Zürih'te Blatter-Demirören zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Zürihte Blatter-Demirören zirvesi
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 06, 2012 12:59

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, FIFA Başkanı Sepp Blatter ile biraraya geldi.

Haberin Devamı

FIFA'nın Zürih'teki merkezinde TSÄ° 10.00'da baÅŸlayan görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü.Â

DEMİRÖREN NE DEMEK İSTEDİ? - Hürriyet Dünyası yazarları yorumladı

TFF 2. Başkanvekili Servet Yardımcı ve TFF Genel Sekreteri Prof.Dr. Emre Alkin'in de katıldığı görüşmenin nezaket ziyaretinden ibaret olduğu bildirildi. Yıldırım Demirören'in, başkanlığa seçilmesi nedeniyle Sepp Blatter'i ziyaret ettiği öğrenildi.

İŞTE DEMİRÖREN'İN AÇIKLAMALARI - WEB TV

TFF heyeti, Blatter ile görüştükten sonra ayrı bir odada kendi aralarında kısa süreli bir durum değerlendirme toplantısı yaptı.

Tanışma toplantısı ve kısa süren bir temas olsa da Türkiye'nin EURO 2020'ye ev sahipliği yapmak istemesi ve 11 aydır süren şike davasının da birer cümle ile konuşulduğu öğrenildi.

BLATTER'DEN GÖRÜŞME TALEBİNE RET

FIFA Basın Müşaviri Alex Stone, Türk medyasının görüşme talebini Blatter'e ilettiğini, ancak Blatter'in görüşme talebini olumlu karşılamadığını bildirdi.

Blatter, Stone aracılığıyla şu açıklamada bulundu:
"TFF adına bir demeç vermem mümkün değil. Bu ziyareti TFF talep etti. Bir nezaket ziyaretiydi. Görüşmenin içeriğini de ancak onlar açıklayabilir."

Haberin Devamı

Alex Stone, görüşme ile ilgili olarak, 2020 yılında yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası'na Istanbul'un aday olduğunu hatırlatarak, "Bu konu da görüşmede gündeme gelmiş olabilir" dedi.

"HEDEFÄ°MÄ°Z 2020'YÄ° KAZANMAK"

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım Demirören, görüşmenin bir nezaket ziyareti olduğunu söyledi.

Demirören, Blatter'e Türkiye'nin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na adaylığını hatırlattıklarını ve ilk olarak bu konuda görüş bildirdiklerini ifade ederek, "Federasyon olarak vizyonumu anlattık. Kendimizi tanıttık. Neler yaptığımızı ve yapacağımı izah ettik. Ayrıca 25 altı Dünya Şampiyonası konusunda da bir hazırlığımız olduğunu bildirdik" diye konuştu.

"ŞİKE SÜRECİ BİTTİ"

Yıldırım Demirören daha sonra şunları söyledi:
"Kararlıyız. Türk futbolundan küfürü ve şiddeti sileceğiz. Plan ve projemiz hazır. Bunu da Blatter'e anlattık. Şike konusundaki görüşümüzü, neler yaptığımızı da izah ettik. Tahkim Kurulu kararını verdi. Bu süreç, Tahkim'in verdiği kararla bize göre bitmiştir. UEFA'nın istediği şekilde, özerk kurullar kararlarını almıştır. O defteri kapatıp, yeni sayfalar açıp, artık bundan sonra taraftarıyla, yöneticisiyle, federasyonuyla, basınıyla biraraya gelmiş kulüpler yaratarak gitmek istiyoruz"

Haberin Devamı

"MÄ°LLÄ° TAKIM KOLEJ HAVASINI YAKALADI"

TFF Başkanı, Dünya Kupası hazırlık kapsamı altında Milli Takımın yaptığı hazırlık maçlarını ve ortaya konan futbol hakkında görüşlerini şöyle açıkladı:
"2014 Dünya Kupası'na katılımımız konusunda fevkalede iyimserim. Futbolcularda sezon sonu olmasına rağmen performanslarını müthiş bir biçimde sahaya yansıttılar.Çok yararlı bir kamp olduğu ortaya çıktı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!