Ziya Şengül: Şaşırdım

Güncelleme Tarihi:

Ziya Şengül: Şaşırdım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1999 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

TÜRKİYE liglerinin en iyi futbol oynayan takımı olarak gösterdiğimiz G.Saray'ın dün akşam ortaya koyduğu futbol beni şaşırttı. G.Saray, Antalyaspor karşısında adeta elini kolunu sallaya sallaya oynadı. Düşük tempoda olmasına rağmen de maçı kolayca kazandı.

Maçın hemen başında Arif'in enfes vole golü ile öne geçen G.Saray, oyunun temposunu yükseltip hızlı futbol sergileyip gollere koşacağına oyunu öylesine ağır tempoya terketti ki, hayretler içinde kaldım.

G.Saray'da K.Hakan ve Ümit'in dışında biraz da Arif arzulu gözüktü. Diğer arkadaşlarının durgun akan su gibi olmaları ise beni sahada görmeyi beklediğim G.Saray'dan mahrum bıraktı.

Antalyaspor, G.Saray'ın formasından ürkerek maça başladı. Maçı kazanmak için hiçbir gayret gösteremezken G.Saray savunmasının bireysel hatalarından girdikleri pozisyonları da gole çevirmekten çok uzak kaldılar. G.Saray'ın ikinci golünü, daha önce yüzde 100 bir pozisyonu harcayan Capone atarken takımını rahatlatantı.

ÖYLESİNE FUTBOL

Bu maçın Chelsea maçının taktik düşüncesi içinde oynandığına inanmıyorum. Ülkemizin son yıllarda, bu kadar iyi futbol oynuyor olarak gösterdiğimiz takımı G.Saray, Antalya karşısındaki G.Saray olamaz. Hele Hakan Şükür hiç olamaz. G.Saray büyük olasılıkla, Chelsea maçını düşündü, oyunu öylesine oynadı ve vazife gördüğü 90 dakikayı arzu ettiği gibi üç puanla tamamladı. Chelsea karşısında G.Saray herhalde bu oyunla görüntü vermeyecektir. Yazımızı bitirirken bir de hakemden sözetmek istiyorum. Mersin bölgesinden Musa Eryılmaz'dan. Oyunu zırp pırt kesmemesi, avantajı bırakması ne kadar iyiyse, kasıtlı tekmelere daha doğrusu kırmızı kartlık sertliğe gözyumması da geleceğine gölge düşüren hatalardı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!