Yüzünüzü bir beden inceltmek mümkün

Tıp teknolojisi estetik ameliyatları geciktiren hatta alternatif olan yöntemler peşinde. Güney Korelilerin geliştirdiği ulterapi, cildin 4.5 milimetre altına kadar iniyor. Hem yüzü inceltiyor hem de gençleştiriyor.

Haberin Devamı

Ulterapi denilen yöntemde ultrason (ses dalgaları) olarak da bilinen akustik enerji kullanılıyor. Ulterapiden önce özel bir hazırlığa ihtiyaç duyulmuyor. Yöntemin uygulanacağı yüz ve boyun bölgesine ultrasonografi çekimlerinde kullanılan jelin sürülmesi yetiyor. Terapi esnasında ekrandan görülen yüzün ultrasonojik görüntüsü eşliğinde cilt yüzeyinden ses dalgaları gönderiliyor.
Yöntemi uygulayan Dr. Yasemin Hızarcı, “Cildin 4.5 milimetre altına subdermal dediğimiz, kasın üstündeki tabakaya radyofrekans, lazerlerle inemiyorduk. Akustik enerji cildin derin, ameliyatla inilen bölgesine kadar ulaşıyor. Akustik enerjiyi hat halinde, 1-1.5 metre aralıklarla gönderiyoruz. Hedef dokuya ulaşan enerji küçük ısı hasarları yapıyor. Isının yol açtığı hasar iyileşirken cilt gerginleşiyor, sıkışıyor. İşlem esnasında kolajen üretimi de tetikleniyor” diyor.
Ultraterapi tüm yüze uygulandığı gibi dekolte, gıdı ve boyunda da yüz güldürücü sonuçlar veriyor. Dr. Hızarcı özellikle yüz yuvarlığının en çok bozulduğu yanak ve çene sarkmalarında çok etkili olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

HAYALET UYGULAMA

Tek seans yapılan ultraterapi cilt yüzeyinde leke, ödem, morarma gibi izler bırakmıyor. Sadece hassas ciltlerde kısa sürede geçen bir kızarıklık oluşuyor. Dr. Hızarcı, “Çok ağır derecede sarkma gelişmemişse 40-65 yaş arasındaki herkese uygulanabilir. Yüz yuvarlağını çok güzel toparlıyor. Hafif ve orta dereceli sarkmalarda, kazayakları, alın çizgilerinde de çok etkili. Ayrıca botoks yaptırmak istemeyen, daha doğal yöntemlerle gençleşmek isteyenlere de yönelik. Kaşın üstüne yapıldığında, botoks gibi kaldırıyor. Göz torbalarını açıyor. Tüm yüz ve boyuna aynı anda yapılabildiği gibi, kişilerin tercihine göre bölgesel de uygulanabiliyor” diyor.

AMELİYATA ALTERNATİF Mİ?

Dr. Hızarcı, yöntemin yüz germe ameliyatlarına alternatif olduğunu iddia ediyor. “Görerek yaptığımız için risk oluşturmuyor. Oldukça ileri ve güvenli bir teknoloji” diyor.
Tek seans uygulanan yöntem 30-60 dakika sürüyor. Yaklaşık 5 bin lirayı gözden çıkarmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Cildi en çok güneş ve sigara yaşlandırıyor

Cilde en büyük hasarı güneş veriyor. Atacağınız en etkili adım güneşten korunmak. Seçilen güneş koruyucuları SPF 30’dan az olmamalı. Nemlendiriciler de cildi dış etkenlerden korumada etkili. Üstelik gergin ve elastik olmasını sağlıyor. Bu arada koruyucuların etkenliklerinin 3-4 saatte kaybolduğu unutulmamalı. Deriyi yaşlandıran ikinci önemli faktörse sigara. Sigara, güneşten de daha derin tabakalara ulaşarak hasar yaratıyor. Ayrıca aşırı yağlı yiyecekler ve aşırı kilolar da derinin daha hızlı yaşlanmasına neden oluyor.

Yazarın Tüm Yazıları