1924 Gönen’den franchise fırsatı

Güncelleme Tarihi:

1924 Gönen’den franchise fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2024 16:48

Kurtuluş Savaşı gazisi dedenin başlattığı kahve işini 5’inci nesile taşıyan 1924 Gönen, 2021 yılında kurduğu ve 1.5 yıl önce Kemeraltı’nda açtığı dükkan/cafe konseptini, 60 ay faizsiz vadeyle Ege’ye açıyor. Öncelik ise İzmirli yatırımcıların.

Haberin Devamı

 

KEMERALTI’nda kendilerine has özel karışımlarla kahve ve çay keyfi sunan, beğendiğiniz tadı satın alıp evinizde de deneyimleme imkanı veren 1924 Gönen, artık bir yatırım fırsatı haline geliyor. Tam 100 yıllık deneyimin sonucu ortaya çıkan marka, önceliği İzmirli yatırımcılara tanınan özel bir franchise fırsatıyla, daha çok insana ulaşacak. Yatırımın yaklaşık yüzde 25’sini oluşturan franchise, eğitim ve kurulum bedelini peşin alıp, kalan yüzde 75’i faizsiz 60 ay vadelendiriyor.

1924 Gönen’den franchise fırsatı

İzmir’de ‘kahve’ denince ilk akla gelen Gönen Ailesi. Büyük büyük dede, Kurtuluş Savaşı sırasında Yunan’a esir düşmüş. 1924 yılında İzmir’de gerçekleşen esir değişimiyle kurtulmuş. Kemeraltı bölgesinde hamallık yapmaya başlamış. Bacağında şarapnelin yol açtığı hasar yüzünden çalışmakta zorlanırken, bunu farkeden Ermeni kahve esnafının teklifi üzerine kahve kavurma işine başlamış. 3 yıl sonra çalıştığı dükkanın sahibi olmuş. Gönen ailesinin kahve macerası da böyle başlamış. Emre ve Eda Gönen kardeşler bu ailenin 5. nesil temsilcileri. Emre 26 yaşında ve gastronomi eğitimi almış. Aile işini büyütmek için restoran ve yemek hayallerini gelecek yıllara erteleyip, kahve ve çay alanında uzmanlaşmaya yönelmiş. Kardeşi Eda Gönen ise 23 yaşında ve Bilgi Üniversitesi’nde pazarlama eğitimi alıyor. Bir yıl sonra okulunu bitirip profesyonel olarak iş hayatındaki etkinliğini artırmak istiyor. İki kardeşin de aile markalarını geliştirme konusunda çok güzel fikirleri var. Bir kısmını şimdiden hayata geçirmeye başlamışlar bile. Şu anda şirketin eğitim ve ürün geliştirme sorumluluğu Emre Gönen’de. Kurumsal tanıtım, pazarlama faaliyetleri ise Eda Gönen’de.

Haberin Devamı

1924 Gönen’den franchise fırsatı

 

Haberin Devamı

TESTLERİ DÜKKAN/KAFEDE YAPIYORLAR

1924 Gönen faaliyete ilk olarak Gıda Çarşısı’nda toptan kahve ve çay satışıyla başlamış. 1,5 yıl önce ürünlerini Kemeraltı’nda açtıkları dükkan/kafe konseptiyle hem profesyonel hem de nihai tüketiciye ulaşmışlar. Bir taraftan da ürünlerini test etme imkanı bulmuşlar. Kemeraltı işi öğrenme anlamında onlar için okul niteliğinde. Toptan satışla başlayan işin perakendeye geçiş ayağı Kemeraltı olmuş. Ürün seçimi, üretici seçimi, blend oluşturma çalışmalarının nihai tüketici sonuçlarını görme ayağında Kemeraltı 1924 Gönen Dükkan/Kafe olmuş. Marka sınavlarını orada vermişler. 3. operasyonları Amerika New Jersey’de açtıkları dükkan/kafe. Bu yatırımla Emre Gönen ilgilenmiş. 1 yıl Amerika’da kalmış. Açılışı gerçekleştirmiş, orada yaşayan İzmirli genç bir ekibe, gerekli tüm eğitimler tamamlandıktan sonra emanet edip dönmüş. Amerika gibi kahve tüketiminin su tüketiminden yüksek olduğu bir ülkede kafe de dükkan bölümü de kendini şimdiden ispatlamış. Türkiye için 5-10 yıl sonrasının tüketici eğilimlerini görmek, 1924 Gönen için çok büyük bir avantaj.

