Zonguldak'ta madenlerde iş sağlığı projesi toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta madenlerde iş sağlığı projesi toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 17:13

Zonguldak'ta madenlerde iş sağlığı projesi toplantısı

Haberin Devamı

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK'ta, 'Zonguldak İli Kömür Madenlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma Projesi' eğitim toplantısı yapıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), Ticaret ve Sanayi Odası ile Kamu Hastaneleri Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği toplantı TSO binasında gerçekleştirildi. Toplantıya TTK’da görevli iş sağlığı ve güvenliği uzmanları katıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı'nda görevli Dr. Nuri Vidinli, projenin Zonguldak kömür madenlerinde 2014 yılında yaklaşık 2 bin 600 işçiyi kapsayan çalışmayla planlandığını, bu süreç içerisinde 2 bin işçinin taramasının yapıldığını söyledi.
BEÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ferruh Ayoğlu, TTK’nın ve özel maden sektöründe son yıllarda yaşanan olumsuzluklara değindi. Prof.Dr. Ayoğlu, "TTK’nın kapatılmasını, özelleştirilmesini niye istiyorlar. ‘TTK kar etmiyor, maliyeti yüksek. Kömürü ton başına 800 liraya mal ediyor, 200 liraya satıyor. Sürekli zarar ediyor. Devletin üzerinde sürekli bir kambur oluşturuyor, yük oluşturuyor’ diyoruz. Özel sektör de, 'Sektör kötüye gidiyor’ diyor. O zaman market açacaksınız. Bu kadar basit. Bu alandan çekileceksiniz. Markette kar var mı? Henüz incelemedim. Bir akademisyen olarak şunu kabul etmem. 'Sektör zarar ediyor, kapatmak istemiyorum. İş güvenliği de maliyetli. O zaman devlet benim iş güvenliği ihtiyaçlarımı karşılasın.’ Patrona bu işin karlı olduğunu anlatmamız gerekir. Son 15 yıldır bu cümleleri duyuyorum. Bu benim kişisel görüşüm" dedi.
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!