Yüzleriniz kızarmıyor

Reza Zarrab, Başbakan’ın bakanların ‘yaşam koçu’ mudur?

Haberin Devamı

“RÜŞVET, Sümerlerle başladı, Osmanlı’yla devam etti, AKP ile bitti.”
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, rüşvetin 6 bin yıllık tarihini anlattı. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in rüşvetle ilgili “Rüşvet verene de, alana da, ikisi arasında vasıta olanlara da Allah lanet etsin” dediğini hatırlatan Türkkan, rüşvetin haram olduğunu, rüşvet alan hükümdar bile olsa durumun değişmeyeceğini kaydetti.

OSMANLI’DA KELLELER ALINMIŞ

Osmanlı’da da rüşvete iyi bakılmadı, ancak ilk rüşvet de Orhan Gazi döneminde daha devletin temelleri atılırken gerçekleşti... “Tabii, Osmanlı döneminde rüşvet, şimdiki gibi alanın ve verenin yanına kâr olmamış. Görevden almaktan tutun da idama kadar çeşitli cezalar verilmiş, yani kelleler alınmış” diyen Lütfü Türkkan, konuyu 17 Aralık operasyonuna getirdi. AKP’lilerin gözünün içine bakarak “Ayakkabı kutularında milyon dolarları saklıyorsunuz, yüzünüz bile kızarmıyor” dedi.
Türkkan sözlerine şöyle devam etti: “Komplo diyorsunuz, tezgâh diyorsunuz, küresel güçlerin oyunu diyorsunuz. Bakın, Reza Zarrab diye bir adam türedi. Bu adamı herkes sarraf, tüccar zannediyordu ama çıkan resimler gösterdi ki Reza Zarrab bütün kabinenin, bakanların, Başbakan’ın adeta yaşam koçu... Her resimde Reza Zarrab var ve hepsinde gülen çehreler var. Sizleri güldürecek neler yaptı Reza Zarrab? Bütün resimlere bakın, bakanların yanında Reza Zarrab, Başbakan’ın eşi hanımefendinin yanında Reza Zarrab, sofralarda Reza Zarrab... Bir yaşam koçu gibi peşinizden ayrılmamış bugüne kadar. Siz rüşvetin kelime anlamını da genişlettiniz. Artık sadece hediye ve para da almıyorsunuz, umreye gidiyorsunuz. Bir bakan danışmanı, kiraladığı jetle ailesini günübirlik umreye götürebiliyor, 40 bin dolarlık faturayı da bakanlığa iş yapan müteahhide ödetiyor.
Güya dini bütün, rüşvetçi umreye gidiyor. Aralarında Tayland’da âlem yapmaya gidenler de var, milyon dolarları cebe indirenler de var. Allah sizlerden bu memleketi bir an önce kurtarsın, niyazım bu” diye konuştu.
Sözlerini de şöyle bitirdi: “Bana cevap vermek yerine, oradaki yolsuzluk yapanları, rüşvetleri gidin kendiniz ayıklayın diyorum.”

Günün sözü

Haberin Devamı

“BU ülke saray kavgalarıyla, çete savaşlarıyla yönetilemez. Bu pisliği halk temizler! Çünkü iktidardaki her saray kavgasında çalınan bizim ekmeğimizdir. Ama yeter artık. Bu yağma, sömürü ve zulüm düzeninin sonuna geliyoruz!”
(DİSK Genel Başkanı - Kani Beko)

Haberin Devamı

Önce insaniyet, sonra siyaset

YAŞAMINDA bir gün bile nezarette kalmayanların, haksız yere yıllardır hapiste yatan özgürlüğünden yoksun insanların durumunu bilmeleri mümkün değildir. Bu nedenle Sayın Feyzioğlu’nun girişimine karşı çıkanların yaklaşımları insani değildir. Siyasidir.
AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik ve diğerleri siyasi kaygı ile acaba yeni bir siyasi aktör mü çıkıyor, oyuncağımız elimizden mi alınacak endişesine kapılabilirler. Oysa her şey siyaset öncelikli olmamalı.Yani, önce insaniyet, sonra siyaset diyebilmeliyiz. Rıdvan BUDAK

Gül devreye girmeli...

