Zonguldak’ta 'Taşkömürü ve Demir-Çelik' paneli

Güncelleme Tarihi:

Zonguldak’ta Taşkömürü ve Demir-Çelik paneli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2016 17:52

Zonguldak’ta 'Taşkömürü ve Demir-Çelik' paneli

Haberin Devamı

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK'ta, 'Taşkömürü ve Demir-Çelik’ konulu panel düzenlendi.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Salonu’nda düzenlenen paneli CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş, bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve maden işçileri izledi. Panele katılanlara madenci bareti takıldı. Bazı davetliler, toplantıyı başlarında baretle takip etti. GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, açılış konuşmasında havzada 1 milyon tonun üzerinde kömür rezervi bulunduğunu belirterek, "Türkiye’nin sadece bu bölgesinde bulunan ve koklaşabilir özelliğiyle ülkemiz demir-çelik sektörünün güvencesi olan taşkömürünü yeterince üretemediğimiz için bölgemizdeki Kardemir ve Erdemir’de dışarıdan kömür alıyor" dedi.
Başkan Demirci, çeşitli bahaneler üretilerek TTK’nın özelleştirilmesinden söz edildiğini, tahrik edildiklerini söyledi. Demirci, "Madenciler ve Zonguldak halkı özelleştirmenin açlık, yoksulluk, sendikasız, sigortasız, emeklilik umudu olmayan ve ölümle burun buruna yaşamak olduğunu biliyor. Yer altı maden işletmeciliği kar hırsıyla yapılamaz. Bu sektörde TTK’nın yerini doldurabilecek bir şirket yoktur. Biz özelleştirme düşüncesine karşı her zaman mücadele ettik ve etmeye devam ediyoruz. Tek çıkar yol işçi açıklarını gidermek ve gerekli yatırımları yapmaktır" diye konuştu.
Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sencer İmer, Zonguldak’ın koklaşabilir taşkömürü üretiminin kesinlikle kullanılması gerektiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!