Haberin Devamı

1924 Gönen’den franchise fırsatı

 

 

ALSANCAK’TA 1100 METREKARE MERKEZ

Gönen Kardeşler 1924 Gönen markasını büyütmek için yeni projelerin düğmesine bastılar. Bu projeleri daha başarılı yürütmek için, önce şirket merkezini Alsancak Şehitler Caddesi’nde 1100 metrekarelik bir binaya taşımışlar. Burada toptan satış, ürün seçimi, ürün geliştirme, ürün hazırlama, on-line satış, her şeyden önemlisi eğitim faaliyetleri yürütülecek. Kahve ve çaya meraklı amatörlerden, barista eğitimi almak isteyen profesyonellere kadar herkes buradaki 120 metrekarelik eğitim merkezinde kurslara katılabilecek. Gıda Çarşısı’ndaki toptan satış merkezini Kemeraltı konseptinde ama daha butik bir dükkan/kafeye çevirmeye başlamışlar.

Haberin Devamı

1924 Gönen’den franchise fırsatı

 

 

16 CORNER İLE

BÜYÜME BAŞLADI

 1924 Gönen Kemeraltı ve New Jersey’deki dükkan/kafe’lerin yanı sıra Manisa, Balıkesir, Aydın, Bursa ve 1 tane Maraş’ta olmak üzere 16 corner ile büyümeye başlamış aslında. Sırada franchise ile bayilik verme projesi var. 1924 Gönen Dükkan/Kafe’ler yüzde 50 kafe, yüzde 50 dükkan satışı cirosu odaklı çalışıyor. Gönen kardeşler bu hedeften vazgeçmek istemiyor. Tüm planlama gibi, franchise için de bu kural geçerli. Ülkedeki ekonomik sorunların, yatırım yapma güçlüğünün, finansman bulma sıkıntısının farkındalar. Franchise vererek 1924 Gönen bir yandan işini büyütmek, bir yandan da yatırımcıları ile karı paylaşmayı hedefliyorlar. Bunun için çok özel proje geliştirmişler. Sadece ilk 10 İzmirli ve Egeli franchiser ile bu proje koşullarında anlaşma yapacaklar. Franchise  bedeli, eğitim ve kurulum masrafları yatırım bedelinin neredeyse yüzde 25’ini oluşturuyor. Bu yüzde 25’i peşin alıp, kalan yüzde 75 yatırım bedelini 60 ay, faizsiz vadelendirecekler. Özetle tüm yatırımı 1924 Gönen yapacak, Franchiser bunun yüzde 25’ini peşin, kalan yüzde 75’i, faiz farkı olmadan 60 ayda ödeyecek. İşletme noktasında ise şirket, bayisine sadece ürün satacak. 1924 Gönen  şimdiden 10 dükkan/kafe için gerekli tüm makine ve ekipmanı hazırlamış.

 

 

Haberin Devamı

1924gonen.shop

aktif çalışıyor

Pandemi ile tüm dünyada yaygınlaşan on-line satışlar 1924 Gönen’in satışlarında da önemli yere sahip. Butik ve çok kaliteli ürün prensibinde olan marka, e-ticaret platformlarıyla çalışmak yerine kendi organizasyonunu kurmuş. Sipariş ile öğütüp, paketleyip, 1 günde sipariş teslim ediliyor. Ne kadar aktif olurlarsa olsunlar, on-line satış hedef ve kalitelerini sürekli yukarıya taşımayı sürdürüyorlar. 1924gonen.shop hem toptan, hem ofis ve kafe, hem de perakende müşteriler için uygun ambalaj ve fiyat iskonto yapısına sahip. Faaliyete geçen yeni şirket merkezinde on-line satışlar için daha geniş bir ekip kurma durumuna geldiler.

