Zico, Gözdeniz'i yendi: 2-1

Güncelleme Tarihi:

Zico, Gözdenizi yendi: 2-1
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2009 17:59

Rusya Premier Ligi 14. hafta karşılaşmasında Gökdeniz'li Rubin Kazan evinde Zico'nun takımı Canerli CSKA Moskova’ya takıldı. Rubin karşılaşmayı 2-1 kaybetmesine rağmen bu haftada liderliğini sürdürdü.

Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı ataklarla golsüz sonuçlanırken, temsilcimiz Gökdeniz Karadeniz sahada ayak basmadık yer bırakmadı. Rubin’in bütün ataklarını da yönlendiren Gökdeniz, CSKA’lı futbolcular tarafından ancak faullerle durduruldu ve karşılaşmanın ikinci yarısına çıkamadı.

İkinci devrede sakatlığı yüzünden oyuna devam edemeyen Gökdeniz, yerini Domingez’e bırakırken, karşılaşmanın 54üncü dakikasında CSKA’dan Semberas, Rubinli oyuncuyu kale içinde yere indirince hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Domingez atışı gole çevirirken Rubin Kazanı da 1–0 öne geçirmiş oldu.

İlk onbirde sahaya çıkan ve karşılaşmanın 62. dakikasında hocası Zico tarafından oyundan alınan Caner Erkin hocanın kararını beğenmezken, sahadan çıkışında bunu yüz ifadesi ile de belirtmesi dikkatlerden kaçmadı.

Karşılaşmanın 76’ncı dakikasında beraberliği Ignashevich ile yakalayan CSKA, oyunda da bu dakikadan sonra hakimiyetini kurarken, Vagner Love ile etkili ataklar geliştirdi. Bu ataklardan kazandığı bir köşe atışında Vagner Love bu sefer golü buldu ve CSKA’yı 79’uncu dakikada Kazan deplasmanında 1-2 öne geçirdi.

Karşılaşmada başka gol olmazken Rubin 27 puanda kaldı ve rakipleri ile aradaki puan farkından dolayı bu haftada liderliğini korudu. CSKA Moskova ise aldığı üç puanla ve bir maç eksiği ile puanını 23’e çıkararak puan tablosunda üçüncü sıraya yükseldi.

Öte yandan bu sezon üçüncü kez Rubin Kazan ile karşılaşan Zicolu CSKA, bu karşılaşmada da Rubin’e şans tanımadı ve üçte üç yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!