Zwanziger erken bırakacak

Güncelleme Tarihi:

Zwanziger erken bırakacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2011 00:00

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Dr. Theo Zwanziger (66), görev süresinin dolacağı 2013 senesini beklemeen görevinden ayrılacak.

Haberin Devamı

Daha önce Ekim 2012'de başkanlıktan ayrılabileceğini açıklayan Dr. Zwanziger, "Mart veya Nisan 2012'de görevi bırakabilirim" dedi. Alman Die Welt gazetesine demeç veren Zwanziger, "7 yıldan beri başkanlık görevini yürüttüğüm Alman futbolu için yapacak işim kalmadı. Ekim 2012 tarihini yerime geçmek için aday sorunu olmaması için vermiştim" dedi. Genel Sekreter Wolfgang Niersbach'ın aday olmasının ardından rahatladığını dile getiren Dr. Zwanziger, "Şimdi gelecek yıl Şubat sonu ve Mart ayı başında görevden ayrılmam daha gerçekçi olur" ifadelerini kullandı. Alman Futbol Federasyonu'nda uzun yıllar basın sözcülüğü görevini yürüten Wolfgang Niersbach, Alman futbol camiasında saygı duyulan isimler arasında ön sıralarda yer alıyor.

20 YILDIR DFB'DE

Haberin Devamı

Alman Futbol Federasyonu'nun çeşitli birimlerinde 20 yıldan beri çalışan hukukçu Dr. Theo Zwanziger, 2004-2006 yılları arasında Gerhard Mayer-Vorfelder ile birlikte Alman Futbol Federasyonu Başkanlık görevini yürütmeye başladı. 2006'dan sonra tek başına DFB'nin patronluğunu üstlenen Dr. Zwanziger, 'dediğim dedik' tutumu ile son dönemde sık sık eleştiriliyordu. Dr. Zwanziger, FIFA'daki 2015 yılına kadar sürecek olan görevinizi de bırakacakmısınız? sorusuna ise "Bu sorunun yanıtı için 2013 yılına kadar zamanım var. O nedenle bu görevimi sürdürmek kararındayım. Bu görevi o zaman DFB Başkanı'nın yürütmesi için görevden ayrılabilirim. Bunu da anlayışla karşılarım" dedi.

DFB BAŞKANLIĞI ZİRVE OLDU

DFB'den huzurlu ve mutluluk içinde ayrıldığı için kendisini rahat hissettiğini belirten Dr. Zwanziger "Başkanlık benim yıllardan beri çalıştığım DFB'de en zirve noktasıydı. Hayatımda artık diğer küçük şeylerin sorumluğununda yerine getirilmesini düşünüyorum. Amatör ve kadın futbolu, DFB Kültür Vakfı çalışmaları ile şahsıma ait vakfın çalışmalarıda beni bekliyor. Ayrıca 7 tatlı torunum var. Onların da dedelerine ihtiyaçları var" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!