Zinde bir kışın sırrı: DETOKS

Detoks yapmak için özel merkezlere gitmeye ne zamanınız var ne de buna ayıracak bütçeniz... Merak etmeyin, bu dünyanın sonu değil! Aşağıdaki önerileri uygulayarak evinizden çıkmadan ruhunuzu ve bedeninizi arındırabilir, kışı zinde bir şekilde geçirebilirsiniz.

Hayatımızın her anında küçük değişikliklere ihtiyacımız var. Bunun için öncelikle alışkanlıklarımızdan vazgeçmemiz gerekiyor. Daha mutlu ve huzurlu hissetmenin, güne daha enerjik başlamanın sırrı ise detoks uygulamalarından geçiyor. Peki, ama ne yapmalı?
* Uzmanlar güne mutlaka sabah ılık bir bardak limonlu suyla başlamayı öneriyor. Kahvaltıdan 1 saat sonra içilen limonlu ılık su vücudun asit ihtiyacını düzenliyor ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı oluyor.
* Güne sabah yürüyüşüyle başlayın. Hem ruhunuzu canlandırın hem de güne enerjik bir başlangıç yapın.
* Gün içinde cildimiz toz, kir ve makyaj gibi çeşitli olumsuz etkenlere maruz kalıyor. Cildi tüm bu zararlı toksinlerden arındırmak için sabah ve akşam mutlaka temizlemek şart. Böylelikle cilt yeniden nefes almaya başlıyor.
* Güne ılık bir duşla zinde başlayın. Duş jeliyle vücudunuza masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırın. Kan dolaşımının artması ciltteki oksijen oranını da artırıyor. Ölü derilerden arınmak aynı zamanda gözenekleri de açtığından toksinlerden daha rahat kurtulmak mümkün oluyor.
* Gün boyunca bol bol su için. Vücudun suya ihtiyacı var. Bu yüzden suyunuzu yanınızdan ayırmayın. Suyunuzun içerisine atacağınız taze nane yaprakları içerken ferahlık hissi verir.
* Mangal ve ızgara tarzı pişirilen yemeklerde çok fazla oksidan bulunuyor. Bu yüzden buharda pişirilen sağlıklı sebzeleri tercih etmeye özen göstermelisiniz.
* Başta yeşil çay olmak üzere birçok çayın detoks etkisi oldukça yüksek. Papatya, ginseng, ginko biloba, ekinezya, kırmızı pancar, zencefil, meyankökü de toksinlerden arındırıcı özellikleri olan önemli kaynaklar.
* Vücuttan toksinleri atmanın en etkili yollarından biri de organik beslenme... Modern hayatın getirdiği stres ve sağlıksız besinlerden uzak durmaya özen gösterin. Sağlıklı ve zinde olmak için organik besinleri tercih edin. Fındık, ceviz, kuru kayısı, kuru incir gibi sağlıklı atıştırmalıkları gün içerisinde tüketmeyi unutmayın. Meyve ve sebzeleri de sofralarınızdan eksik etmeyin.
* Evde detoksu desteklemek için vitamin alın. B, C, E vitaminleri, çinko ve kalsiyum, vücudun direncini artırarak toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor.
* Kıyafetinizi, ruh halinizi etkileyen renklere göre seçin. Doğru renk seçimi gün boyu sizi etkisi altına alır. Romantik bir günün rengi pembe, enerjik ve yoğun bir günün rengi kırmızı, dingin bir günün rengi mavi, huzurlu bir günün rengi ise yeşildir.

EDİTÖR...

Makyaj ürünlerinden sanat

Oje, far ve ruj üçlüsüyle mükemmel makyaj uygulamaları yapabilirsiniz. Peki ya başka? Mesela, New York’lu genç sanatçı Eilen Hickey-Hulme gibi sanat eserleri yaratabilirsiniz...
Makyaj artisti terimini onun için kullanmak pek doğru olmaz sanırım. Çünkü New York’lu sanatçı makyaj malzemelerini makyaj değil tablolar yapmak için kullanmış. Ojelerle de tırnaklarını boyamayı değil sahilden topladığı midye kabuklarına ve taşlara renk vermeyi tercih etmiş.
Eilen Hickey-Hulme, resimleriyle kadınsılığa yeni bir enerji getirdiğini düşünüyor. Amacı, kadınların dış görünümünü değiştiren makyaj ürünleri ile tipik erkek objelerine de kendi kadınsı imzasını atmak. Kısa bir süre önce tamamen oje kullanarak boyadığı eşinin teknesi buna hoş bir örnek oluşturuyor.

Şifa hücreleri ile saç nakli

Son dönemde sıkça telaffuz ettiğimiz kişinin kendi kanıyla tedavi yöntemi, son olarak şaç naklinde de karşımıza çıktı. Amerika’da yıldız futbolcu ve beyzbolcuların kas zedelenmelerinde kullanılan ve “fast forward” olarak adlandırılan bu uygulamada, yara iyileşmesi geçmişe oranla çok daha hızlı gerçekleşiyor.