40 yılı aşkın hizmeti bulunan bir hukukçuyum, çok değerli bir bilim adamı olarak hizmetlerini yerinde görüp hayranlık duyduğum Fatih Hilmioğlu hocamıza reva görülen bu uygulama, her türlü hukuk, adalet, hakkaniyet, vicdan ve insaf ölçütünü dışlayan bir ‘zulüm’dür.
Ergenekon’dan tutuklu olan Fatih Hilmioğlu gibi ülkemizin ender yetiştirdiği bir bilim adamına karşı gösterilen bu akıl almaz zulme karşı hukukçu kimliğimle isyan ediyor, T.C. Cumhurbaşkanı olarak sizi anayasamızda öngörülen yetkinizi kullanarak Silivri zindanında ölüme terk edilen Hilmioğlu hocamızı özgürlüğüne tez elden kavuşturmaya, onun hastalığıyla özgür koşullarda savaşımını sağlamaya davet ediyorum. Saygılarımla ve kaygılarımla...
Av. Polat SABUNCU

Haberin Devamı

Biliyor musunuz?

BEYOĞLU’nda 2009 seçimlerinde elektrik kesilmesi ile sonuçların değiştirildiği iddiasıyla seçimi kaybeden gazeteci Mustafa Dolu’nun “Aday mısınız?” sorularına “Benim başvurum genel merkezde duruyor, bana ihtiyaç duyulduğunda ben hazırım” dediğini...
ATO Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki Ankara Kitap Fuarı’nda Cem H. Bektaş’ın, ilgi çeken ‘Bilinen Doğrular’ kitabını bugün Efil Yayınevi standında imzalayacağını...
KONAK Belediyesi Başkanı Hakan Tartan’ın, İzmir’de 22-31 Ağustos tarihlerinde Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 19. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’na 4 bini sporcu olmak üzere 10 bin turist beklediklerini, bunun da İzmir ekonomisine 20 milyon Euro katkı sağlayacağını bildirdiğini...
RESSAM Mümtaz Yener’in kızı N. Göksun Say’ın, Gama Gallery’de önceki akşam açılan ‘Kataris/Catharsiz’ sergisinin 25 Mayıs’a kadar açık kalacağını...

Mesaj Panosu

Haberin Devamı

KIZILAY Genel Müdürü Ahmet Lütfi Akar’ı şiddetle ve nefretle kınıyoruz ve kendisinin derhal istifa etmesini talep ediyoruz. Hem Türk Kızılay’ı gibi önemli bir kurumun başında olacaksınız hem de TÜRK adını sileceksiniz. Hangi ahlaka sığar bu?...
Dursun ATILGAN

