Zabıta ekipleri dilenci operasyonunda

Güncelleme Tarihi:

Zabıta ekipleri dilenci operasyonunda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 15:15

Zabıta ekipleri dilenci operasyonunda

Haberin Devamı

Eser AYDIN/ MUŞ, (DHA)- Ramazan ayı dolayısıyla kent merkezindeki dilenci sayısının artış göstermesi Muş Belediyesi Zabıta ekiplerini harekete geçirdi.



Muş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri cadde ve sokaklarda dilencilik yapanlara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda yakalanan dilencilere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33'ncü maddesi gereğince yasal işlem ve cezai işlem uygulanarak üzerlerinde tespit edilen paralara da el konuldu. Zabıta ekipleri, vatandaşları rahatsız ederek dilenciliği bir meslek haline getirmiş kişiler ile ilgili olarak belediyenin 'Alo 153' numaralı hattını aranarak şikayette bulunulmasını istedi.

Muş Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Göçmen, "Ekiplerimiz, vatandaşlarımızı rahatsız ederek cadde ve sokaklarda dilencilik yapanlara yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. Bu kapsamda yakaladığımız dilencileri cezai işlem uyguladıktan sonra il dışına gönderdik. Vatandaşlarımızın, cadde ve sokaklarda dilencilik yapanları belediyemizin Alo 153 numaralı istek ve şikayet hattına bildirmelerini bekliyoruz. Amacımız, halkımızın rahat ve huzurlu olmalarını sağlamak. Bu konudaki kararlılığımızı sürdüreceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!