Zenit 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

Güncelleme Tarihi:

Zenit 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2012 09:39

Rusya Premier Lig Şampiyonluk Grubu'nda Zenit St. Petersburg, Dinamo Moskova'yı 2-1 mağlup ederek ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Haberin Devamı

Zenit seyircisi önünde ağırladığı Moskova temsilcisi karşısında 29. dakikada Arshavin'in mükemmel pasında kendisini kaleci ile karşı karşıya bulan Roman Shirokov'un attığı gol ile 1-0 öne geçti. Günün başarılı ismi Arshavin dakikalar 35'i gösterdiğinde bu defa sağdan girdiği ceza sahası son çizgisi yakınından ortasına kale önünde yükselen Bystrov, Dinamo Moskovalı Dzsudzsak yere indirince hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Kerzhakov topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek durumu 2-0 yaptı. Golden sonra iyice rahatlayan Zenitli oyuncular bu dakikadan sonra oyunun kontrolünüde konuk ekibe kaptırdı ve 43. dakikada Alexandru Epureanu köşe vuruşundan gelen topu kafayla Zenit ağlarına bırakarak karşılaşmanın skorunu 2-1 olarak ilan etti. Karşılaşmanın 55. dakikasında Zyrianov ikinci sarıdan kırmızı kart görerek Zenit'i sahada 10 kişi bıraktı.

Haberin Devamı

Bu galibiyet ile puanını 84'e çıkartan Zenit St. Petersburg, en yakın takipçisi olan 69'ar puanlı Dinamo Moskova ve CSKA Moskova ile puan farkını 15'e çıkartarak bitime 3 hafta kala 3. şampiyonluğunu ilan etti.

Günün diğer sonuçlarında ise Guus Hiddink'in takımı Anji Mahaçkale, Lokomotiv Moskova'yı 3 - 1, CSKA Moskova ise Emenike'nin takımı Spartak Moskova'yı 2 - 1 mağlup etti.

Temsilcimiz Gökdeniz Karadeniz'in formasını giydiği Rubin Kazan ise Kuban Krasnodar ile 1 - 1 berabere kaldı. Gökdeniz, karşılaşmanın 46. dakikasında oyuna dahil olurken, Tataristan ekibine beraberliği getiren golü 84. dakikada Natcho penaltıdan attı. Kötü bir sezon geçiren Rubin Kazan bu beraberlikle puanını 64'e yükseltip 7. sırada yer aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!