OKUYUNUZ

Bodrum rahatsız, aday adayları 3 temmuzdan beri bekliyoruz

CHP’li adaylarına ‘inme indiriyor, örgütler birbirini yiyorlar başlıklı yazılarınızı ilgi ile okudum.
Ben de Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi aday adayıyım... Dediğiniz 3 Temmuz’dan beri açıklama yapılmasını bekliyorum. Düşünebiliyor musunuz, Bodrum’ta tam 106 aday adayıyız ve bunun 27’si kadın aday... Başkan ve Başkan Yardımcısı dahil 32 kişi seçilecektir.
Sözde kadın kotasından faydalanacağız!
Ankara’ya giden-gelen, telefon ettirenler, daha şanslı sanki...
Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, İlçe Başkanı Recai Seymen, Kadın Kolları Başkanı Saime Demirtaş...
Ne kadar çalışıyoruz, ne kadar halkın içine giriyoruz.
Aramızda çok ‘Allahlıklar’ var.
İlk baştan, DP’den CHP’ye giren Belediye Başkanı Mehmet Kocadon aday gösterince ‘hayır’ diyorlardı.
Kocadon ekibindekileri dışlamak istediler.
‘Önseçim’ istiyoruz dediler; zaten o ümitle heyecanlı bir bekleyişe girdik.
Atama yapılınca şimdi herkes ‘Kocadon’cu oldu; işler tersine döndü.
Endişemiz, Mehmet Kocadon’un yanlış yönlendirilmesi...
İyi bir çalışma programı yapamıyoruz, gidip gidip CHP’lilere kendimize anlatıyoruz.
Hiçbir zaman halka inemedik, kimsenin elini tutmuş havaya kaldırmış değiliz daha.
Bir çalışma yapılıyor güya, aday adaylarını istedikleri yere çağırıyorlar.
Biz de diyoruz ki, “siz öyle yapmayın mesaj çekin, gerekirse parasını da verelim” nerde etkinlik yapılıyorsa haberimiz olsun, gelen gelir gelmeyen gelmez.
Bir de “kemik üye” diye bir şey çıktı; 4 bin üyeden onlar daha ağırlıklıymış...
Yani kendimizi kandırıp duruyoruz.
Kadın Kollarımız Saime Demirtaş, hep Muğla’da çalıştı; çünkü dünürü eski Milas Belediye Başkanı ve milletvekili Fevzi Topuz’la dünür oluyorlar.
Ancak eski Muğla Belediye Bakanı Osman Gürün, Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak atanınca başkanımızın Muğla’da daha ağırlıklı çalışacağını umarız.
Hep İstanbul, Ankara ve İzmir’e bakmayın, biraz Bodrum’a da bakın.
Ben siyasete yıllarımı verdim.
Bir tek sizler yazıyorsunuz, CHP’de neler olup bittiğini..
Ben de Saime Hanım gibi, ben de bilirdim, sosyal medyada “biz önseçim istiyoruz” diye... saydırdı hep.
Ama biz adaylık başvurusu yaparken, CHP için aykırı hareket edilmeyecek, konuşulmayacaktı. Aykırı hareket edilmeyecekti hani.
Ben de sizin bugünkü (dünkü) yazınızdan sonra size içimi dökmeye karar verdim.
Biz ne durumdayız biliyor musunuz; bütün aday adayları olarak birbirimize kuşku ile bakıyoruz, birbirimize nefretle yaklaşıyoruz.
Hep kuşku içindeyiz.
Neden acaba, ben bir anlam veremiyorum.
Bu arada MHP’li MHP‘li Bodrum Belediye Başkan adayı Mehmet Tosun’a değineyim. Tam bir yıldır, son derece sistemli bir şekilde çalışıyor... Esasında sorun Tosun’da değil, partisinde ve AKP ile işbirliğinde.
AKP’nin aday göstereceği konuşulan Mustafa Paşalı’nın bundan sonra Tosun’u desteklemesine dikkat edilmeli.

Haberin Devamı

Marmaris’te neler oluyor; Genel Merkez Muğla’dan haberdar mıdır

CHP ile ilgili dünkü yazınızla Marmarisli bir CHP’li olarak beni aydınlattınız için teşekkür ederim.
Marmaris’te 10 yıldır ‘CHP kalesi’ adı altında hizmet verenlerin yaptığı ‘zulüm’ün ne olduğunu şimdi anladım.
Sosyal demokratlık adına bir kişi ‘hizmet’ yerine zulüm yapmaz; karanlık işlere bulaşmaz.
Sayın Av. Ceyhun Mumcu eliyle genel merkeze gönderilmiş değil mektubun içeriğini biliyor musunuz?
“... hukukun üstünlüğünü hiçe sayan akçeli işlerle uğraşan bir zihniyet CHP’li olamaz“
Niye ‘önseçim’ yapacağız dedikten sonra arkadan vuran atamalarla ‘Cumhuriyet’in kalesi’ cennet Marmaris cehenneme çeviriyor.
Ankara Atlı Spor Kulübü Başkanı Sencer Güneşsoy, eski bakanlar Prof. Onur Kumbaracıbaşı,
Abdulkadir Ateş, Hikmet Çetin Marmaris’te yaşıyorlar.
Belediye Başkanı Ali Acar’ın ne olduğunu çok iyi biliyorlar.
Tekrar kazanır mı, kazanmaz mı?
CHP Genel Merkez yöneticileri, sayın eski vekillerle temasa geçerse, özellikle de Sencer Beyle konuşulursa, Marmaris’te CHP gerçeğinin altında neler yattığını öğrenebilirler.
Marmaris’te şu anda 116 kişi istifaya hazırlanmaktadır.
Çünkü CHP PM’de son 12 saatte neler değiştiğini sayın vekillerimiz çok iyi biliyorlar.
Yazınızdaki ifadelerle bana tercümen oldunuz, beni çok aydınlattınız.
Atatürkçü ve Cumhuriyetçi bir partili olarak Marmaris gerçeği ile ilgilenmenizi yeniden rica ediyorum.
Haber vereyim..
Bodrum gibi Datça da çok kötü...
Herkes birbirine girmiş durumda.
Muğla hangi milletvekillerin elinde, Genel Merkezi nasıl yönlendiriyorlar.
Muğla, CHP’nin kalesiydi. Şimdi Büyükşehir oldu; hüsranla karşılaşmaktan korkarım.
Gökhan AYYILDIZ

