Zico'nun uğuru

ZİCO her maça ayrı kadro çıkarabileceğini, klişeleşmiş bir takım kurmak yerine rakibe göre bir kadro kuracağını söyledi.

Ama görünen o ki, son haftaların başarılı kadrosu değişmeyecek. Belki de Zico, bu kadronun başarılı sonuçlar alması nedeniyle takımı değiştirmiyor ve uğuruna inanıyor olabilir. Ama gelin bu değişikliklere birlikte bir göz atalım;

Ümit Özat-Uğur Boral : Ben bu değişikliğin çok doğru olduğuna inanıyorum. Ama Ümit’e de haksızlık etmemek gerek. Çünkü uzun süredir yeri olmamasına rağmen, sol tarafta elinden geldiğince mücadele etti. Uğur, bu kanadın değişmez oyuncusu olmak istiyorsa daha çok çalışmalıdır. Çünkü bence Uğur, iyi bir futbolcu olduğu kadar, sol ayağını da iyi kullanabilen etkili ve genç bir oyuncu. Gerçi 38. dakikada Uğur’un sakatlanmasıyla, Ümit tekrar takımındaki yerini aldı ve çok güzel iki asist yaparak, iki gol attırdı ancak, Uğur’un kolay kolay bu mücadeleden kopacağını sanmıyorum.

M.Aurelio-Deniz Barış: Aurelio’nun Fenerbahçe’ye katkısı tartışılmaz. Ancak son haftalarda bir düşüş yaşadığı da gözlerden kaçmıyor. Uzun bir aradan sonra forma şansı bulan Deniz’de hocasının verdiği şansı iyi değerlendirince, bu değişiklik devam ediyor. Bu rekabet ortamının işe yaradığının da bir kanıtıdır. Önümüzdeki haftalarda bu rekabetin, özellikle bu değişiklikte çok işe yarayacağını düşünüyorum.

Kerim Zengin-Önder Turacı: Aslına bakarsanız her iki futbolcuda çok iyi ve Fenerbahçe’ye uzun yıllar hizmet edebilecek oyuncular. Ama bu değişikliğin çok doğru olduğunu geride bıraktığımız haftalarda da gördük. Önder, Fenerbahçe defansını inanılmaz iyi bir şekilde toparlıyor ve inanılmaz kademe anlayışına sahip. Bu mevkide bu nedenle işler biraz Kerim açısından zor gözüküyor. Ancak Kerim’de Daum’un yaptığı gibi kenarda unutulacak bir oyuncu değil.

Rüştü-Volkan: Biri çok tecrübeli, diğeri çok yetenekli. Biri inanılmaz goller kurtarıp, akıl almaz goller yerken, diğeri soğukkanlı ama zaman zaman büyük hatalar yapıyor. Ve her ikisi de milli takımın kalecileri. Bu durumda Zico’da belirleyici kriterin ne olduğunu bilmiyorum. Ancak Volkan’ın gençliği ve daha çok uzun zaman bu formayı giyme şansının oluşu ve tecrübe kazanma gerekliliği bu değişikliğin nedeni olabilir. Dün hatalı bir gol yedi Volkan. Ama bence Fenerbahçe’nin kalesini Volkan korumalıdır.

Kezman’da sakatlığı bitip ilk onbirde ki yerini aldığı zaman, bu takımın ilk onbiriyle, yedek kulübesiyle ve diğer oyuncularıyla çok iyi bir ekip olacağına inanıyorum.

Arthur Zico, mücadele etmeyen futbolcunun ilk onbirde oynamasının zor olacağını iyi anlatmış görünüyor. Ne de olsa o formalar kimsenin tapulu malı değil, aksine hak edenlerindir.

Çığılınığızı yükseltin lütfen

FENERLİSİ, Cimbomlusu, Kara Kartallısı,Trabzonlusu, Manisalısı,Rizelisi, Anteplisi kısacası tüm taraftarlar ve tarafsızlar, herkes.

Ülkemiz, İnternetten Çocuk Pornosu indirerek izleyen ülkeler arasında ne yazık ki 3. sıradaymış. Biz Türk’üz bizim örfümüz adetimiz ve geleneklerimizde böyle bir sapıklık olamaz. Ben kendi adıma bu durumda çok ama çok utanıyorum. Daha 3 gün önce 17 aylık bir bebeğe tecavüz ve işkence yapıldığını hepimiz gazetelerden okuduk ve kahrolduk.

Herhangi bir hayvanın bile yapamayacağı bu olay bir insanlık ayıbıdır. Ve değerleriyle yaşayan bir toplumun yani bunun bizim ülkemizde böyle bir sapıklığın oluşu dehşet vericidir. Lütfen bu bebek ve diğer tüm çocuklar için tepkinizi koyun. Lütfen bir hafta 10 dakikalığına takımınızın ismini değil de bu Ayıbı haykırın ! Utanılacak bir toplumda yaşamamak için Lütfen çığlığınızı yükseltin Lütfen !

Bu konuyu bu köşeye taşımamın nedeni tamamen sporun ve taraftarın gücü oluşundandır. Ve statlardaki kalabalıkların çok duyarlı olduklarını adım gibi bilmemdendir.

Maçın Üç Adamı:

Appiah-Ümit Özat-Tuncay
Yazarın Tüm Yazıları