Zico ile devam

MAÇ öncesi ve sonrası statta, caddelerde sanki bir Dünya Kupası finali oynanıyormuş gibi bir hava vardı.

Kadıköy’deki o muhteşem Fenerbahçe Stadı, muhteşem taraftarının akınına uğradı. Stadın müzik direktörü Hakan’ın çaldığı şarkılarla bu görüntü daha da renklendi ve hani insanın nefesi kesilir ya, işte aynen böyle oldu. Şampiyon belli, ligden düşenler belliydi. Dolayısıyla her iki takım için de rahat bir maç oldu. Kapanış maçındaki rakip Ankaragücü olunca statta sarı ve lacivertten başka bir renk yer almadı. Fenerbahçe ilk yarıda yenik duruma düştü. Ancak Zico hem alkışlatmak için hem de taktiksel bir değişiklik yapmak için alışılmadık anlarda oyuncu değiştirdi ve son maçını da kazanmasını bildi. Ben Fenerbahçe’nin Zico ile en az dört yıl daha devam etmesinden yanayım. Kariyerini başarılarla doldurmak isteyen aç bir teknik direktör her zaman faydalı olur diye düşünüyorum. Ve herkesin aksine Zico’nun Fenerbahçe’den ayrılması halinde Milan, Real Madrid, Barcelona gibi büyük bir kulübe gideceğini düşünüyorum. Zaman zaman seyirciler aynı şekilde düşünmese de Zico ile Fenerbahçe çok daha büyük başarılara imza atacaktır.

ULUSOY iSTiFA!

FENERBAHÇE-Ankaragücü maçından önce Fenerbahçe’nin eski şöhretlerinin kendi aralarında yaptığı bir gösteri maçı vardı. Hakikaten kendi dönemlerinde futbollarıyla parlayan bu eski yıldızları bir kez daha top oynarken görmek çok hoş bir duyguydu. Ama bu gösteri maçının ve de dün gecenin en enteresan olayı hakemin verdiği bir penaltı sonrasında yaşananlardı. Çünkü bu gösteri maçında çalınan penaltı golünden sonra Fenerbahçe’nin muhteşem seyircisi hep bir ağızdan "Ulusoy istifa" diye tempo tuttu. Bir federasyon başkanına, büyük bir kulübün taraftarları ancak böyle mesaj verebilirlerdi.

Güle güle Ümit

KİMİLERİ çok eleştirdi, kimileri "Bu takımda ne işi var?" dedi. Ama O, bütün bunlara kulak asmadan bu takıma çok iyi bir kaptanlık yaptı. Kimi antrenör sağ bek, kimisi sol bek, kimisi de stoper oynattı; Ümit’in gıkı çıkmadı. Fenerbahçe gibi bir camiada kaptanlık yapmak gerçekten güç iş. Ama kaptan bu takımda olduğu sürece, gerek güzel konuşmasıyla gerekse centilmenliğiyle hep örnek oldu. Umarım Köln’de başarılı olursun kaptan, yolun açık olsun.

Rüştü nerede?

FENERBAHÇE
100. yılında şampiyon olmuş; taraftar, yönetici, futbolcu hep birlikte bu büyük başarıyı kutladı. Peki Rüştü Reçber kutlamalara niye katılmadı, bilen var mı? Biz Rüştü’yü maçtan önce kısa bir süre takım elbisesiyle gördük, o kadar. Sonra bir baktık; kaybolmuş.

Haftanın Pankartı: Fenerbaçeli futbolcuların sahaya çıkarken açtıkları pankart: "Suyunuzu boşa harcamayın."

MAÇIN 3 ADAMI:

1-Kezman, 2-Ümit, 3-Tuncay
Yazarın Tüm Yazıları