Zico'nun takımı berabere bitirdi

Güncelleme Tarihi:

Ziconun takımı berabere bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2008 17:30

Özbek Bunyodkor Kulübü ile ligin bitmesine 2 hafta kala şampiyonluğu garantileyen Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Arthur Zico, sezonun son haftasındaki Navbahar maçında ilk beraberliğini aldı.

Haberin Devamı

Bunyodkor'u Eylül ayında teslim alan Zico, Özbekistan Ligi'nde oynadığı toplam 10 maçın 8'ini kazanırken, geçen hafta deplasmanda Fergana'nın Neftçi takımı ile yapılan müsabakada ilk yenilgisini alırken, son hafta da ise beraberlikle tanıştı.

Brezilyalı futbolcu Rivaldo'nun da top koşturduğu Bunyodkor, 16 kulübün yer aldığı Özbekistan Yüksek Ligi'nin son haftasında aldığı beraberlikle ligi 79 puan ile en yakın takipçisi olan Pakhtakor'un 5 puan önünde ilk sırada tamamladı.

Özbek kulübü ile 2009 yılı sonuna kadar kontrat imzalayan Arthur Zico, 31 Ekim'de oynanan Özbekistan Kupası finalinde, kupayı 7 kez müzesine götüren Pakhtakor'u deplasmanda uzatma dakikalarında 3-1 yenerek, kulübüne tarihindeki ilk kupayı kazandırdırmıştı.
Özbekistan Yüksek Ligi'ne yükseldiği 2007 yılında, sezonu 2. sırada tamamlamasının ardından bu yıl hem Özbekistan Kupası, hem de Özbekistan Yüksek Ligi şampiyonluğunu elde eden Bunyodkor kulübü, ilk defa katıldığı Asya Şampiyonlar Liginde de yarı finale kadar yükselmeyi başarmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!