Zico'dan FIFA başkanlığına yeşil ışık!

Güncelleme Tarihi:

Zicodan FIFA başkanlığına yeşil ışık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2015 10:15

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü ve Brezilyalı efsane futbolcu Arthur Zico, Sepp Blatter'in istifa kararı sonrasında FIFA başkanlığı için sinyal verdi.

Haberin Devamı

Eşiyle birlikte hafta sonu oynanacak Şampiyonlar Ligi finali için Berlin'de bulunan Zico, Facebook sayfasından paylaştığı mesajda FIFA Başkanlığı için 'Neden olmasın?' dedi.

Brezilyalı futbol adamı, "Neden olmasın? Brezilya'da ve diğer ülkelerde saygıyla karşılanan bir insanım. Futbolu ciddiye alabilecek ve bu görevi tutkuyla yapabilecek biriyim. Eşimle yemekte bu konuyu düşündük. Ailem beni destekliyor. Geçmişte spor bakanlığı da yaptım. Henüz aldığım kesin bir karar ve destek yok. Bu konu yalnızca bir fikir. Kim bilir belki de FIFA Başkanlığı için aday olurum" satırlarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Zicodan FIFA başkanlığına yeşil ışık
FIFA BAŞKANI SEPP BLATTER İSTİFA ETTİ



FIFA başkan adayı olabilmek için en az 5 ülke federasyonunun desteğini almak ve son 5 yılın en az ikisinde FIFA, konfederasyon ve federasyonlar bazında resmi aktivitelerde bulunmak şartı aranıyor.

Haberin Devamı

Geçmişte ülkesi Brezilya'da spor bakanlığı da yapan Zico, Türkiye dışında Yunanistan ve Japonya'da teknik direktörlük yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!