Derbent-Armutlu’da bugün eylem var

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi ve Japon Kalkınma Ajansı (JICA) verilerinde İstanbul’un en güvenilir yerleşim bölgeleri arasında sayılmalarına rağmen "Riskli Alan" ilan edilen Sarıyer-Derbent ve Armutlu (FSM/Baltalimanı) mahallelerinde, mahalleliyi tasfiye projeleri hazırlanmaktadır.
Derbent ve Armutlu (FSM/ Baltalimanı) mahallelerini yalnız bırakmamak için;
"Artık yeter!
Söz mahallelide
Mahalleme, komşuma, evime dokunma” diyoruz.
Sarıyer Mahalleleri olarak bugün (Pazar) 11.30'da Futbol Federasyonu önünde toplanıp Rezerv Alan bölgesine yürüyoruz. İlgi ve alakanızı eksik etmemenizi diliyoruz.
İrtibatta olalım: Fazlı Ceylan: 0539 971 60 62 / Cemal Ejder: 0534 478 08 50 / Ali Gündüz: 0532 221 26 78

Şişlilileri mahcup etmem…

“BEN Kenan Malkoç… CHP’nin Gençlik Kollarında, 17 yaşında da Şişli’nin kurucu gençlik kolları başkanlığını yaptım. Sonrasında da İstanbul’da 2.Bölgeden Milletvekili adayı oldum.
Yıllardır Şişli’de Kültür Müdürlüğü yaptım. Bu dönemlerde Şişli’de kültür ve sanata dair ciddi çalışmalarım oldu.
Şişli’den bir CHP’li olarak her kesimden oy alacağıma inanıyorum. Bununla ilgili şimdiden birçok dernek, işadamları, spor kulüpleri ve sanatçılar gibi birçok sivil toplum örgütlerinden destek mesajlarını ilan ederek Şişli’nin güvenini almış bulunmaktayım. Yıllardır da; bıkmadan usanmadan partime ve insanlara hizmet etme aşkıyla siyaset yapmaktayım.
Bu yerel seçimlerde de Şişli’nin ve Şişlilinin desteğini almış biri olarak Şişli’ye başkan adayı olabileceğimi sanıyorum. Şişli halkını mahcup etmeyeceğime şeref sözü verebilirim.”

Çankaya-Bornova dayanışması

ÇANKAYA Belediye Başkanı Bülent Tanık, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'a Çankaya Belediyesi'nin satın alarak yenilediği Emek Hizmet Binası'nı gezdirdi.
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a belediye bünyesinde yeni hizmete açılacak Uluslararası Basın İletişim Merkezi'ni de tanıtan Tanık, merkez hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra Çankaya Belediyesi Meclis Salonu'nda meclis üyeleri ile bir araya gelen Sındır, Çankaya Belediyesi'nin kendi mülkü olan böylesi bir hizmet binasına kavuşmasının önemli bir başarı olduğunu ve Başkan Tanık'ı kutladığını ifade etti. Sındır, Başkan Tanık'ı Bornova'ya davet ederek, Tanık'ı Bornova Belediyesi'nde ağırlamaktan mutlu olacaklarını söyledi.


Yazarın Tüm Yazıları