“Fast forward” sisteminin geliştirilmesinde, yıllardır bilinen bir yara iyileştirme formülü olan P.R.P (Plateletten Zengin Plazma) tedavisi kullanılıyor. Bu yöntemle yapılan saç nakli vakalarında, foliküllerin ekilen alanda tutunma oranları artıyor. Operasyon sonrası da yaraların iyileşmesi hızlanıyor.
Konunun uzmanı Dr. Melike Külahçı, P.R.P tedavisi için kişinin kendi kanından trombositlerin ayrıştırıldığını belirtiyor ve ekliyor: “Bir profesör, iki biyolog ve bir klinik uzmanından oluşan bilimsel araştırma ekibimiz, fast forward ile saç nakli uygulanan kişilerde foliküllerin ekilen alanda tutunma oranlarının arttığını ve operasyon sonrası yara iyileşmesinin hızlandığını gözlemlediler.”

KENDİ KANINIZLA TEDAVİ

“Fast forward”da, kişinin kendi kanından elde edilen trombositler özel bir karışımla aktive ediliyor ve saç nakli sonrasında ekim yapılan bölgeye uygulanıyor. Dr. Melike Külahçı, bu karışım kan ve vücudun doğal aktivatörlerinden elde edildiği için işlem sırasında ya da sonrasında herhangi bir alerjik reaksiyon ya da enfeksiyon riskinin bulunmadığının altını çiziyor:
“P.R.P. 1970’lerden beri tüm dünyada yara iyileşmesini hızlandırmada kullanılan bir kan yan ürünü. Özellikle geçtiğimiz 10 yıl içinde Amerika’daki spor sektöründe yoğun olarak uygulanması, P.R.P.’yi kamuoyunda bilinen bir tedavi yöntemi haline getirdi. Diğer yandan, bu sisteminin etkileri hastadan hastaya farklılık gösterebiliyor. Bu nedenle beklentiler mutlaka temkinli olmalı. Tedavinin olumlu etkilerinin her hastada aynı derecede olmayabileceği unutulmamalı.”

Siz, özel bir kadınsınız

Özgüven, kadınsılık, sessiz güç ve sonsuz zarafet... Her kadının tarzı farklı şekillerde yorumlanır. Estee Lauder ise günümüz kadınını, karmaşık ve büyüleyici hissettiren, farklı boyutlar yaratan, sıcak ve çekici, odunsu kehribar parfümü Sensuous’la yeniden yorumluyor.

Estee Lauder Parfüm Geliştirme Departmanı Genel Müdür Yardımcısı Karlyn Khoury, yeni ürünleri Sensuous için “Sensous’ı yaratırken, kadınsı odunları tekrar keşfetme, odunların doku ve duyularını kadınlara göre değiştirme fikrini yaratmak istedik” diyor. ılham kaynağı ise Maya Angelo’nun kalıtımsal gücünden söz eden “Fenomen Kadın” adlı şiiri... şiirdeki kendine güvenen, modern ve sonsuz kadınsılık görüntüsü; aklına bilimi parfümeri sihriyle birleştirmeyi getirmiş.
Khoury, odunların düzgün, modern ve karmaşık kokabileceğini hissettiğini söylüyor: “Fakat bu kokular geçmişte bir kadın parfümü için çok hırçın ve erkeksi bulunmuştu. Biz de ‘Sensous’ta, akışkan, sıcak, çekici ve belirgin bir şekilde kadınsı odun notalarını yarattık. Ortaya çıkan; eritilmiş odun kırıntılarının zengin ve gizemli çekirdeğinin yanı sıra kadınsı tutku, ışıltı ve sıcaklıkla gelen parlak kehribarın sıcak birleşimi...”

SIRA DIŞI REKLAM KAMPANYASI

Gwyneth Paltrow, Elizabeth Hurley, Hilary Rhoda ve Carolyn Murphy... Dünyaca ünlü bu dört isim, Craig McDean tarafından görüntülendi ve ortaya devrim yaratan bir reklam filmi çıktı. Kampanya Estee Lauder Genel Müdür Yardımcısı ve Sanat Direktörü Aerin Lauder’ın desteği ile hazırlandı. Reklamda dört farklı karakterdeki kadın doğal ve modern şehveti, kadınsılıklarını kendilerine has tarzları ile yansıtıyor.
Bu çarpıcı fotoğrafı tamamlayan anahtar cümle ise şu: “Estee Lauder Sensuous. Her kadın kendi kadınsı tarzını yakalar.”

KATILIN, KAZANIN

13 Aralık tarihine kadar www.tekinacar.com.tr adresine “Estee Lauder Sensuous görselindeki ünlü oyuncunun adı ve soyadı nedir?” sorusunun cevabı ile birlikte ad, soyad, adres vs. bilgileri gönderen ilk 10 kişiye Estee Lauder Sensuous 30ml. parfüm hediye ediliyor.
Yazarın Tüm Yazıları