Zihinden kalbe nasıl inilir

Zamanımızın insanı yaşam tarzından ve alışkanlıklarından dolayı daha yüzeysel, soğuk ve mesafeli ilişkiler yaşıyor.

Belki de anlık... Oysa ruhumuz, derin ve yakın ilişkiyle doyabilir ancak. Bu da zihinden kalbe inmekle mümkündür. Nedret (Dassana) sayesinde öğrendiğim bu teknik ve uygulayıcısıyla siz de tanışabilirsiniz.

Nedret (Dassana) kişisel deneyiminden yola çıkarak, OSHO isimli Hintli ustanın 1984’ten beri öğrencisi olan tedavi uzmanı Spersa Kreis’i anlattı:

Özel ve iş hayatımda yaşadığım zorlu dönem, beni beş yıl önce kişisel gelişim ve içsel yolculuğa yönlendirdi. Bu dönemde yurtiçi ve dışında birçok farklı terapist, eğitmen, yazar ile çalıştım, grup ve bireysel çalışmalara girdim. Yurtdışında farklı ülkelerde katıldığım çalışmalardan Türkiye’ye birçok terapist davet ettim. Bana dokunan, beni değiştiren, ışık tutan bu çalışmaları da Türkiye’de içsel yolculuğunun kapısını aralamış insanlarla paylaşmayı istedim, vewww.dassana.org adresinden, ilgilenenlere duyuruları merkezlerin desteğiyle ulaştırmaya çalıştım.

Sizlerin de tanıdığı bu isimlerin söylediği temel gerçekler, genelde aynı... Sizlerin de bildiği, bu meşhur isimlerin de bahsettiği ve benim de içime en işlemiş olan, hepsinin bahsettiği temel gerçek, evrendeki en temel ve güçlü titreşimin sevgi-aşk-aşk içinde herşey ile bir olmaktan bahsetmeleri...

Türkiye’ye davet ettiğim Spersa Kreis, sevgi, aşk, ilişkiler üzerine odaklandığı grup ve bireysel çalışmalarını aktarmak üzere geliyor.

Spersa’yı tanımadan önce birşey yaşadım. Üzgün hissettiğim, beni çalkayalan olayların olduğu o gün, Hindistan Osho meditasyon merkezinde kim olduğunu sonradan öğrendiğim, İsviçre’nin en meşhur avukatlarından biriyle, kütüphanede sohbete başladık. Yaklaşımı o kadar zihinden ve iş hayatı tarzını andırıyordu ki bunu kendisine ifade ettiğimde gözlerini kapattı, bir dakika sonra açtığında sesi, bakışı, sözleri, tavrı sanki bir melek sihir çubuğuyla değişmişcesine farklıydı... Bu kadar çabuk nasıl değiştiğine hayret ettim, sordum. Spersa ile seminerde öğrendiğini söyledi. O gün gidip seminere ben de yazıldım.

Spersa’nın yumuşak, nazik, sevgi dolu, sevecen yaklaşımı ve insanlara zihinden kalbe inmeyi öğretmesi, kalbimizi kendimize, sevdiklerimize, eşimize, sevgilimize açmanın ne olduğunu çok güzel uygulamalarla aktarıyor.

Kalpten bir buluşmaya davet etmek istiyorum sizleri... Yolunu sevgi ile yürümek isteyenleri davet ediyorum ..

Ayrıntılı bilgi için: www.dassana.org

Spersa Kreis kimdir

Spersa Kreis Almanya’da doğdu. Pune’daki Osho Multiversity’deki Osho Terapist takımının bir üyesidir. Sanat Terapisi çalışmalarının yanı sıra, tıbbi masaj eğitimini Almanya’da almış, Almanya ve Hindistan’da bütünsel vücut çalışması, yoga ve meditasyonu hayatının parçası haline getirmiştir. Avrupa, ABD, Tayvan, Rusya ve Hindistan’da kurslar düzenliyor ve İlişki Dinamikleri konusunda Danışmanlık, Enerji Çalışması konusunda bireysel seanslar ve derin rahatlama için masaj yapmaktadır.
Yazarın Tüm Yazıları