Yüzde "yüz" aşk

Güncelleme Tarihi:

Yüzde yüz aşk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2015 11:15

- Türkiye'nin yüz nakli yapılan beşinci hastası Recep Sert ve eşi Esma Aykurt Sert, evliliklerinde neredeyse iki ayı doldurdu - Sert çifti, evliliklerinin ardından ilk kez 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutlayacak - Yüz nakli olan Recep Sert: "İlk günümüzden daha da mutluyuz. Biz arkadaşız, dostuz, sevgiliyiz, hayat yoldaşıyız" - Esma Aykurt Sert: "Bizim ilk ve en anlamlı Sevgililer Günü'müz. Bugün bizim için ömür boyu unutamayacağımız bir gün"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Türkiye'nin yüz nakli yapılan 5. hastası Recep Sert ve eşi Esma Aykurt Sert, evliliklerinin ilk iki ayının aşk, mutluluk ve huzur içinde geçtiğini belirtti.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde silahını temizlerken isabet eden kurşunla yüzü tanınmaz hale gelen Recep Sert'in hayatı, 18 Temmuz 2013'de Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın yüzünün bağışlanmasıyla tamamen değişti. Kucza'nın yüzü ve çenesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından gerçekleştirilen operasyonla Sert'e nakledildi.

Recep Sert, hastanede iyileşmeyi beklerken, hayatını ikinci kez değiştirecek bir olay yaşadı, Esma Aykurt ile tanıştı. Çiftin arasında kısa sürede başlayan aşk, 21 Aralık 2014'te evlilikle noktalandı.

Evliliklerinde neredeyse iki ayı dolduran genç aşıklar, hastanede geçirdikleri günlerin acısını çıkartırcasına birlikte zaman geçiriyor. Sert çifti, örnek gösterilen bir aşk yaşadıklarını düşünüyor.

Haberin Devamı

- "Esma'yı ilk gördüğümde 'Bu kız benim eşim olacak' dedim"

Yaşadığı mutlu günleri AA muhabirine anlatan Sert, nakilden sonra hayatının "yüzde yüz" değiştiğini ifade etti. Nakilden sonra hayatının bu kadar değişeceğini tahmin etmediğini belirten Sert, 2013 yılının sürprizlerle geçtiğini ve kendisine uğurlu geldiğini, aynı yılın sağlık, aşk ve mutluluğu bulduğunu söyledi.

Esma'ya duyduğu aşkın "tarif edilemeyeceğini" dile getiren Sert, şöyle konuştu:

"İlk gördüğünüzde karşınızdakine duyduğunuz hisler gerçektir. Ben Esma'yı ilk gördüğümde 'Bu kız benim eşim olacak' dedim. Önce arkadaş olduk. Uzun süre açılamadım. 'Rahatsızlığımdan dolayı kabul eder mi?' diye düşündüm. Kaybetmek de istemiyordum. Tepkisinden korkuyordum. 'Arkadaş olması bile bana yeter' diyordum. Ne olduysa bir akşam konuştum ve o artık benim her şeyim oldu."

- "Leyla ile Mecnun aşkı gibi Recep ve Esma aşkı da konuşulabilir"

Önlerine her türlü zorluk çıkmasına rağmen aşklarından vazgeçmediklerini kaydeden Sert, "Leyla ile Mecnun aşkı gibi Recep ve Esma aşkı da konuşulabilir. Örnek gösterilen bir aşk yaşadığımızı düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Düğünlerini 14 Şubat 2014 tarihinde yapmayı istediklerini vurgulayan Sert, "Daha fazla ayrı kalmaya dayanamadık ve düğünümüzü planladığımızdan önce yaptık. Evliliğimiz de çok güzel gidiyor. 'Evlilik aşkı öldürür' derler ama bizde böyle bir şey olmadı. Aksine daha da artırdı. İlk günümüzden daha da mutluyuz. Biz arkadaşız, dostuz, sevgiliyiz, hayat yoldaşıyız. Birbirimizden bir şey saklamıyoruz. En önemli olan da bu" diye konuştu.

Tedavisi tam bittikten sonra bebek sahibi olmayı istediklerini anlatan Sert, baba olma hayali kurmaya başladığını da söyledi. Sert, erkek çocukları olursa ismini "Ömer Özkan" koymayı istediklerini ifade etti.

- "Bir elmanın iki yarısıyız"

Haberin Devamı

Aşklarını, "Bir elmanın iki yarısıyız" diye nitelendiren Esma Akyurt Sert ise "Birbirimiz olmadan olmuyor. Recep ile aslında hiçbir ortak yanımız yok ama yine de beraberiz. Kopamıyoruz, ayrılamıyoruz. Beraber yaşlanmak istiyoruz" dedi.

İlişkilerinin ilk dönemlerinde aldıkları tepkilere anlam veremediğini anlatan Sert, şöyle konuştu:

"Bu kadar tepki alacağımı tahmin etmiyordum. 'Reklam için' dediler ama bizim yaptığımız bir şey de yok. Bir yerde oynama, reklam gibi birşey yok. Niye böyle düşündüler, anlamıyorum. Biz aksine çok gözönünde olmaktan da mutlu değiliz. Aşkımıza kimseyi inandırmak zorunda da değiliz. Kişiler eşlerinin başına bir kaza geldiğinde eşinden ayrılacak mı? Eşini yüzüstü mü bırakacaklar? Öyle düşünmek lazım."

Haberin Devamı

- "İlk ve en anlamlı Sevgililer Günü"

Recep'in oldukça romantik biri olduğunu anlatan Sert, "Doğum günümde o hastanede ben Bursa'daydım. Bana gün boyunca farklı illerde olmamıza rağmen çeşitli sürprizler yaptı. Ona duyduğum aşk anlatılmaz. Onun yanımda olması bana yetiyor. Bizim ilk ve en anlamlı Sevgililer Günü'müz. Bugün bizim için ömür boyu unutamayacağımız bir gün" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!