Ziraat Fakültesinden Tarım Öğretiminin 170. Yılı Etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Ziraat Fakültesinden Tarım Öğretiminin 170. Yılı Etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 18:33

TARIM ETKİNLİĞİ

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarım öğretiminin 170. Yılı etkinlikleri kapsamında bir program gerçekleştirdi.
Ziraat Fakültesinde gerçekleştirilen programa Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Aydemir, Rektör Yardımcısı Abuzer Pınar, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Şaka, Şanlıurfa İl Tarım Müdürü Necip Özgökçe, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Kırıkçı, Kırsal Kalkınma ve Destekleme İl Müdürü Dr. Sadık Yetim Öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Aydemir,“ Ülkemizin tarımsal üretimi dönemin getirdiği bilimsel, teknik ve bilgiyle geliştirilmesi ve araştırılması amacıyla ilk olarak tarım üretimi bundan 170 yıl önce 1846’da İstanbul Yeşilköy Ayamama çiftliğinde başlamıştır. Bizler tarım bilimcileri ve ziraat mühendisleri olarak mesleğimiz açısından tarihi bir dönüm noktası olan bu başlangıç gününün uzun yıllarda bir meslek bayramı etkinliği ve haftasını da tarım haftası olarak kutlamaktayız” dedi.
" ÇİFTÇİ BİR AİLEDEN GELİYORUM"
Bölgenin ziraat bölgesi olması hesabıyla birçok ailenin çiftçilikle uğraştığına dikkat çeken Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abuzer Pınar, ” Bu bölgede bulunan insanların önemli bir çoğunluğu çiftçi kökenli bir aileden geliyor, bende bunlardan bir tanesiyim. Teorisi olmayan bir pratik, pratiği olmayan bir teorinin herhangi bir yararı olmaz. Teorik eğitim önemli ama bunun uygulaması olmadığı zaman çizmeyi giyip, tulumu giyip tarlaya inilmediği zaman eksik kalıyor. Harran Ovası, Ceylanpınar Ovası, Konya Ovası gibi birçok ovalarımız mevcut bu konuda çok şanslıyız. Bunu tarımsal araştırmayla, uygulamalı eğitimlerle, çiftçi eğitimiyle beraber güçlendirirsek çok ciddi adımlar atacağımızı düşünüyorum” diye belirtti.
GIDA GÜVENLİĞİNİN ÖNEMİ
Etkinliğe Büyükşehir Belediyesinden katılan Mahmut Kırıkçı ise,“ Gıda güvenliği günümüzün önemli bir sorunudur. Gıda kalitesi ve gıda güvenliği gerçekten önemli, bugün sofralarımızda tükettiğimiz gıdalarımızın, sebzenin, meyvenin, et ve süt ürünlerinin hangisini içimize sinerek tüketebiliyoruz. Ben bir teklifte bulunmak istiyorum, tarım yıl dönümlerinde üniversitemizin özellikle ziraat fakültemizin her yıl bir tarımsal tema belirleyerek, yıl boyunca bu konunun üzerinde bilimsel araştırmalar, saha araştırılmaları yapmalı. Bunu bir teklif olarak öneriyorum ve haftamızı kutluyorum” şeklinde konuştu.
Etkinlikte, araştırma görevliliğinden itibaren 30 yılını akademik çalışmalarıyla sürdüren öğretim elemanlarına 30.yılını tamamlamalarına istinaden plaket verildi.
Etkinlik daha Prof. Dr. Salih Aydemir’in moderatörlüğünde, Prof Dr. Emine Çıkma, Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Şakak, GAP Seracılık Birliği Başkanı Müslüm Yanmaz ve öğrenci Mehmet Emin Uçar’ın sunduğu panelle devam etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!