Zafer Inglinsky'nin

Güncelleme Tarihi:

Zafer Inglinskynin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2011 16:36

47. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun ikinci gününde koşulan 181 KM'lik Kuşadası-Turgutreis etabını 4.23.28'lik derecesi ile Valentin İnglinsky kazandı.

ZİNCİRLEME BİSİKLET KAZASI

Kuşadası Atatürk Anıtı önünden 11.35'te start alan yarış Turgutreis'te 16.00'da sona erdi.

47.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunun 181 Km.'lik Kuşadası - Turgutreis etabını 4 saat 23 dakika28 saniye Astana takımından IGLINSKIY Valentin kazandı. Türkiye açısından en büyük başarıyı ise 181 km.'lik yarışı Konya Torku Şekerspor'dan 8. bitiren Miraç Kal elde etti.

İstanbul-İstanbul etabında başarılı bir yarış çıkartan Manisaspor ile KonyaTorku Şekerspor takımı sporcuları start'tan önce yine ön gruplarda yer almak için mücadele vereceklerini söylediler. 114 kilometrelik İstanbul - İstanbul etabı sonunda Genel Ferdi klasmanda Konya Torku Şekerspor'dan Miraç Kal'ın 12. olarak yarışa başlaması etabın önemli olayları arasındaydı. Diğer taraftan Manisaspor takımından Ahmet Akdilek'in Genel Ferdi klasmanda Kuşadası - Marmaris etabına 15'inci olarak girmesi Türkiye adına büyük bir moral kaynağı idi..

YARIŞIN CEREYANI

Güneşli ve rüzgarlı bir günün startında bisikletçiler 181 km'lik Kuşadası - Turgutreis etabına başladılar. Önceki etabın birincisi Farnese Vini-Neri Sottoli takımından Guardını Andreai için yapılan Turkuaz mayo töreninden sonra ilk kilometreler toplu halde gidildi. 4 Kilometre geçilirken önemsiz bir kaza yaşanmasına rağmen bisikletçiler herhangi bir yara almadan yollarına devam ettiler. 10'uncu kilometre 6 kişilik grup ilk kopmayı yaptı. Ancak büyük grup hemen atakla grubu yakaladı. Genel olarak yandan

ANZAK GÜNÜ

Kuşadası-Marmaris etabının bir başka önemli notu da bugünün Çanakkale Savaşı'ndan hatırlayacağımız Anzak Gününün olması idi. Yarışa katılan 6 Avustralyalı bisiklet günün anısı adına ellerinden gelen gayreti göstermeleri ve sürekli ön grupta yer almaları bir başka önemli husustu.

İLK CİDDİ ATAKLAR

26. Kilometre geçilirken ilk ciddi kopmalar yaşandı. Beş ayrı grubun oluştuğu gözlendi ve en önde 15 kişilik bir grubun başı çekmesi ilk önemli gelişmeydi. Ancak buda fazla uzun sürmedi. 15'li grup arkadan gelen ekibe yakalandı. Yarışın daha ilk kilometrelerde bu kadar ataklarla parçalanmış olması. 181 kilometrelik etabın ne denli çekişmeli geçeceğini ortaya koyuyordu. 58. kilometrede iki grubun birleştiği görüldü. Yarışın 74'ün kilometresi geçilirken ilk ciddi süre farkı da ortaya çıktı. Aralarında NetApp Takımından Seubert Timon, Columbia Takımından Villegas Juan, Andalucia Takımından Ruız Pınto Eloy ve Manisaspor'dan Kasa Gabor iyi ataklarla arayı açmaya başladılar.

8 DAKİKALİK FARK

Öndeki beşli grup rüzgara rağmen çok iyi bir tempo yakaladı ve arayı ana grupla sekiz dakika kadar açtı. Bu arada starta Cofidis takımından 65 sırt no'lu Kevin Ista'nın ağrısı bulunduğu nedeniyle gelmediği bilgisi verildi. Böylece 167 bisikletçinin starta katıldığı kesinleşti.

GABOR'UN VE MANİSASPOR'UN BÜYÜK BAŞARISI

Manisaspor adına yarışan Kasa Gabor'un tırmanma etabı, Türkiye Güzellikleri ve Sprint'te iki ikincilik ve bir üçüncülük alması gerçekten büyük bir başarı idi. Ancak yine Manisaspor'dan yarışan Ahmet Akdilek'in düşmesi de bir talihsizlikti. Şimdi gözler Turgut Reis'e doğru pedal basan NetApp takımından Seubert Tımon. Colombia'dan Villegas Juan, Andalucia'dan Roldan Carmona ve Manisaspor'dan Kasa Gabor yeniden farkı toparlamaya başladı. 8 dakikadan inen fark, 4.5 dakikaya kadar yeniden çıktı. Genel Takım klasmanında 22 takım arasında Manisaspor'un ikinciliğinin yanı sıra Konya Torku Şekerspor'lu bisikletçilerinde ana gruptan kopmamayı başararak güçlerini ortaya koyuyorlardı.