 

 

HEDEF TAZE ÜRÜN

ÖZGÜN REÇETELER

Gastronomi eğitimi nedeniyle ürün reçeteleri konusunda daha profesyonel olan Emre Gönen, her projenin temelini ve ana hedefini taze ürün, özgün karışım reçetelerinin oluşturduğuna dikkat çekiyor. Faaliyetlerinin iki temel ürün grubu kahveler ve çaylar. Dünya kahvelerini Brezilya, Kolombiya, Guatemala, Kostarika, Peru, Nikaragua, Kenya, Ruanda, Etiyopya, Endonezya gibi Güney Amerika, Afrika ve Güney Asya ülkelerinden alıyorlar. Türk kahvesinde de 4 farklı kavrumla ürün elde ediyorlar. Hem Türk kahvesinde hem de dünya kahvesinde kavurma işlemini ODUN ATEŞİNDE yaparak lezzet ve aromada fark yaratıyorlar. Kavurma işleminde yapılan değişimler ile pek çok farklı lezzetler yaratılıyor. Tüm bu çalışmalar 1924 Gönen Dükkan/Kafe’lerde kahve ve çay severler tarafından test ediliyor. Kafede içtiği ürünü dükkan bölümünden satın alan müşteri, Gönen Kardeşler ve ekip arkadaşlarının tüm emeklerinin nihai sonucu oluyor. Taze tüketim hedefine uygun olarak da sipariş anında, demleme ekipmanına göre doğru öğütüm yapıp ambalajlıyorlar.

Bitki çaylarını tek bir tedarikçiden, siyah çayı Rize’de butik bir üreticiden temin ediyorlar. Üründe kaliteyi bu şekilde standart hale getiriyorlar. Bu ürünlerle bir danışmanın da yardımıyla kendi karışımlarını hazırlıyorlar. 32 farklı çeşit bitki çayını farklı demleme reçeteleri ile, sıcak ya da soğuk olarak tüketime sunuyorlar. Siyah çayda 2 özel karışımları var, karışımlar reçetelendiriliyor, kim pişirirse tat standardını aynı şekilde korumayı hedefliyorlar.. Bitki ve siyah çaylardaki özgün karışımlarını hem dökme hem de demlik poşeti formunda satıyorlar.

 

 

ESKİ USÜL YENİ NESİL

1924 Gönen, Türk kahvesi ile çıkılan aile işinde dünyanın tüm kahve ve çay kültürlerini bünyesine almış ve özgün hazırlama teknikleriyle markalaştırmış. Emre ve Eda Gönen Kardeşler, kahve sevgilerini ve eğitimlerini markalarını eşsiz hale getirmek için kullanıyorlar. 1924 Gönen Kemeraltı’da bu bakış açısıyla oluşturulmuş. 1928’de han olarak inşa edilip, sonradan restorasyonu yapılmış bir taş binada, yapı özgünlüğünü hiç bozmadan faaliyet gösteriyorlar. Yapı, mekanın havası, ürünlerin geleneksel ile moderni buluşturan özgün aroması, 1,5 yılda müdavimlerini yaratmış.

 

ÜNİVERSİTELİLERİN

İÇECEK SPONSORU

1924 Gönen bir süredir üniversitelerdeki etkinliklerin içecek sponsorluğunu da üstlenmiş. Etkinlik etkinlik gezip üniversiteli gençleri ücretsiz olarak çayları ve kahveleriyle buluşturuyorlar. Dün Bakırçay Üniversitesi’ne gitmişler. Gelecek hafta Dokuz Eylül Üniversitesi’nde olacaklar. Şimdiden 6 haftaları dolu. Bu etkinliklere daha fazla katılabilmek için 1924 Gönen Karavanı projesi geliştirmişler. Hazırlığı başlayan karavanla daha kolay hizmet verecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!