Ziraat Odası'ndan üreticiye fidan

Güncelleme Tarihi:

Ziraat Odasından üreticiye fidan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2018 11:48

Ziraat Odası'ndan üreticiye fidan

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - KAŞ Ziraat Odası Başkanlığı tarafından üreticiye zeytin başta olmak üzere meyve fidanı dağıtıldı.

Kaş Ziraat Odası Başkanlığı tarafından zeytincilik ve meyveciliği geliştirmek, üretimi çeşitlendirmek amacıyla fidan dağıtımı yapılıyor. Ziraat Odası'na kayıtlı her üreticiye, ikişer adet zeytin fidanı ücretsiz veriliyor. Daha fazla zeytin fidanı almak isteyen üreticilere, fidanların tanesi 8,5 liradan satılıyor. Portakal, limon ve mandalina, incir, ceviz, şeftali, kayısı ve erik fidanları 15 liradan, halk arasında Trabzon hurması veya cennet elması olarak adlandırılan meyvenin fidanları 17 liradan satılıyor.

Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer yaptığı açıklamada, "Kamu kurum ve kuruluşları ile okul bahçelerine, proje yapmak koşulu ile istedikleri sayıda fidanı ücretsiz veriyoruz. Şu anda iki okul proje yaptı. İkisine de zeytin ve meyve bahçesi kuracağız. Daha sonra bakımını kendileri yapacak. Amacımız, başta zeytinciliği ve değişik türde meyve üretimini teşvik etmek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!