Zayıf sesiniz otoriter ve neşeli yapılır

Güncelleme Tarihi:

Zayıf sesiniz otoriter ve neşeli yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2002 16:21

Toplum önünde saygı uyandırmak istiyorsanız, güçlü ve otoriter bir sese sahip olmak önemlidir. Ancak, zayıf ve güçsüz bir ses tonuna sahipseniz ses eğitimlerini boş verin. Şimdi sesinizi ‘evrimleştirerek', mikrofondan istediğiniz şekilde çıkmasını sağlayan yeni bir yöntem var.

Bazıları için doğru ses, başarıyla başarısızlık arasındaki farkı yaratabilir. Örneğin, İngiltere'nin eski Başbakanı Margaret Thatcher'ın, sesini daha otoriter yapmak için ses perdesini düşüren ses eğitimleri aldığı biliniyor.

Ses işleme sistemi

Tokyo'daki Hosei Üniversitesi'nden Yuji Sato, toplum önünde etkili konuşmak için, net ve etkileyici bir sese sahip olmak gerektiğini söylüyor. Sato, insanların seslerini geliştirmek için kişilerin seslerinin ‘‘daha neşeli, sakin ve tok'' çıkmasını sağlayan bir ses işleme sistemi geliştirdi.

Sistem, gelişmiş bir ses yaratmak amacıyla, genetik bir analiz kullanıyor. İlk olarak cümle örneklerini alan analiz, seste istenilen etkiyi yaratmak için ses sinyallerinin hangi bölümlerinin yükseltilip hangilerinin bastırılacağını değerlendiriyor.

Bunu yapmak için de rasgele ‘‘ses kromozomları'' yaratıyor. Bu kromozomlar, sesin değiştirilebilme yöntemlerini temsil ediyor. Her bir kromozom, ‘‘ses perdesi, sesin azlığı, çokluğu ve sesin hızı'' olmak üzere 3 yapıdan oluşur. Bu kromozomlar, kaydedilmiş konuşmaların ses dalgaları üzerine uygulanır ve sonuçlar istenilen kriterlere göre sıralanır.

Daha sonra sistem, en başarılı ses kromozomlarını alır ve yeni bir nesil kromozom yaratmak için kendi aralarında yapıları değiştirir. Sistem ayrıca, belirli yapıları harekete geçirerek sakinlik, tokluk ve neşelilik özelliklerinin ilginç çeşitlerini de yaratabilir.

Yaratılan birkaç nesil kromozomdan sonra, Sato'nun yöntemi, sesi daha net ve otoriter hale dönüştüren ses kromozomları oluşturdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!