Zahter ve Aba Güreşi Festivali gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Zahter ve Aba Güreşi Festivali gerçekleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2018 15:49

Zahter ve Aba Güreşi Festivali gerçekleştirildi

Haberin Devamı

Samim SELÇUK/ALTINÖZÜ, (Hatay), (DHA)- HATAY’ın Altınözü ilçesinde 1'nci Zahter ve Aba Güreşi Festivali gerçekleştirildi.
Altınözü'nün zeytin ve zeytinyağından sonraki en büyük gelir kaynağı olan zahterin bilimsel olarak tartışılmasını amaçlayan Altınözü Zahter ve Aba Güreşleri Festivali Altınözü ilçesi 15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda gerçekleştirilen Aba Güreşleri ile sona erdi. 5-6 Mayıs tarihlerinde Altınözü’nde gerçekleştirilen festivalin ilk gününde Kozkalesi Mahallesi'nde temsili zahter hasadı gerçekleştirildi. Ardından Kozkalesi Çok Amaçlı Salonu'nda Zahterin faydaları ile ilgili seminer düzenlendi. Festivalin ikinci gününde Aba Güreşleri düzenlendi. İkinci gün 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda kurulan güreş alanındaki programa Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, AK Parti Altınözü İlçe Başkanı Yusuf Bulanık, MHP Altınözü İlçe Başkanı Adem Türk, İlçe Jandarma Komutanı Jnd. Yzb. Abdi Üçkuyu, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Veysel Işık, kurum amirleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
UYGUR: ALTINÖZÜLÜLER HERŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK
Programın açılış konuşmasını Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur yaptı. Uygur konuşmasında, "Altınözülüler herşeyin en güzeline layıktır. Ne iş yapıyorsak o işin en iyisini yapmalıyız. Altınözü’ne de organizasyonların en güzelini yapmaya çalışıyoruz. 18 aydır Altınözü için merkezi hükümetten neler getirebiliriz ve yerelde neler yapabiliriz diye durmadan çalışıyoruz. Yaptıklarımızdan gurur duyuyoruz.
SARI: ZEYTİNE VE ZAHTERE ÖNEM VERECEĞİZ
Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ise, "Altınözü'nde 2 Z var. Birisi zeytin ve zeytinyağı, ikincisi de zahterdir. İlk olarak geçtiğimiz sene gerçekleştirdiğimiz Zeytin ve Zeytinyağı Festivali gerçekleştirildi. Şimdi de zahteri ulusal ve uluslararası pazarda tanıtmak piyasa oluşturmak için bir festival düzenliyoruz. Zahterin yanı sıra tarihi sporumuz olan Aba Güreşlerini unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak adına Aba Güreşleri festivalini de Zahter Festivali ile birleştirdik. Festivallerimize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyor, festivalimizin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından tarihi aba güreşleri gerçekleştirildi. Aralarında milli güreşçilerin de yer aldığı 685 aba güreşçisi birinci gelmek için yarıştı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!