Zayıflama cihazları inceltiyor mu?

Çalışmadan kazanmak olmadığı gibi, çabalamadan kilo vermek de mümkün değil... Sağlıklı beslenmez, hareketsiz kalır, sırf zayıflama cihazlarından medet umarsanız, kilo veremeyeceğinizi bilmelisiniz.

Haberin Devamı

Yaz mevsiminin gelmesiyle uzun geçen kış boyunca kilo alanları bir telaş sarar. Sağlıklı bir yaşam tarzını benimseyememiş, sporu alışkanlık haline getirememiş kişiler sürekli diyet yaparlar. Diyeti bıraktıklarında kaybettikleri kilolar geri döner. Bu durumda da zahmetsizce kilo verecekleri yöntemlerin arayışına girerler. Bu noktada gündeme zayıflama cihazları gelir. Hemen söyleyelim ki, çalışmadan kazanmak olmadığı gibi, çabalamadan kilo vermek de mümkün değildir. Sağlıklı beslenmez, hareketsiz kalır, sırf zayıflama cihazlarından medet umarsanız, kilo veremeyeceğinizi bilmelisiniz. Ben bu cihazların tek başına zayıflatma etkisi olduğuna inanmıyorum. Yakabileceğinden fazla kalori alıp sadece cihazlardan yararlanarak zayıflanamayacağını bu işin profesyonelleri de vurguluyor.
Hastane ortamında kullanılan ve ultrason dalgalarıyla çalışan bazı zayıflama cihazları uygun kişilerde faydalı olabiliyor. Ancak bu cihazlar çok kilolu olmayan, sadece belli bölgelerde kontur bozukluğu olan kişilerde etkilidir. Ultrason dalgalarıyla çalışan cihazlar lokalize yağların parçalanıp atılmasını kolaylaştırır. Basen, karın, diz içi ve bacaklardaki lokalize yağlanmalara yönelik olarak kullanılabilen bu cihazlarla başarılı olunabilir. Ama belli seanslar halinde ve belli sürelerde kullanmak gerekir. Çünkü bu cihazlar bildiğimiz ultrasonlar gibi değildir. Hücrelerin dış zarını patlatır, böylece hücre içindeki yağ dokusu o bölgede serbest kalır. Oluşan yağ asitleri de bol su içilerek, spor yapılarak vücuttan atılır. Böylece söz konusu bölgede incelme ve sıkılaşma sağlanır.

Haberin Devamı

HER HASTADA Ä°ÅžE YARAMAZ

EÄŸer kontur farklılıklarını düzeltmek üzere bu cihazları kullanmaya karar verdiysek, uygulama yapmadan önce, uygulama yapacağımız bölgelerdeki yaÄŸlanmanın derecesine bakıyoruz.  Cildin kalınlığını belirliyoruz, kiÅŸinin boy, kilo ve yaÄŸ oranlarını çıkarıyoruz.Â
Sonrasında bir program yaparak cihazın kullanılmasını sağlıyoruz. Belli aralıklarla da ölçüm yaptırıyoruz. Eğer cihazın etkili olduğunu tespit ettiysek devam ediyoruz.
Tedaviye yanıt kişiden kişiye değişiyor. Her seansta yaklaşık bir saate yakın uygulama yapmamız gerekiyor. Çünkü kısa sürede uygulamak etkili olmuyor. Cihazı uygulamadan önce hasta yatar vaziyette oluyor, cihazın özel başlığıyla incelmeyi sağlayacağımız bölgede belli manevralarla aşağı yukarı bazı hareketler yapıyoruz.
Bu cihazlardan bazı hastalarda ameliyattan önce ve sonra yararlandığımız durumlar da oluyor. Örneğin karın germe ve liposuction öncesinde ödem atıcı olarak LPG uygulaması faydalı olabiliyor. Kavitasyonu ise ameliyat sonrası uyguluyoruz.
Ancak tüm bu cihazları saÄŸlıklı kiÅŸilerde uyguluyoruz, tansiyon, ciddi ÅŸeker, kalp hastalığı olanlarda uygulamıyoruz.Â
Cihazların uygun kişilerde kullanılması halinde, spor ve diyetle desteklendiğinde faydası var. Burada önemli olan insanları zayıflama cihazları konusunda büyük beklentiler içine sokmamak... Bu nedenle işlemi yapmadan önce hastaya bu cihazdan fayda sağlayacaksa söylenmeli, faydasının neden olamayacağı da anlatılmalı.

Haberin Devamı

ZAMAN İÇİNDE TEKRAR YAĞLANMA GÖRÜLEBİLİR

Zayıflama cihazları çok büyük yağ fazlalıkları olmayanlarda etkilidir. Zaman içinde geri dönüşler de olabilir. Kişi diyetine dikkat etmezse, sporuna dikkat etmezse aynı bölgelerde tekrar yağlanma görülebilir.
Sağlıklı beslenmeyi ve spor yapmayı yaşam tarzı haline getirmeden ne yaptığımız ameliyatlar tek başına etkili olur ne de zayıflama cihazları. Hepsi birbiriyle bağlantılıdır. En önemlisi kişinin kendisini gerçekçi bir şekilde değerlendirebilmesidir. Burada biz plastik cerrahların görevi de doğru bir şekilde bilgilendirmektir.

Yazarın Tüm Yazıları