İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerine 6 ödül birden

Güncelleme Tarihi:

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerine 6 ödül birden
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2024 09:57

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerine 6 ödül birden

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA)-TÜRKİYE Bilişim Derneği'nin öncülüğünde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen 'Genç Beyinler Yeni Fikirler' proje yarışmasına katılan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri 4 kategoride toplam 12 ödülün verildiği yarışmada 6 ödül birden aldı.

Ege Bölgesi'nde bilişim sektörünün gelişimine katkı sağlamak, genç yetenekleri firmalarla buluşturmak amacıyla düzenlenen 'Genç Beyinler Yeni Fikirler' proje yarışması ve sergisi, 108 proje ve 306 öğrencinin katılımıyla İEÜ'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. 12 farklı üniversiteden öğrenciler, projelerini firmalara direkt olarak sunma fırsatı buldu. Öğrenciler, 'eğitim, eğlence ve oyun', 'endüstri ve ulaşım', 'toplum ve sağlık' kategorilerinde hazırladıkları projeleri sundu.

BUZ HOKEYİNE MOBİL EĞİTİM

Haberin Devamı

İEÜ öğrencileri Abdullah Karakuş, Bilal Aksoy, Enes Burak Özdemir ve Umut Bayraktaroğlu, buz hokeyi eğitimini oyunlaştıran mobil uygulama geliştirerek 'eğitim, eğlence ve oyun' kategorisinde birinciliğe ulaştı. Aynı kategorinin ikincisi de müzik etkinliklerinde katılımcılarla interaktif bir ortam yaratmayı hedefleyen 'Divine' adlı uygulamayla Ali Ozan Başoğul, Berdan Yolcu, Fatma Melilke Buyruk, Kaan Nakipoğlu ve Uzay Kayra Çetinkaya oldu.

ENGELLİ BİREYLERİ UNUTMADILAR

Cemile Dilvin Ağaçhanlı, Nilay Güler ve Şamil Nugay'dan oluşan ekip ise engelli bireyler için işaret dili jestlerini ve ses sinyallerini metin formatına çeviren 'SignDet' isimli uygulama geliştirdi. Bu çalışma, 'toplum ve sağlık' kategorisinde ikincilik elde etti. Ecem Konca, Gülce Berfin Ercan, İlhan Mert Çetin ve Melis Baran'ın evrişimli sinir ağı kullanarak hazırladığı, zehirli ve zehirsiz mantarları ayırt etmeyi amaçlayan projesi de aynı kategorinin üçüncüsü oldu.

'ERKEN TEŞHİSİ SAĞLAYACAK'

İEÜ öğrencileri Cansu Çelebioğlu ve Ece Titiz, ses verilerini kullanarak makinelerin erken hata tespitine yenilikçi, düşük maliyetli ve erişilebilir bir çözüm sunan çalışmasıyla 'endüstri ve ulaşım' kategorisinde ikincilik elde etti. Nilay Güler, Sudenaz Basut ve Yağmur Kurtbaş ise cildiye (dermatoloji) uzmanlarının teşhislerindeki doğruluk oranını artırmak ve bu tür kanserlerin erken teşhisini teşvik etmek amacıyla yapay zeka desteğiyle hazırladıkları çalışmayla aynı kategoride üçüncü oldu.

'TEŞVİK EDİYOR, DESTEKLİYORUZ'

Haberin Devamı

İEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek, "Öğrencilerimizi, yeni projeler üretme noktasında sürekli teşvik ediyor, destekliyoruz. Sadece teorik eğitimle yetinmiyor; gençlerimizin öğrendikleri bilgileri projeye, uygulamaya dönüştürmesi gerektiğini biliyoruz. Öğrencilerimiz, bu hedef doğrultusunda yıl genelinde birçok yarışmaya katılıyor. Bu motivasyon, gençlerimizin akademik başarısını ve gelecekteki kariyer hedeflerini de olumlu etkiliyor. 'Genç Beyinler Yeni Fikirler' proje yarışması da bunun çok iyi örneklerinden biri. Gençlerimiz, bu yarışma öncesinde de akademisyenlerinin gözetiminde oldukça titiz, kapsamlı bir çalışma süreci geçirdi. Aldıkları ödüllerle de kendilerini ne kadar iyi geliştirdiklerini göstermiş oldu. Ben, ödül alsın ya da almasın, yarışmada yer alan tüm öğrencilerimizle gurur duyuyor, onları tebrik ediyorum" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!