49 kilometre kala ana grup farkı 3 dakikada 46 saniyeye kadar indirdi. Bu sırada Güllük sapağı da kat edilmiş oluyordu. Bodrum'a yaklaşılmaya başlandığı sırada havanında iyice ısınmaya başlaması, bisikletçileri epeyce zorlayan bir başka tabiat olayıydı.

BODRUM'A DOĞRU BÜYÜK MÜCADELE

Ana grubun sıkıştırması öndeki grubun biraz tempoyu düşürmesi karşıdan gelen kuvvetli rüzgarın dörtlü grubu epeyce etkilemiş olmasıydı. Nitekim sıcaklık 20 dereceyi bulurken poyraz'ın şiddetlenmesi ana grubun işine yarayan bir faktördü ve fark 3,5 dakikaya kadar indi.

ÜÇ ÖDÜLÜN SAHİBİ BELLİ OLDU

Bodrum artık iyice belirgin olmaya başlamıştı. Türkiye güzellikleri ödülünü Columbia'dan Villegas, Andalucia'dan Roldan Carmona ve Manisaspor'dan Kasa Gabor aldı.

Tırmanma ödülünü ise yine Columbia'dan Vıllegas alırken ikinci sırayı Manisaspor'dan Kasa Gabor ve Rolman Carmona arasında paylaşıldı..

Sprint primini ise şu isimler paylaştı; Androni Giocattoli takımından Ermeti Giarıo, Manisaspor'dan Casa Gabor ve Saxo Bank'tan Dıdler Laurent elde etti.

Bu arada ana grubun önünde en önemli sprinterlerinin takımlarının bulunması Turgutreis finişinin de ne denli zorlu geçeceğinin bir işaretiydi. Finişe 44 kilometre kala artık öndeki dörtlü ile ana grup arasındaki fark 2 dakikanın altına inmişti bile. Diğer taraftan Garmin Cervelo takımından Meyer Travis'in düştüğü anca kalkıp ana grubu tekrar yakaladığı görüldü.

FARK BİR DAKİKANIN ALTINA İNDİ

Sert rüzgar artık öndeki dörtlünün temposunu iyice azaltmıştı. Bu nedenle başlardaki sekiz dakikalık fark eriye eriye bir dakikanın altına indi. Farnese Vini'den Japon Şampiyon Takasi Miyazawa ana grubun başının çekerek Genel Ferdi klasman birincisi Guardını Andrea'ya yardım ediyordu. Bu da takım yarışının en anlamlı görüntüsüydü.

DÖRTLÜ GRUPTA PARÇALANMA

Finişe 24 kilometre kala beklenmedik bir atak geldi. Andalucia'dan Roldan Carmona birlikte pedal bastığı dörtlü gruptan kaçarak arayı 20 saniye kadar açtı. Ancak yine beklenmedik bir şey oldu Antik Tiyatronun önünden geçilirken Carmona'yı yakalayıp atak yapan Manisaspor'dan Casa Gabor arayı 1 dakika 20 saniye kadar açtı. Şimdi Dünya Manisaspor logo'sunu okuyabiliyordu, hem de Eurosport ekranından. 13 kilometre kala ana grupta hareketlenme baş gösterdi. Öndeki ikiliyi yakalamak için amansız bir tempo görüldü. 10 kilometre kala Ana gruptan kaçan Androni Giocattoli takımından Barla Luca, Gabor ve Seubert'i yakalayıp geçti. Gabor ve Seubert ise Ana gruba yakalandı..

YİNE GÖRÜLESİ BİR FİNİŞ YAŞANDI

Turgutreis için son rampası çıkılırken, Barla yakalandı ve Cofidis takımından bu kez Edet Nicoles'in atağı görüldü..Ana grupta ise Colnagolu bisikletçilerin müthiş atakları peşi sıra gelmeye başladı.Ve sonunda Genel Ferdi klasman birincisi Farnese Vini takımından Guardını Andre'nin ataklarını görmeye başladık. Guardını gittikçe artan bir tempo ile finişe doğru takım arkadaşları ile birlikte pedal basmaya başladı. Ve müthiş finişi Astana takımından Valentin Iglınsky 4 saat 23 dakika 28 saniye ile kazandı.ikinciliği Lampre'den Petacchi, üçüncülüğü ise tekerlek arkı Farnese Vini takımından Favilli Elia kazandı. Etabın sekizinciliğini ise Konya Torku Şekerspor'dan Miraç KAL kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!