Ziya Şengül: Saman alevi

Güncelleme Tarihi:

Ziya Şengül: Saman alevi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1999 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

Her iki büyük takımımızın da ortaya koyduğu futbol aynen saman alevi gibiydi. Parlar parlamaz söndüler. Daha henüz sezonun başında TSYD Kupasında ilk kez seyircinin önünde böylesine önemli bir maç oynarlarken,0 iki takımı da gayeden ve sonuçtan uzak gördüm. En büyük özellikleri karşılıklı itişip kakışıp faule sebebiyet vermeleriydi.

Fenerbahçe'nin bu maçta 3 topunun direkten dönmesi bence şanssızlığı değil şansı oldu. Ne demek bu diye sormayın. Eğer bu toplar golle sonuçlanıp maç Fenerbahçe'nin galibiyeti ile bitseydi, maçı izlemeyenler herhalde Fenerbahçe'nin çok iyi futbol ortaya koyduğunu zannedeceklerdi. Onun için bu durum Fenerbahçe'nin lig öncesi gerekli tedbirleri alması açısından şansı olmuştur.

HAZIR DEĞİLLER

Fenerbahçe'nin ve Beşiktaş'ın sakatlıklar nedeniyle beklenen kadrolarıyla sahaya çıkmamaları belki de futbolun kalitesini düşürmüş olabilir. Biz Fenerbahçelilerin bu sezon da Moldovan ve Boliç'le büyük beklentiler içinde olmamamalarını öneririz. Kısacası inşallah Fenerbahçe ileriki zamanlarda Real Madrid'e sattığı Baliç'i aramaz.

F.Bahçe'nin ilk yarıdaki görünştüsü için hiç de hoşgörülü olmayacağız. İkinci yarı Mosheou, Tayfun ve Faruk'un oyuna girmesiyle bir parça hareketlenir gibi görünmesine rağmen Fenerbahçe lig öncesinde henüz hazır olmadığı izlenimini verdi bizlere. Eğer Fenerbahçe, Sergen ve Mosheou'nun iyi futbol oynayıp takımı galibiyete taşımasını bekliyorsa, futbol şablonunu biran evvel gözden geçirmesi gerekir. Fener savunmadan yavaş çıkıyor. Oyunu savunmadan kuracağına, rakip kaleye uçurtma, uzun, anlamsız toplarla orta saha organizasyonunu gündemden yokederken, Sergen'i de adeta yok ediyor. F.Bahçe'nin savunması zaman zaman pozisyon hataları içinde gözükürken, bir kaç gollük Beşiktaş pozisyonunda kaleci Rüştü'nün kurtarışlarının altını çizmek isterim. Elbette erken yorum yapıyoruz. Fakat bu maçlar lige hazırlık açısından önem taşıyorsa, biz her iki takımı da henüz hazır görmedik.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!