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirtti. Başkan Çelik, 100 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran iradenin izinde olduklarını, mesajları doğru okuyup bu yönde hareket ettiklerini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve önceki dönem yönetim kurulu üyelerine plaket takdim edildi.

Mehmet Salih Çelik başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu: “Hakan Burgazlı, Mustafa İmrak, Recep Metin, Cavidan Demirağ, Sıddık Özer, Hava Arslan, H.Mert Avcı, Ahmet Çani, Aysun Yazıcıoğlu, Şehmuz Aşkın, İdris Balkan, Serdal Çürük, Mehmet Sıddık Güçer ve Ferit Hillez.” (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!