Zabıta Ekipleri Denetimlere Başladı

Güncelleme Tarihi:

Zabıta Ekipleri Denetimlere Başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 15:46

MUŞ'TA ZABITA DİLENCİ VE SEYYAR SATICI OPERASYONU

MUŞ (İHA) – Muş Belediye Başkanlığı zabıta ekipleri; cami önleri, yol ve kaldırımlarda dilenci ve seyyar satıcılara yönelik operasyon düzenledi.
Muş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, özellikle cami önlerinde vatandaşların dini duygularını istismar ederek dilencilik yapan ve düzeni bozarak kaldırımlarda satıcılık yapanlara yönelik çalışma başlattı. Özellikle Ramazan ayında dilencilere yönelik operasyonların yapılarak dilencilere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. maddesi gereğince yasal işlem ve cezai işlem uygulandığını belirten Belediye Başkanı Feyat Asya, zabıta ekiplerinin aralıksız denetimlerde bulunduğunu söyledi. Dilenciliğin bir meslek haline getirilerek vatandaşların dini duygularının istismar edildiğini kaydeden Başkan Asya, “Gerek dilencilik yapan gerekse kaldırımları işgal ederek seyyar satıcılık yapan vatandaşlara yönelik sürekli çalışmalarımız devam ediyor. Dilencilik konusunda ne yazık ki çevre illerden ve başka şehirden gelenler var. Bunlar Ramazan ayında AFAD ekipleri ile birlikte toplanıp şehir dışına çıkarıldılar. Ramazan ayının bitmesine rağmen dilenciliği meslek haline getirenler var ve bunlara yönelik zabıta ekiplerimiz çalışmalarını devam ettirecektir” dedi.
Özellikle şehir merkezinde kaldırım işgallerine yönelik sürekli çalışmaların devam ettiğini kaydeden Başkan Asya, esnaflardan da duyarlılık beklediklerinin altını çizdi. Kaldırım işgallerinden duydukları rahatsızlığı vurgulayan Başkan Asya, “Kaldırımların işgal edilmemesi için defalarca uyarılarda bulunduk ve kaldırım işgalleri ile ilgili halen çalışmalarımız devam ediyor. Bunun için özellikle ilimiz esnafından duyarlılık bekliyoruz. Zabıta ekiplerimiz gerekli denetimleri yapmaya devam edecek ve işgallerin devam etmesi ile gerekli cezai işlemleri uygulayacaklardır. Bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!